Ρώσος πρέσβης: «Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΛΗΡΩΣ» – Τι ΘΕΤΙΚΟ βλέπει…

Ρώσος πρέσβης: «Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΛΗΡΩΣ» – Τι ΘΕΤΙΚΟ βλέπει…
Τι ειπώθηκε για τα ΜΜΕ! ΜΟΝΟ το ΕΛ κράτησε από την αρχή ορθή στάση…

«Οι διμερείς σχέσεις Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ελλάδας καταστρέφονται από την πολιτική της Αθήνας, οι επαφές και οι συνεργασίες διακόπτονται».

Αυτό δήλωσε στις 26 Ιουλίου ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Όπως χαρακτηριστικά μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass, ο Μάσλοφ δήλωσε:

«Από το τέλος Φεβρουαρίου, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί πλήρως, δεν υφίστανται πλέον, δεν υπάρχει κανενός είδους συνεργασία, δεν υπάρχουν επαφές – με μια λέξη, μέσα σε λίγες μέρες μηδενίστηκε κυριολεκτικά ό,τι είχε προηγηθεί, όλο το πλούσιο φάσμα των διμερών σχέσεων που είχε συσσωρευτεί εδώ και πολλές δεκαετίες».

Ο Ρώσος πρέσβης πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή, η Ελλάδα «ανήκει στην Δύση»,

«Η πορεία αλληλεγγύης με την κοινή δυτική γραμμή έχει επιλεγεί εδώ και καιρό. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν προσανατολισμένη προς τον δυτικό κόσμο», είπε ο πρέσβης.

Ωστόσο, ο διπλωμάτης είδε και κάτι θετικό! Όπως σημείωσε, το θέμα της κατάστασης στην Ουκρανία έχει σταθερά περάσει σε δεύτερο πλάνο στα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ το διαθέσιμο υλικό στο διαδίκτυο σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα όλο και περισσότερο «πλησιάζει στην λογική».

«Είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που υπήρχε τον Μάρτιο – Απρίλιο. Ναι, φυσικά, οι δημοσιεύσεις συνεχίζονται, οι έντυπες δημοσιεύσεις στην Ελλάδα εξακολουθούν να έχουν αντιρωσικό χαρακτήρα. Αλλά το σημαντικό είναι ότι, τον τελευταίο καιρό, ίσως τον τελευταίο ενάμιση μήνα, στο διαδίκτυο αναρτάται, όλο και περισσότερο, πιο λογικό υλικό, με αρκετά αντικειμενικό τρόπο, όπου παρουσιάζονται νηφάλια κάποιες εκτιμήσεις για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το ΕΛ από την αρχή μετέδιδε την αλήθεια για το ουκρανικό, την ώρα μάλιστα που δήθεν «φιλορωσικά» σαίτ είχαν αρχίσει να… παρεκκλίνουν!

Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρέσβης, παρουσιάζεται «ολοένα και περισσότερο επικριτικό υλικό σχετικά με την κατάρρευση των ρωσοελληνικών σχέσεων, γιατί αυτό το θέμα φυσικά ανησυχεί την ελληνική κοινωνία».

photo intime

el.gr

Share this post