Ρωσικά πολεμικά πλοία το ένα μετά το άλλο διέσχισαν τον Βόσπορο (βίντεο)./CNN: Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα μολύνθηκαν με κορωνοϊό.

Ρωσικά πολεμικά πλοία το ένα μετά το άλλο διέσχισαν τον Βόσπορο (βίντεο)./CNN: Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα μολύνθηκαν με κορωνοϊό.

βίντεο- κλικ την εικόνα

«Ενώ ο κόσμος είναι σε απομόνωση με την επιδημία του κορωνοϊού, τα ρωσικά πλοία διέσχισαν σήμερα το ένα μετά το άλλο τον Βόσπορο με πορεία προς τον Εύξεινο Πόντο.

Ένας μεγάλος αριθμός (τουρκικών) σκαφών της ακτοφυλακής τα συνόδευαν στη διέλευσή τους», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, ήταν το «’Admiral Makarov’ με αριθμό 499 και το «’Admiral Essen» με αριθμό 490 που ανήκουν στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και προερχόμενα από τη Θάλασσα του Μαρμαρά διέσχισαν το Βόσπορο στις 16:30 το ένα μετά το άλλο.

Η διέλευσή τους ολοκληρώθηκε σε μία ώρα και τριάντα λεπτά και αυτό που παρατηρήθηκε ήταν ότι στο κατάστρωμα και των δύο ρωσικών πολεμικών πλοίων δεν υπήρχαν Ρώσοι ναύτες.

Son Dakika.com

echedoros-a.gr

CNN: Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα μολύνθηκαν με κορωνοϊό.

Εκτός από το αεροπλανοφόρο «Theodore Roosevelt», του οποίου περίπου 200 μέλη του πληρώματος είχαν μολυνθεί με τον Covid-19,  σε άλλα δύο αεροπλανοφόρα του αμερικανικού ναυτικού καταγράφηκε η εμφάνιση κορωνοϊού στο πλήρωμα: το  «Ronald Reagan» ( που βρίσκεται σε επισκευή στην Ιαπωνία) και το «Nimitz».

Είναι αλήθεια ότι λοιμώξεις από κορωναϊό στο προσωπικό του ναυτικού του Η.Π.Α. καταγράφηκαν σε αρκετά πολεμικά πλοία που βρίσκονται μακριά από τη χώρα.

Συνολικά, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει περισσότερα από 1.500 περιστατικά κοροναϊού στις τάξεις του. Αυτό μετέδωσε σήμερα το CNN.

Ο Jonathan Hoffman, βοηθός υπουργός άμυνας των ΗΠΑ για τις δημόσιες υποθέσεις, δήλωσε σε δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι το Πεντάγωνο κάνει καθημερινές αξιολογήσεις κινδύνου με στόχο να ανακτήσει την “πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα πιο γρήγορα”.

echedoros-a.gr

Share this post