Ρωσικοί S-300 καταστράφηκαν από αμερικανικά HIMARS στην Χερσώνα – Ποια ήταν η ρωσική απάντηση (βίντεο)

Ρωσικοί S-300 καταστράφηκαν από αμερικανικά HIMARS στην Χερσώνα – Ποια ήταν η ρωσική απάντηση (βίντεο)

Οι πρώτες απώλειες των ρωσικών α/α συστημάτων στην Ουκρανία

Είναι η πρώτη φορά που καταστρέφονται ρωσικοί S-300 στον πόλεμο στην Ουκρανία, τουλάχιστον η πρώτη φορά που καταστρέφονται δύο συστήματα μαζί και φαίνεται ότι πρόκειται για λάθος τακτική από τους Ρώσους που είχαν πλησιάσει τα συστήματα πολύ κοντά στην πρώτη γραμμή.

 

Οι HIMARS έχουν ακτίνα δράσης 80 χλμ. και οι S-300, έχουν 150 χλμ., άρα δεν ήταν λογικό να πλησιάζουν τα οχήματα εντός της ακτίνας δράσης των HIMARS.

Σε απάντηση ο ρωσικός Στρατός βομβάρδισε με όπλα ακριβείας την 28η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και την 123η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας σκοτώνοντας 50 άτομα προσωπικό και τον διοικητή της 28ης Ταξιαρχίας Βιτάλι Γκουλιάεφ.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Turchynov. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής του Δημοτικού Συμβουλίου του Κιέβου Πάβελ Μποϊτσένκο.

«Ο διοικητής της 28ης ξεχωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας που πήρε το όνομά του από τους Ιππότες της Χειμερινής Εκστρατείας, συνταγματάρχης Vitaly Gulyaev, στις 23 Ιουλίου 2022, έδωσε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την Ουκρανία», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο Gulyaev έγινε διοικητής ταξιαρχίας τον Σεπτέμβριο του 2021.

pronews.gr

Share this post