Ρωσικό ΜΜΕ “φωτογραφίζει” την Ελλάδα: Παραδόθηκε σύστημα S-300 με πυραύλους 48Ν6Ε1 στην Ουκρανία!

Ρωσικό ΜΜΕ “φωτογραφίζει” την Ελλάδα: Παραδόθηκε σύστημα S-300 με πυραύλους 48Ν6Ε1 στην Ουκρανία!

Τι αναφέρουν οι Ρώσοι

Ένα προβοκατόρικο ρωσικό δημοσίευμα έκανε την εμφάνιση του το οποίο “φωτογραφίζει”(κυριολεκτικά) την Ελλάδα λέγοντας πως παρέδωσε σύγχρονο σύστημα αεράμυνας S-300 με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Το ρωσικό δημοσίευμα δεν κάνει ρητή αναφορά στη χώρα μας όμως χρησιμοποιεί συγκεκριμένη φωτογραφία από την φωλιά των S-300 στην Κρήτη με Έλληνες στρατιωτικούς μπροστά από τις πυροβολαρχίες (δείτε τη φωτογραφία στο τέλος του κειμένου).

Επιπλέον τονίζει πώς παραδόθηκαν αντιαεροπορικοί πύραυλοι με βεληνεκές έως 150 χιλιόμετρα.

Πράγματι, η χώρα μας διατηρεί 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 χλμ. Τοποθετημένες αυτές οι συστοιχίες πυραύλων στην Κρήτη προστατεύουν τόσο την αεροναυτική βάση της Σούδας και των υπόλοιπων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νησί όσο και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέχρι τα Δωδεκάνησα μαζί με την έξοδο ανατολικά προς Κύπρο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Σύγχρονες εκδόσεις του συστήματος αεράμυνας S-300 με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έφτασαν στην Ουκρανία.

Η διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε την άφιξη πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας S-300 Favorit στη χώρα.

Η παράδοση του τελευταίου έγινε από μια από τις δυτικές χώρες, αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μιλάμε για μια σχετικά νέα έκδοση του συγκροτήματος, η οποία διαθέτει αντιαεροπορικά βλήματα με βεληνεκές έως 150 χιλιόμετρα.

Σήμερα είναι το σύστημα αεράμυνας με τη μεγαλύτερη εμβέλεια μεταξύ αυτών που βρίσκονται σε υπηρεσία με την Ουκρανία.

«Οι αντιαεροπορικές πυραυλικές δυνάμεις της Νότιας Αεροπορικής Διοίκησης παρέλαβαν το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 από χώρες εταίρους, το οποίο ενισχύει σημαντικά την αεράμυνα στη νότια περιοχή.

Το σύστημα αεράμυνας S-300 εκτελεί αποτελεσματικά το έργο του ενάντια σε μεγάλο αριθμό αντικειμένων και μπορεί να καταρρίψει αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση έως και 150 χλμ . Το συγκεκριμένο συγκρότημα εκτελεί ήδη αποστολές μάχης», αναφέρθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, καμία από τις χώρες που εμπλέκονται στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία δεν έχει αναφέρει την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας S-300 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, με εξαίρεση τη Σλοβακία. Ωστόσο, οι S-300 της Σλοβακίας μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία πριν από πολύ καιρό.

Οι ειδικοί (σσ Ρώσοι) σημειώνουν ότι η εμφάνιση σε υπηρεσία με την Ουκρανία νέων συστημάτων S-300 μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, επειδή οι σύγχρονες εκδόσεις αυτών των συστημάτων αεράμυνας είναι πιο κατάλληλες για την καταστροφή αεροσκαφών και πυραύλων κρουζ λόγω της αυξημένης εμβέλειας και του προσαρμοσμένου ραντάρ” καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα…

Δείτε βίντεο με την πρώτη και μοναδική δοκιμή τους στην Κρήτη

Και η φωτογραφία του ρωσικού ΜΜΕ

Share this post