ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΦ΄ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΦ΄ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Η ΔΕΘ φέρνει εκλογές…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

 

Θα ενθυμείστε ότι στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ που διεξήχθη από 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019, διαφάνηκε έντονα πως δημιουργείται μεγάλο ρήγμα στο κόμμα μεταξύ της Μητσοτακικής πτέρυγας με τις αντίστοιχες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά!

Αφού όχι μόνο διαχώρισαν τη θέση τους – κυρίως για τα εθνικά ζητήματα – αλλά άφησαν σοβαρές αιχμές κατά της διαχείρισης των εθνικών θεμάτων και της παράνομης μετανάστευσης από την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αφού ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε ήδη ρίξει τις “προειδοποιητικές βολές” του από την Θεσσαλονίκη στα τέλη Οκτωβρίου 2019 στην ομιλία του για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), όπου εκτός των παραπάνω είχε “προφητέψει” πως:

«Έρχονται μεγάλες προκλήσεις, θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις»!

Μετά μια εβδομάδα ήταν ομιλητής στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, όπου ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της μετανάστευσης, μίλησε για οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στις σύγχρονες δημοκρατίες, μίλησε για έναν κόσμο που αλλάζει, όπου υπάρχει διστακτικότητα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να αναλάβει ηγετικό ρόλο που της αρμόζει!

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής χάθηκε, εξαφανίστηκε από το πολιτικό προσκήνιο και για άλλη μια φορά παρακολουθεί τα σημαντικά γεγονότα από τα βορινά έδρανα της Βουλής!

Απογοητεύοντας όλους εκείνους τους Καραμανλικούς βουλευτές που ήλπιζαν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες στις δύσκολες εποχές για την Πατρίδα μας!

 

Ηλεκτροσόκ στον Πρωθυπουργό η συνέντευξη Σαμαρά στα “Νέα”…

 

Ο άλλος πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος, ήταν ακόμη πιο χειμαρρώδης από ότι ο Κώστας Καραμανλής, κατά της πολιτικής Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό! Μεγαλώνοντας το ρήγμα στη ΝΔ, αφού όλοι γνωρίζουν ότι “ελέγχει” το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος!

Στην συνέχεια οι παρεμβάσεις του ήταν πιο ήπιες, αλλά Σαμαρικοί κύκλοι μας είχαν εκμυστηρευτεί, ότι υποσκάπτεται το ρήγμα και σύντομα (στον κατάλληλο χρόνο ) θα αναδειχτεί!

Έτσι, πριν από μερικά  Σάββατα, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συνέντευξη στα “ΝΕΑ”, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Σουλτάνο Ρ. Τ. Ερντογάν!

 

 

Επιστέγασμα νομίζουμε αυτής της όχι τυχαίας συνέντευξης (στον χρόνο και στην συγκεκριμένη εφημερίδα) ήταν τα εθνικά θέματα!

O Αντώνης Σαμαράς αρνείται διάλογο της κυβέρνησης με την Τουρκία, αφού θεωρεί ότι δεν είναι καλοπροαίρετος γείτονας, τονίζοντας, ότι οι ενέργειές της είναι “πειρατικές” ενέργειες και έτσι διάλογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς!

Θεωρώντας ο Αντώνης Σαμαράς, ότι τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται!

Πιστεύοντας, πως η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να στέλνει γεωτρύπανα να κάνουν έρευνα και εξόρυξη πάνω σε ελληνική ΑΟΖ, όπως δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!

Δεν μπορεί να υπογράφει παράνομες συμφωνίες με τρίτες χώρες καταπατώντας την Ελληνική ΑΟΖ, συμφωνίες που όλες οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής καταγγέλλουν ως παράνομες!

Αυτή η συνέντευξη στα “Νέα”, προξένησε μεγάλη έκπληξη και άναψε φωτιές στο Μαξίμου, από την στιγμή που αμφισβητούνται όλες οι θέσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του στα εθνικά θέματα! Αυτή η συνέντευξη Σαμαρά, ήταν γροθιά στο στομάχι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Και είναι σίγουρο, ότι κάτι ψήνεται στο “κράτος της Δανιμαρκίας”, από την στιγμή που ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν “ησυχάζει” και ανεβάζει πάλι τους τόνους αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή σε Τζαμί της Αγίας του Θεού Σοφίας!

Για το οποίο Ελληνό-Ορθόδοξο ζήτημα είπε:

«Στους 20 αιώνες ύπαρξης του Χριστιανισμού, η Αγία Σοφία είναι για περισσότερο από 1000 χρόνια ο πιο εμβληματικός και μεγαλειώδης Χριστιανικός ναός. Σήμερα μετατρέπεται ξανά σε τζαμί! Και οι παγκόσμιες αντιδράσεις, χλιαρές! Η Ευρώπη κοιμάται. Η Δύση αυτοκτονεί. Όποιοι δεν υπερασπίζονται την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους, αφανίζονται..»!

Από όλες τις παραπάνω επιδεικτικές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά λοιπόν, διαφαίνεται έντονα το αντάρτικο που έχει ξεκινήσει κατά της κυβέρνησης και στο οποίο ηγείται ο πρώην Πρωθυπουργός!

Βάζοντας φωτιά στην κυβέρνηση αλλά και στο κόμμα της ΝΔ!

 

To Antinews αποκαλύπτει τον … Τσίπρα με γραβάτα…

 

Η πτώση των εφημερίδων στις πωλήσεις δεν ήταν τυχαία, αφού παρουσιάζουν τις ειδήσεις μια μέρα μετά από όταν συμβαίνουν τα γεγονότα! Το ίδιο συμβαίνει και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αφού τα δελτία ειδήσεων παρουσιάζουν τα γεγονότα αρκετές ώρες αφού αυτά έχουν συμβεί! Όμως το διαδίκτυο παρουσιάζει την “είδηση” την ώρα που αυτή γίνεται! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, πως σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού έχει ως μέσον ενημέρωσης το διαδίκτυο!

Αυτό το αντιλήφθηκε έγκαιρα ο αείμνηστος δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης και γι΄ αυτό το Antinews (πρώτο την εποχή εκείνη στο διαδίκτυο) συνετέλεσε τα μάλα, ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να γίνει Πρόεδρος της ΝΔ και στη συνέχεια Πρωθυπουργός!

 

 

Ο Βασίλης Ζήσης πίσω από τον Σαμαρά, με τα γυαλιά ηλίου

 

Από τότε μέχρι και σήμερα, το Antinews εξακολουθεί και είναι “Σαμαρικό”!

Πολλές φορές έχει χτυπήσει αλύπητα την κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως σε τελευταίο του άρθρο (17/7/2020) μπήγει βαθιά το μαχαίρι στην πληγή! Ο τίτλος του άρθρου είναι: “Κι αποχαιρέτα την, την Δεξιά που χάνεις”! Βγάζοντας στον αφρό την εσωκομματική μάχη χαρακωμάτων στη ΝΔ!

Αξίζει έτσι, να σας το παραθέσουμε για να έχετε γνώση και άποψη:

«Τα κατάφερε τόσο καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που οδηγεί την χώρα από το κακό στο χειρότερο.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην ανεπάρκεια της διακυβέρνησής του (αλήθεια κύριε Μητσοτάκη γνωρίζετε τι σας σούρνουν καθημερινά οι βουλευτές σας;), ή στην καλοπληρωμένη προπαγάνδα που κάνει τη νύχτα μέρα, ή στις μυστικές συναντήσεις πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού με ίντριγκες και παρασκήνια γύρω από τα εθνικά θέματα, ή στις μηχανορραφίες της πρωθυπουργικής αδελφής που μπλέχτηκε πάλι στα πόδια μας, αλλά και στον… σωρό λανθασμένων επιλογών που μονίμως εφαρμόζει απογοητεύοντας τους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν και τον έφεραν στην εξουσία για να ασκεί τα καθήκοντά του διαφορετικά από την οικτρή διακυβέρνηση Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή βάζει συνεχώς λαγούς να στρώνουν το έδαφος για όλα αυτά που θέλει να κάνει χωρίς να έχει την εντολή ούτε από τον κόσμο της παράταξης, ούτε από τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο… ποταμίσιος επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μαξίμου αρθρογραφούσε σε κυριακάτικη εφημερίδα υμνώντας την αριστερή στροφή της διακυβέρνησής του, σημειώνοντας ότι οι διαφορές του με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν σημαντικές.

Τα ευρήματα οφείλονται στο γεγονός ότι σε επίπεδο πολιτικών επιλογών, αλλά και στον τρόπο άσκησης της εξουσίας ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται κοντά στις πεποιθήσεις αυτού του χώρου, παρότι οι διαφορές του με το κόμμα της ΝΔ παραμένουν σημαντικές. Η “πράσινη ανάπτυξη”, η υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, η φροντίδα για τους αδύναμους, κομβικά στοιχεία σε μια κεντροαριστερή ατζέντα, αποτελούν βασικά στοιχεία των πολιτικών επιλογών του Πρωθυπουργού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Θα μπορούσε πάντως κύριε Μητσοτάκη να προσθέσει και τα κάτωθι, τα οποία προφανώς ξέχασε για ευνόητους λόγους:

1) Πρωθυπουργό σας εξέλεξε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως οι δεξιοί ψηφοφόροι που εσείς σήμερα με την πολιτική σας αδειάζετε εντελώς, τόσο με τον τρόπο που διαχειρίζεστε εν κρυπτώ τα εθνικά θέματα, όσο και με το λαθρομεταναστευτικό που ακολουθείτε την γραμμή Τσίπρα.

2) Αν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ήθελαν έναν αχταρμά δεν είχαν λόγο να σας εμπιστευτούν. Εσείς τους πείσατε ότι ο τρόπος διακυβέρνησής σας θα ήταν διαφορετικός σε μια σειρά θεμάτων και απ’ ότι βλέπουν πλέον όλοι κάνετε τα ακριβώς αντίθετα.

3) Έχετε τον πιο ανεπαρκή υπουργό Εξωτερικών που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κάνοντας μυστική διπλωματία όταν τα εθνικά θέματα κρέμονται από μια κλωστή και απαιτούν ευρύτατες συναινέσεις.

4) Κάνετε οτιδήποτε προκειμένου να χαϊδεύετε την «Αριστερά του Κυρίου» αδιαφορώντας για την παραδοσιακή βάση της παράταξής σας.

5) Τα νεοφιλελέ σας ένστικτα είναι τόσο έντονα που πλέον δεν κρύβονται ούτε από το μισό “Ποτάμι” που μαζέψατε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ πληροφορούμαστε ότι δυσαρεστηθήκατε εντόνως επειδή σας αποκαλέσαμε… Τσίπρα με γραβάτα.

Δεν κάνατε όμως το παραμικρό για να μας διαψεύσετε και συνεχίζετε να ακολουθείτε την πολιτική του προκατόχου σας.

Δυστυχώς, εάν δεν το έχετε αντιληφθεί, ο μόνος δρόμος που σας έχει απομείνει είναι οι εκλογές.

Κάντε τις για να δείτε ποια είναι η απήχησή σας στην πραγματική κοινωνία και όχι στην κοινωνία των δημοσκοπήσεων που θέλετε να ζείτε.

Να γνωρίζετε εντούτοις, πως με τόσες υποσχέσεις, με τόσες παλινωδίες και με τόσες κυβιστήσεις… αποχαιρετήστε την Δεξιά που χάνετε.

Και μείνετε με τους… ευκαιριακούς νεοφιλελεύθερους ποταμίσιους, τους Ροζάκηδες, την πρωθυπουργική αδελφή του σχεδίου Ανάν και όλους αυτούς που αγωνιούν για το πως θα προχωρήσετε με γοργούς ρυθμούς στις Πρέσπες του Αιγαίου.»!

 

Η ΔΕΘ φέρνει εκλογές…

 

Αλλά η τρικυμία στη ΝΔ συνεχίστηκε, όταν πριν 2-3 ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής στην συζήτηση για την παραπομπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, εκτός από την αγόρευσή του γι΄ αυτό το ζήτημα, πέταξε μεγάλες ταβανόπροκες που απευθύνονταν στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ενδεχομένως και να υπονοούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Αφού ως γνωστόν, πολλές φορές “τα λες στην νύφη για να τα ακούσει η πεθερά”:

«…Θα σας το πω ακόμα πιο καθαρά: εντάξει εμένα, πήγατε να με διαπομπεύσετε την επομένη ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας, στην Αθήνα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου του 2018. Εγώ ήμουν εκεί, παρών. Αυτές είναι διαχρονικά οι πολιτικές μου απόψεις, δεν τις έκρυψα. Ήμουν εμπόδιο στα σχέδιά σας κ. Τσίπρα, για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Το ξέρω. Ενοχλώ. Το ξέρω. Σας ενοχλούν οι θέσεις μου για τους λαθρομετανάστες. Το ξέρω. Σας ενοχλώ για τα εθνικά θέματα, το Κυπριακό, την ΑΟΖ, τα Ελληνοτουρκικά. Το ξέρω. Σας ενοχλώ και σε άλλα ζητήματα; Αυτό, δεν το ξέρω. Αλλά, αυτές είναι πολιτικές διαφορές…»!

Έτσι είναι κατά την άποψή μου σίγουρο, ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές! Καλύτερα δε να πω, η προσεχής Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα φέρει εκλογές! Για να πάμε στις εκλογές με λίστα (δεν καταλάβατε;;;)!

Για να ακυρώσει ο Πρωθυπουργός την απλή αναλογική, αφού έχει ήδη συμφωνήσει συνεργασία με πολιτικά υποζύγια!

Περισσότερα και πιο αναλυτικά σε επόμενο άρθρο μου!

 

ΥΓ: Στο άρθρο μου προσπαθώ να καταγράψω την πραγματική εικόνα που υπάρχει στη ΝΔ! Επ΄ ουδενί είναι πολιτική στήριξη στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, που από την στιγμή που υποτάχθηκε στην Άγκελα Μέρκελ (Βερολίνο 24 Αυγούστου 2012 ως Πρωθυπουργός είπε το αξεπέραστο: “Ουδείς αναμάρτητος”, φέρνοντας το δεύτερο Μνημόνιο), τάχθηκα με την αρθρογραφία μου απέναντί του! Όμως, άσχετα αν νομίζει ο καθένας μας, ότι ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ή όχι τις σημερινές θέσεις του για τα εθνικά θέματα, είναι ο μόνος που εκφράζει τέτοιες θέσεις και με τις οποίες συμφωνώ ως Έλλην πατριώτης!!

Share this post