Ρωσικός κλοιός σε Ilyich και Azovstal! ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Ουκρανών, ανάμεσά τους και δυτικοί μισθοφόροι, vid

Ρωσικός κλοιός σε Ilyich και Azovstal! ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Ουκρανών, ανάμεσά τους και δυτικοί μισθοφόροι, vid
Σαν τα ποντίκια παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Συνεχώς ευκαιρίες για να βγουν…οικειοθελώς δίνουν οι Ρώσοι στους χιλιάδες παγιδευσμένους μαχητές τόσο στο Azovstal (νότια της Μαριούπολης) όσο και στο εργοστάσιο Ilyich (βόρεια της Μαριούπολης).

Οι παραδόσεις των Ουκρανών στρατιωτικών συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό.

Ειδικά στο δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο χαλυβουργίας της Ουκρανίας, το Ilyich, oι αιματηρές και φυσικά ανεπιτυχείς προσπάθειες για απόδραση οδήγησαν χθες έναν πολύ μεγάλο αριθμό Ουκρανών στρατιωτών να παραδοθούν.

Η Μόσχα κάνει λόγο για πάνω από 1.000 (ορισμένα ρωσικά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό στους 1.100), εκ των οποίων 300 ήταν τραυματισμένοι.

Μάλιστα από τους τραυματίες οι 90 ήταν βαριά (προφανώς από προηγούμενες αποτυχημένες απόπειρες απόδρασης και συμπλοκές με τους Ρώσους) και αναφέρεται ότι δεν μπορούσαν ούτε να περπατήσουν όπως θα δείτε και παρακάτω:

 

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανακοίνωσε τα εξής:

«Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων από τις ρωσικές δυνάμεις και μονάδες πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, 1.026 ουκρανοί στρατιώτες της 36ης ταξιαρχίας πεζικού πεζικού κατέθεσαν εθελοντικά τα όπλα και παραδόθηκαν στην περιοχή του εργοστασίου μετάλλων Ilyicha στην πόλη. Μεταξύ αυτών που παραδόθηκαν, υπάρχουν 162 αξιωματικοί και επίσης 47 γυναίκες στρατιωτικές».

 

Οι 2 αποτυχημένες επιχειρήσεις απόδρασης

Για να φτάσουμε ωστόσο σε αυτή την μεγάλη παράδοση, προηγήθηκαν άλλες δύο προσπάθειες διαφυγής των Ουκρανών από το Ilyich.

Εκατοντάδες προσπάθησαν στην αρχή να επιτεθούν κατά μέτωπον για να “σπάσουν” τον ρωσικό κλοιό, ωστόσο γνώρισαν μόνο τον θάνατο.

250 σκοτώθηκαν και 30 αιχμαλωτίστηκαν. Παρά τα μηνύματα των Ρώσων που καλούσαν στα έγκατα του εργοστασίου να παραδοθούν, οι στρατιώτες (Ουκρανοί και ξένοι μισθοφόροι) απαντούσαν μόνο με ύβρεις και απειλές.

Άλλη μία προσπάθεια (η τελική) αφορούσε περίπου 70 άτομα, αλλά και αυτοί δεν κατάφεραν με πιο…αθόρυβο τρόπο να κινηθούν εκτός της βιομηχανικής ζώνης.

Ο μεταμφιεσμένος Βρετανός μισθοφόρος

Ρώσοι δημοσιογράφοι μετέδωσαν και τα…αποκαλυπτήρια ενός δυτικού μισθοφόρου!

Πρόκειται -όπως απεδείχθη στην πορεία- για έναν Βρετανό μισθοφόρο, που ανήκε στην ομάδα με τους παραδοθέντες.

Οι Ρώσοι στρατιώτες τον ανακάλυψαν παρά το παρουσιαστικό του που επίτηδες παρέπεμπε σε μαχητή από τη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα μεταφέρετε από ρωσικές πηγές πως ο ίδιος είχε και την…κάλυψη Ουκρανών μαχητών, οι οποίοι κατά την ώρα της ταυτοποίησης άρχισαν να αποσπούν την προσοχή των Ρώσων.

Όπως ήταν φυσικό ο Βρετανός, που δεν χρειαζόταν καμία νοσηλεία, στάλθηκε κατευθείαν για ανάκριση.

Υπολογίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν συνολικά αιχμαλωτιστεί 3.000 μαχητές από την βιομηχανική ζώνη της Μαριούπολης.

 

(φωτο:twitter)

Share this post