Σήμα κινδύνου από τον Άκη Τσελέντη: Συνεχείς οι σεισμοί κατά μήκος του υπό κατασκευή αεροδρομίου Καστελίου.

Σήμα κινδύνου από τον Άκη Τσελέντη: Συνεχείς οι σεισμοί κατά μήκος του υπό κατασκευή αεροδρομίου Καστελίου.

Καταπέλτης ο Γενικός Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου επισημαίνει τους κινδύνους τους οποίους δεν λαμβάνει υπόψη η κατασκευάστρια εταιρεία του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου.

Με αφορμή τις τελευταίες συνεχείς σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης για άλλη μια φορά απευθύνει σήμα κινδύνου για τα ρήγματα που υπάρχουν στο υπέδαφος του υπο κατασκευή νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.Όπως αναφέρει ο κ. Τσελέντης, «το τελευταίο 24ωρο καταγράψαμε πάρα πολλούς σεισμούς ΣΕ ΟΛΟ το μήκος του υπό κατασκευή αεροδιαδρόμου (δείτε τον χάρτη).

Δυστυχώς αυτό το αεροδρόμιο στον σχεδιασμό του ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ υπ´ όψη τα σεισμικά ρήγματα στη ξηρά αλλά μόνο τα θαλάσσια!

Φανταστείτε (το απεύχομαι) να γίνει ένας σεισμός της τάξης του 4-4,5 κατά την διάρκεια προσγείωσης η απογείωσης ενός μεγάλου (και μεγάλου βάρους) αεροπλάνου κάτω από τον αεροδιάδρομο. Πως θα το «κρατήσει» στην ευθεία ο κυβερνήτης;»

Για άλλη μια φορά ο επικεφαλής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τονίζει πως η κατασκευάστρια εταιρεία «κωφεύει» σε όλες τις προειδοποιήσεις και στις εκκλήσεις για κάποιες επιπλέον μελέτες και πιθανές παρεμβάσεις που θα χρειαστούν.

«Είχα στείλει ως Διευθυντής του Γεωδυναμικού δυο επιστολές στην κατασκευάστρια εταιρεία (ΤΕΡΝΑ) προτείνοντας κάποιες εξειδικευμένες μελέτες για τον εντοπισμό των ρηγμάτων και την εκτίμηση των πλέον πιθανών εδαφικών κινήσεων, τις επιπτώσεις τους στη λειτουργία του αεροδρομίου και μέτρα προφύλαξης.

Φυσικά ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ αλλά κάποια ΜΜΕ που έχουν αναλάβει ως δελτία τύπου την ενημέρωση του κόσμου όχι μόνο με απέκλεισαν προβάλλοντας κάποιους άσχετους αλλά έφτασαν στο σημείο να πουν ότι ο Τσελέντης προτείνει νεα έργα για τα λεφτά!

Ο Τσελεντης κύριοι δεν παίρνει χρήματα αλλά ο κρατικός φορέας, εν προκειμένω το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο που είναι επικεφαλής, για αμοιβές των τεχνικών του για έξοδα εγκατάστασης των οργάνων, για έξοδα μετακίνησης και αμοιβές των ειδικών που θα φέρουν σε πέρας τις έρευνες και τις μελέτες.»

Ο κ. Τσελέντης εμφανώς απογοητευμένος από την παντελή απουσία ανταπόκρισης καταλήγει την ανάρτησή του λέγοντας:

«Ήθελα να βοηθήσω επειδή έχω ιδιαίτερους δεσμούς με τη Κρήτη αλλά βρήκα και το μπελά μου επομένως δεν ξαναασχολουμαι».

flashnews/ scr

el.gr

Share this post