Ρώσικα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε βάση στη Συρία

Ρώσικα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε βάση στη Συρία

Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση σε μια βάση στη Συρία. Φαίνεται πως η βάση ανήκε σε αντάρτες που εκτελούσαν τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ρώσικες ειδήσεις αναφέρουν πως από τιθς τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις υπήρξαν περισσότερες από 200 απώλειες ανθρώπων.

Το ρεπορτάζ των ειδήσεων Sputnik

Σύμφωνα με το Sputnik, τα ρώσικα αεροσκάφη κατέστρεψαν δύο καταφύγια, 24 φορτηγά που έφεραν πολυβόλα. Καθώς επίσης και περισσότερα από μισό τόνο πυρομαχικών και υλικών για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Την αναφορά φαίνεται να επιβεβαιώνει και το Ρώσικο Υπουργείο Άμυνας.

Η θέση της Μόσχας

Σύμφωνα με τη Μόσχα «τρομοκράτες στη Συρία σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον κρατικών θεσμών σε μεγάλες πόλεις». Η Μόσχα επίσης επισημαίνει πως τα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν αυξηθεί λόγω των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Ποιος κρύβεται πίσω από τους τρομοκράτες;

Οι Ρώσικες Ένοπλες Δυνάμεις υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους πως οι τρομοκράτες περνάνε εκπαίδευση σε κρυφά στρατόπεδα τα οποία δεν είναι υπό της εξουσίας της Δαμασκού. Αντιθέτως, εκπαιδεύονται σε περιοχές, όπως η Ατ-Τανφ, η οποία είναι υπό την εξουσία των ΗΠΑ. Με έμμεσο, λοιπόν, τρόπο, οι Ρώσικες Ένοπλες Δυνάμεις κατηγορούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εκπαίδευση των τρομοκρατών καθώς επίσης και τον εφοδιασμό τους με όπλα

Share this post