ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΠΩΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΟΙ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΝ

ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΠΩΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΟΙ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΝ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Είναι πανθομολογούμενο πλέον και αναγνωρίζεται από κάθε σώφρονα άνθρωπο, αλλά και από αρκετούς δύσπιστους μέχρι χθες, λεγόμενους “προοδευτικούς”, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν είναι ένας δικτάτορας, ένας ισλαμοφασίστας, επικίνδυνος για την παγκόσμια κοινότητα! Ένας πολεμοχαρής, ένας μεγαλοϊδεάτης, ένας ονειροπόλος, που νομίζει ότι μπορεί να επανασυστάσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Και προς αυτόν τον σκοπό εξαπολύει την πολεμική του μηχανή κατά του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης και θερμαίνει κοντά ένα χρόνο τώρα πολεμικές σκέψεις κατά της Ελλάδος και κατά της Κύπρου! Επιδιώκοντας να αλλάξει τα σύνορα της Πατρίδας μας κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών! Το αγρίμι που όπου μυρίζεται πως υπάρχει “ψητό” τρέχει σαν λυσσασμένη ύαινα για να απολαύσει το θήραμά του!

Η θρασύτητα της Ρωσίας και η αδιαφορία της Ε.Ε…

Έτσι ακριβώς έπραξε και στον πόλεμο των 44 ημερών μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας. Συμμετέχοντας ενεργά υπέρ των ανθελλήνων του Αζερμπαϊτζάν και συμβάλλοντας στην ανάδειξή του ως νικήτρια χώρα. Αφού η Ευρώπη εγκατέλειψε πλήρως την Αρμενία στην τύχη της και η Ρωσία έπαιξε ένα πρόστυχο παιχνίδι κατά της Αρμενίας!

Ήταν λοιπόν δεδομένο, ότι η λήξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ θα δημιουργούσε τετελεσμένα με αλλαγή συνόρων, σε μια τεράστια περιοχή και η οποία εκτείνεται από τον Καύκασο έως την Κίνα.

Σε αυτό το πρόστυχο παιχνίδι, πρωταγωνίστρια η Ρωσία, η οποία συνήψε με την Τουρκία και τις δυο αντιμαχόμενες χώρες, συμφωνία εννέα σημείων για την κατάπαυση του πυρός και η οποία υπεγράφη στις 9 Νοεμβρίου 2020!

Μια συμφωνία, που αναγκάζει τους Αρμένιους να εγκαταλείψουν εδάφη τους και οι οποίοι κατά την αποχώρησή τους από τις Εστίες τους, καίνε τα σπίτια τους, την περιουσία τους, τη γη τους, τις εκκλησιές τους! Για να μην γίνουν λάφυρα στα χέρια των Τουρκο-Αζέρων και για να μην βεβηλωθεί η πίστη τους από τους άπιστους και βάρβαρους!

Και στην Ελλάδα το πολιτικό φαύλο Σύστημα, ως νέα κομμουνιστική νομενκλατούρα, παρατηρεί σχεδόν αδιάφορα. Ξεχνώντας, ότι όταν παίρνει φωτιά το σπίτι του γείτονα, τότε κινδυνεύει και το δικό του σπίτι. Ξεχνώντας, ότι όταν ο δολοφόνος αφήνεται ελεύθερος να δολοφονεί, μπορεί να δολοφονήσει και εσένα και την οικογένειά σου στη συνέχεια.

Ναι, η Αρμενία βρίσκεται μακριά, αλλά ο Τούρκος από τη συμφωνία αυτή, βγήκε πολλαπλά κερδισμένος. Ενίσχυσε την επιρροή του στην περιοχή και θα το παίξει ο καλός πατερούλης, αυξάνοντας τους δεσμούς αίματος και επιρροής, με χώρες όπως το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν και άλλες όμορες χώρες! Και μετά από όλα αυτά δεν είναι διόλου μακριά η Κίνα και η επιρροή που ασκεί η Τουρκία στην μουσουλμανική μειονότητα των Ουϊγούρων!

Ωστόσο, μετά όλα τα παραπάνω, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μας “καθησυχάζει” λέγοντας μεταξύ άλλων, πως:

«Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα αλλά το καθεστώς του Καραμπάχ δεν έχει διευθετηθεί τελικά, συμφωνήσαμε στο ότι διατηρείται το status quo, στην υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων που υπάρχει σήμερα. Το τι θα γίνει περαιτέρω, είναι κάτι που επίκειται να επιλυθεί στο μέλλον, από τους μελλοντικούς ηγέτες, τους συμμετέχοντες μελλοντικά σ΄ αυτή την διαδικασία…»!

Συνεχίζοντας όμως, διέκρινε πως μέσω της κατάπαυσης του πυρός επετεύχθη περαιτέρω αιματοχυσία. Αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι εκεί δεν διαδραματίστηκε κινηματογραφική ταινία, αλλά μια τραγωδία!

Μια τραγωδία όμως που την υφίσταται για άλλη μια φορά η Αρμενία και ο πολύπαθος λαός της!

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Ρώσο Πρόεδρο και την αδιαφορούσα Ευρωπαϊκή Ένωση!

Προχωράει ο εθνικισμός Ερντογάν υπό την ανοχή της Αθήνας…

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τη συμφωνία της 9ης Νοεμβρίου και ο ισλαμοφασίστας Ρ. Τ. Ερντογάν, ασχολήθηκε πάλι με την Κύπρο. Προκάλεσε δηλαδή για άλλη μια φορά την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, αλλά πρωτίστως την Ελλάδα. Αφού με περίσσιο θράσος και απίστευτο κυνισμό έστησε ένα νέο κακόγουστο σόου στα Βαρώσια της Αμμοχώστου. Της πόλης φάντασμα που πριν την τουρκική εισβολή το 1974, ήταν η πλέον σύγχρονη τουριστική περιοχή της Κύπρου και τα Βαρώσια η τουριστικότερη περιοχή της Αμμοχώστου. Οι κάτοικοί της έφυγαν κατά την εισβολή, η πόλη ερημώθηκε και τέθηκε υπό τουρκικό έλεγχο, παραμένοντας εγκαταλελειμμένη, εξ ου και ο ορισμός “πόλη φάντασμα”! Ας σημειωθεί, πως μέχρι πρότινος απαγορευόταν η είσοδος στο ευρύ κοινό!

Εκεί λοιπόν ο διεθνής Τούρκος ταραξίας οργάνωσε πάρτι ισχύος με στρατιωτικά αγήματα και πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία σχημάτιζαν στον ουρανό το σήμα της ημισελήνου!

Αυτόν τον μαρτυρικό τόπο επέλεξε ο Τούρκος Σουλτάνος προκειμένου να προκαλέσει την Αθήνα και την Λευκωσία. Αναδεικνύοντας τον εθνικισμό του, εθνικισμό που αναπτύσσει για ένα περίπου χρόνο στον Έβρο, στο Αιγαίο, στην Ν.Α. Μεσόγειο και την Κύπρο!

Και σε όλα τα παραπάνω εισπράττουμε την αδιαφορία της Γερμανίας και των δορυφόρων της στην Ε.Ε., που δεν θέλουν να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία και τον παράφρονα ηγέτη της, αλλά και την οργή των Αθηνών! Μια οργή της ελληνικής κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μάλλον έρχεται με περιστέρι, γι΄ αυτό και δεν την αντιλαμβάνεται το Πανελλήνιο!

Η τουρκολάγνα Μέρκελ δεν κρύβεται…

Έτσι, ενώ η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ “προστατεύει παντί τρόπω” τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν, πιέζοντας τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να μην επιμείνουν στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της

Τουρκίας για τις αθλιότητές της κατά κρατών – μελών της Ε.Ε. (Ελλάδος και Κύπρου), από την άλλη μεριά προσπαθεί να κάμψει την αδιαλλαξία της Βουλγαρίας, ,ώστε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συζητήσεις των Σκοπίων στην Ε.Ε.!

Αφού δεν κάμπτεται η Βουλγαρία στις αξιώσεις της προς τα Σκόπια, μη δεχόμενη την “Μακεδονική” γλώσσα και την ιστορία της και ζητώντας από τα Σκόπια να αναγνωρίσει ότι η γλώσσα και η ιστορία τους έχουν ρίζες από την Βουλγαρία! Όπως επίσης αξιώνει, η Βουλγαρία, ανασχεδιασμό των σχολικών βιβλίων των Σκοπιανών με την αποκατάσταση ιστορικών γεγονότων! Ζητήματα που δεν δέχονται οι Σκοπιανοί!

Αντίθετα όμως με τη Βουλγαρία, οι απάτριδες των Αθηνών, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψαν προδοτική συμφωνία για τα εθνικά μας συμφέροντα, την “Συμφωνία των Πρεσπών”, και η οποία τηρείται στο έπακρο από την ελληνική πλευρά, αλλά από την πλευρά των Σκοπίων ποιείται η νήσσα στην τροποποίηση ζητημάτων που προσβάλλουν την Ελλάδα!

Που και η σημερινή κυβέρνηση είναι αγκαλίτσες και φιλάκια με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και δεν προβάλλει καμία αντίσταση στην είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε. παρ΄ ότι αυτή η χώρα βρίσκεται σε αταξία τήρησης των όσων έχει υπογράψει στην “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Μια πολιτική εξόχως ενδοτική και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από την κυβέρνηση της ΝΔ!

Ευτυχώς λοιπόν, που υπάρχει η Βουλγαρία η οποία την περασμένη Κυριακή με την ΥΠΕΞ της Κατερίνα Ζαχαρίεβα έθεσε για μια φορά ακόμη βέτο στην έναρξη διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τα Σκόπια! Αναγκάζοντας τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας να παραδεχτεί ότι δεν είναι αισιόδοξος για την άρση των βουλγαρικών αντιρρήσεων στην τηλεδιάσκεψη της Ε.Ε. την Τρίτη, λέγοντας:

«Δυστυχώς προς το παρόν τα μηνύματα δεν είναι καλά»!

Γερμανία, το ανθελληνικό “μεγαλείο” σου δεν κρύβεται…

Την παραπάνω δήλωση την έκανε ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε εκδήλωση του πολιτικού ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ στο Βερολίνο! Όπου ο Ζόραν Ζάεφ

τιμήθηκε για το ρόλο που έπαιξε στην ονομαζόμενη “Πολύχρωμη Επανάσταση”! Η οποία χαρακτηρίστηκε από την καταπολέμηση της διαφθοράς (;;;) στα Σκόπια, αλλά και τον εκδημοκρατισμό (;;;) της γείτονας χώρας!

Ύμνοι δηλαδή υπέρ του Ζόραν Ζάεφ από τον Χάικο Μάας για κατορθώματα, που γεννήθηκαν στην φαντασία των Γερμανών Αξιωματούχων! Να ήταν όμως μόνο αυτοί οι γερμανικοί ύμνοι;

Τον εκθείασε, γιατί κατάφερε μετά από 27 χρόνια διενέξεων με την Ελλάδα να ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ του γερμανόφιλου Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ, αλλά και στην Γερμανό-κρατούμενη Ε.Ε.!

Έτσι στο Βερολίνο και στο Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, απονεμήθηκε στον Ζάεφ το βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εγκώμια λοιπόν από τον Χάικο Μάας προς τον Ζόραν Ζάεφ για την προδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα τον “εκλεκτό” της Άγκελα Μέρκελ, η οποία τον άφησε Πρωθυπουργό για 4+ χρόνια, αντίθετα από τον Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους ανέτρεψε πολύ πιο σύντομα!

Το απόλυτο αίσχος αυτή η γερμανική φιέστα στο Βερολίνο, όπου επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, πως την προδοτική απόφαση ελληνικής κυβέρνησης να υπογράψει Συμφωνία, που παραχωρήθηκε το όνομα της Μακεδονίας μας, η εθνότητα και η γλώσσα, υπαγορεύτηκε από την Γερμανία και την Ανατολικογερμανίδα Άγκελα Μέρκελ!

Αφού η κακόγουστη αυτή φιέστα, πέραν των άλλων γλυκανάλατων είχε και βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα, του επικεφαλής Εξωτερικών Θεμάτων της Ε.Ε. Ζοπέν Μπορέλ, της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων από χώρες προσκείμενες στην γερμανική Κατοχή της Ευρώπης!!

Άλλη βράβευση Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα στο Μόναχο από τους Γερμανούς!

Share this post