Ρωσικός «βρυχηθμός» για Αιγαίο, Λιβύη και Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρωσικός «βρυχηθμός» για Αιγαίο, Λιβύη και Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι ραγδαίες εξελίξεις ξύπνησαν την «Αρκούδα»

Η Ρωσία τόσο καιρό κρατούσε στάση αναμονής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να προετοιμάζει την χώρα του για τα πιο δύσκολα που, όπως όλος ο πλανήτης καταλαβαίνει, είναι πια μπροστά μας.

Ωστόσο, με τις εξελίξεις να «τρέχουν» και με τις προκλήσεις του αμερικανικού Βαθέως Κράτους τόσο κατά του συνομιλητή της Μόσχας στις ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, όσο και κατά της ίδιας της Ρωσίας με αφορμή την ελληνοτουρκική κρίση αλλά και με την Τουρκία να διεισδύει όλο και πιο βαθιά στην Λιβύη, οι Ρώσοι αποφάσισαν να ανεβάσουν τους τόνους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ στην Ελλάδα (και όχι του Ντ.Τραμπ), Τζέφρι Πάιατ, στο Mega ότι από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας νικητής θα βγει μόνο η Ρωσία (Διαβάστε ΕΔΩ).

Η ρωσική πρεσβεία, λίγο αργότερα, με μια ασυνήθιστα σκληρή διπλωματική γλώσσα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για ανοησίες από πλευράς του Αμερικανού διπλωμάτη, τονίζοντας τον ύποπτο ρόλο που είχε στην Ουκρανία (ΕΔΩ).

Εν συνεχεία, η πρεσβεία του Βαθέως Κράτους κατηγόρησε τη Ρωσία πως «δεν είναι ο πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας». Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα δήλωσε ότι «δεν κατανοεί την απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στη συνέντευξη του Πάιατ» και αναφέρει παραδείγματα όπως την Λιβύη, την Ουκρανία και την διάσπαση στην Ορθοδοξία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα που υπογράμμισε πως: «Η Λιβύη, η Ουκρανία, η διάσπαση στην Ορθοδοξία είναι ακριβώς τα πλέον καταπληκτικά παραδείγματα του “σταθεροποιητικού” ρόλου των ΗΠΑ, όπως και η απροκάλυπτη και μόνιμη ανάμειξη στα εσωτερικά τρίτων χωρών. Μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων. Έλεος πια!».

ΛΙΒΥΗ

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναγνώρισε την ανατροπή του status quo στην Λιβύη, την αλλαγή της ισορροπίας δυνάμεων με έξωθεν παρεμβάσεις, δύο ημέρες μετά την προτροπή του Σεργέι Λαβρόφ στον πρόεδρο της Λιβυκής Βουλής για ειρήνευση και ενώ η Μόσχα δεν παραδέχεται ούτε ότι διέθετε, ούτε ότι απέσυρε μισθοφόρους της Wagner από την χώρα της Βόρειας Αφρικής.

«Διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στην Λιβύη εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Η εκεχειρία, που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, τελικά δεν εφαρμόζεται. Οι εχθροπραξίες, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ξανάρχισαν και είναι σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας σε on-line διάσκεψη της Διπλωματικής Λέσχης της Μόσχας.

«Παράλληλα», είπε η Ζαχάροβα, «η κατάσταση επί του πεδίου διαφέρει ουσιαστικά από εκείνη που υπήρχε την στιγμή που τερματίσθηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις. Χάρη στην μαζική έξωθεν βοήθεια ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει αλλάξει».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η περαιτέρω συνέχιση της σημερινής κρίσης, την οποία χαρακτηρίζουμε συστημική κρίση, απειλεί την Λιβύη και τον πολύπαθο λαό της με καταστροφικές συνέπειες», κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Η Ρωσία θεωρεί πως μόνο με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τιμόνι των ΗΠΑ, υπάρχει προοπτική να βελτιωθούν οι ρώσο-αμερικανικές σχέσεις, καθότι τους δύο ηγέτες ενώνει η κοινή ιδεολογικοπολιτική βάση (Εθνική Δεξιά).

Όπως είναι φυσικό, οι εξελίξεις στην Αμερική με τις ενορχηστρωμένες εξεγέρσεις αριστεριστών με στόχο την δεξιά κυβέρνηση Τραμπ (ΕΔΩ), ανησυχούν την Μόσχα.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναπτύσσεται μία άτυπη συμμαχία Τραμπ και Πούτιν, η οποία στρέφεται κατά των social media, που πλέον ελέγχουν τα πάντα και έφθασαν στο σημείο να ”φιμώσουν” μέχρι και τον πρόεδρο των ΗΠΑ (ΕΔΩ)! Η Ρωσία θεωρεί πως «το Facebook, το YouTube και η Google λογοκρίνουν με ‘ανεπιθύμητα’ μέσα».

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Η Ρωσία ειδοποιεί τους διεθνιστές της Δύσης πως δεν θα ανεχτεί «παιχνίδια» με επίκεντρο κρίσιμες περιοχές, όπως το Αιγαίο και η Λιβύη και πως πολλά για την στάση της θα εξαρτηθούν από την κατάληξη που θα έχουν τα γεγονότα στις ΗΠΑ και το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου (αν καταφέρουν να γίνουν με όλα αυτά).

Η «Αρκούδα» βρυχάται, μετά από την στρατηγική φύσεως «χειμερία νάρκη», στην οποία έδειχνε ότι έχει πέσει. Άπαξ και οι διεθνιστές (Βαθύ Κράτος, ΝΑΤΟ), εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα και προκλητικά, εις βάρος των δεξιών συμφερόντων, τότε ο Πούτιν δείχνει πόλεμο.

el.gr

Share this post