Ρωσικός οδοστρωτήρας στο Ντονμπάς: Οι Ρώσοι παίρνουν την μία πόλη μετά την άλλη – Κυριαρχούν και βάζουν τις βάσεις για το Χάρκοβο!

Ρωσικός οδοστρωτήρας στο Ντονμπάς: Οι Ρώσοι παίρνουν την μία πόλη μετά την άλλη – Κυριαρχούν και βάζουν τις βάσεις για το Χάρκοβο!

Ποιες πόλεις πήραν και ποιες ακολουθούν
Σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης είναι ο ουκρανικός Στρατός στο Ντονμπάς με τις ρωσικές δυνάμεις να καταλαμβάνουν την μία πόλη μετά την άλλη και να θέτουν υπό πολιορκία σημαντικά προπύργια των Ουκρανών.

Οι εξελίξεις στα πεδία των μαχών δείχνουν πως επόμενος στόχος μετά το πέρας των επιχειρήσεων στο Ντονμπάς είναι το Χάρκοβο.

Έπεσε η Kamishevakha – Ακολουθεί η Zolote

Οι Ρώσοι πήραν τελικά και την πόλη Kamishevakha. Πριν μερικές ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις έλεγχαν περίπου το 40% της πόλης. Στην περιοχή δόθηκαν σκληρές μάχες καθώς πρόκειται για πόλη “κλειδί”.

Πλέον οι Ρώσοι ελέγχουν σχεδόν το 90% της πόλης και εκκαθαρίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις που έχουν απομείνει.

Μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της πόλης, θα τεθεί και υπό ρωσικό έλεγχο και η πόλη Zolote καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί είναι τελείως εγκλωβισμένες και απομονωμένες.

Οι ουκρανικές δυνάμεις θα βρεθούν εντός εμβέλειας του ρωσικού πυροβολικού το οποίο θα μπορεί να βάλλει από αποστάσεις ασφαλείας με τα UAV να μεταδίδουν εικόνα και συντεταγμένες.

Τις επόμενες ημέρες ο ρωσικός Στρατός θα τελειώσει με την περιοχή του Lisichansk και θα εκκαθαρίσει τις υπόλοιπες διάσπαρτες ουκρανικές δυνάμεις που έχουν απομείνει στα περίχωρα του Severodonetsk.

Δείτε τον χάρτη

Επόμενος σταθμός το Χάρκοβο – Οι Ρώσοι κατέλαβαν Fedorovka και Shestakovo

Οι Ουκρανοί έχουν απλά καταρρεύσει στο Ντονμπάς. Τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει πόλεις “κλειδιά” όπως την Krasny Liman, το Svetlodarsk, το Severodonetsk ενώ βρίσκεται στα περίχωρα του Soledar και ταυτόχρονα έκοψε τον αυτοκινητόδρομο Avdeevka-Konstantinovka, που ήταν σημαντικός για τον ανεφοδιαμό των ουκρανικών δυνάμεων.

Συνεπώς, ο ρωσικός Στρατός θέτει τις βάσεις για τον επόμενο στόχο μετά την πλήρη κατάληψη του Ντονμπάς: Το Χάρκοβο.

Τις τελευταίες 48 ώρες οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τις περιοχές Fedorovka και Shestakovo, αποκόπτοντας έτσι τη στρατηγικής σημασίας πόλη Stary Saltov από τις υπόλοιπες Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται ξανά μια ανάσα από το Χάρκοβο και απλά θα περιμένουν να τελειώσουν οι επιχειρήσεις στο Ντονμπάς.

Σφυροκοπούν το Σλαβιάνσκ

Το ρωσικό πυροβολικό σφυροκοπά τις ουκρανικές θέσεις στο Σλαβιάνσκ. Στην περιοχή επιχειρεί η Ομάδα “Ο” των ρωσικών δυνάμεων.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως ήδη έχουν επιφέρει σημαντικές απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις.

Το ουκρανικό επιτελείο αναγνώρισε σήμερα πως η Ρωσία κατέλαβε τις πόλεις Shchurove και Brusivka μετά την πτώση της Liman ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επίθεση με πυροβολικό στην περιοχή Raihorodok.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη προχωρήσει 8 χλμ από την Liman και βρίσκονται περίπου 10 από το Σλαβιάνσκ. Μόνο εμπόδιο η διάβαση του ποταμού στην περιοχή Raihorodok.

Οι κάτοικοι του Σλαβιάνσκ έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν την πόλη καθώς από τους βομβαρδισμούς δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Δείτε βίντεο

Εγκλωβίστηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Svyatogorsk

Μετά την κατάληψη του οικισμού Yarovaya στα βόρεια, τα ρωσικά στρατεύματα και η Ρεπουμπλικανική Λαϊκή Πολιτοφυλακή προχώρησαν στα περίχωρα της πόλης Svyatogorsk από τα ανατολικά.

Ταυτόχρονα, ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Svyatogorsk από τις δυτικές και βορειοδυτικές κατευθύνσεις. Δεδομένου ότι η ίδια η πόλη είναι κοντά στον ποταμό Seversky Donets, για τις ουκρανικές δυνάμεις που υποχωρούν στο Svyatogorsk, υπάρχει σαφής απειλή εγκλωβισμού καθώς έρχονται αντιμέτωποι με ένα φυσικό εμπόδιο, τον ποταμό ενώ πίσω τους έχουν τον ρωσικό Στρατό.

Διαβάστε επίσης

Εκατόμβες νεκρών στο Ντονμπάς: Οι Ρώσοι εγκλώβισαν τους Ουκρανούς στο Azot – Κατέλαβαν την Yarovaya – Πέφτει και το Svyatogorsk

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ρωσικές ομάδες βρίσκονται ήδη στα περίχωρα της πόλης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Svyatogorsk έχουν λίγες επιλογές. Μέρος των ουκρανικών στρατευμάτων, όταν ήταν εφικτό, διέφυγε από την πόλη μέσω γεφυρών, που διατηρούνταν τότε, προς το Σλαβιάνσκ.

Οι υπόλοιπες δυνάμεις είναι κυριολεκτικά εγκλωβισμένες στην πόλη. Οι Ρώσοι λένε ότι έχουν δύο επιλογές, είτε παραδίδονται είτε πολεμούν με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.

Μετά την απώλεια του ελέγχου του Svyatogorsk από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, οι αμυντικές γραμμές των Ουκρανών θα διαλυθούν εντελώς στα βόρεια αυτής της πόλης, συμπεριλαμβανομένων θέσεων κοντά στο χωριό Studenok.

Σφοδρές μάχες στην Avdiivka: Μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς

Στην Avdiika οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μεγάλες απώλειες με τις μάχες να είναι σφοδρότατες. Μόνο σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν 70 νεκρούς.

Ο ρωσικός Στρατός μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να διαλύσουν αρκετές γραμμές άμυνας και οχυρώσεις των Ουκρανών. Σε κάποια σημεία κατάφεραν να μπουν στην πόλη αλλά οπισθοχώρησαν καθώς οι Ουκρανοί είχαν στήσει πολυεπίπεδες άμυνες.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Ντονέτσκ, Έντουαρντ Μπασούριν είπε ότι οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για αντεπίθεση στην περιοχή Avdiivka κόστισαν στους Ουκρανούς 3 άρματα μάχης και 70 στρατιώτες.

Έχει ήδη τεθεί πλήρως υπό έλεγχο ο αυτοκινητόδρομος Ντονέτσκ-Avdeevka-Konstantinovka, αποκόπτοντας σημαντική οδική αρτηρία ανεφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν τρεις φορές να διαρρήξουν την ρωσική περικύκλωση σε Avdiivka και Novomikhailovka, είπε ο Basurin.

Αυτές οι αντεπιθέσεις έγιναν στις περιοχές Krasnogorovka και Kamenka.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στα προάστια της Avdivka, προχωρώντας δυτικά του χωριού Kruta Balka παίρνοντας τον έλεγχο σε κοντινά χαρακώματα και σε ένα προάστιο.

Ο οικισμός Novoselovka Vtoraya έχει ήδη καταληφθεί.

Δείτε χάρτες με την κατάσταση στο Χάρκοβο

Image

Image

Image

Image

Image

Share this post