Σαρωτικός Κούβελας: «ΕΜΜΟΝΙΚΗ προσήλωση στα ΑΝΩΡΙΜΑ εμβόλια, διχασμός και κατατρομοκράτηση των πολιτών»

Σαρωτικός Κούβελας: «ΕΜΜΟΝΙΚΗ προσήλωση στα ΑΝΩΡΙΜΑ εμβόλια, διχασμός και κατατρομοκράτηση των πολιτών»
Μέσω…Τσιόδρα ξετινάζει κυβέρνηση και “ειδικούς”.

Πλήθος συζητήσεων έχει προκαλέσει η περιβόητη έρευνα του Λοιμωξιολόγου και Καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και του Επίκουρου Καθηγητή Δημόσιας Υγείας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Θεόδωρου Λύτρα, που ως επί το πλείστον εστιάζει στη θνητότητα του covid-19.

Η εν λόγω έρευνα “αλίευσε” στοιχεία από τη νοσηλεία 6.282 ατόμων που διασωληνώθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 6 Μαϊου 2021.

Από τις 6282 περιπτώσεις που διασωληνώθηκαν οι 3988 πέθαναν (63,5%). Οι περισσότεροι ασθενείς πέρασαν μέρος ή το σύνολο της νοσηλείας τους σε ΜΕΘ (5971).

Από αυτούς που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ ήτοι 311, οι 275 (88,4%) κατέληξαν εν αντιθέσει με 3713 άτομα (62,2%) που κατέληξαν εντός ΜΕΘ.

Αξειοσημείωτο είναι το γεγονός πως η πλειοψηφία των νοσηλειών σε νοσοκομεία εκτός Αθήνας συνδέθηκε με αυξημένη ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα, εύρημα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση των επαρχιακών μονάδων.

 

Η θέση Κούβελα

Την παραπάνω μελέτη σχολίασε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό από όλα όσα συνέβησαν στην διετία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το διαλυμένο σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας και την ΕΜΜΟΝΗ στα «ΑΤΕΛΩΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ», αναφέρει τα εξής πολύ σημαντικά:

«Με βάση τα στοιχεία της δημοσιευμένης μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα η διαχείρηση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα, ήταν η αιτία του πλήθους των θανάτων που χαρακτηρίζουν πλέον την χώρα μας.

Τι τελικώς συνέβη, σε αδρές γραμμές:

 1. Πλήρης απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επομένως αδυναμία κατ´ οίκον φροντίδας των νοσούντων (και όχι μόνο COVID19), για την θεσμοθέτηση της οποίας, μόνος σχεδόν, από την πρώτη μέρα, αγωνιούσα.
 2. Αδιαφορία και παράκαμψη των θεσμών για την υγεία (ΕΟΦ, ΚΕΣΥ, Επιτροπή Αξιολόγησης).
 3. Αδυναμία έκδοσης σοβαρών διαγνωστικών και κυρίως θεραπευτικών πρωτόκολλων για κάθε στάδιο νόσησης
 4. Αδιαφορία εισαγωγής των μόνων ελπιδοφόρων μέσων αντιμετώπισης της πανδημίας (θεραπευτικά αντισώματα), που από πέρυσι το Νοέμβριο, πρώτος ανέφερα δημοσίως και υποστήριξα σθεναρά, λοιδορούμενος!
 5. ΕΜΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ στα ΑΝΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΤΕΛΩΣ εγκεκριμένα εμβόλια
 6. Αδυναμία παροχής δευτεροβάθμιας αντιμετώπισης των νοσούντων
 7. Αδυναμία αντιμετώπισης των, αθρόα προσερχομένων ασθενών, στα νοσοκομεία ώστε να αντιμετωπιστούν σωστά (ΜΕΘ, φαρμακευτικές αγωγές, προσωπικό)
 8. Άκριτη, αδικαιολόγητη, αντιεπιστημονική, τιμωρητική και εκδικητική δίωξη και εκτοπισμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών από τις θέσεις ευθύνης τους που οδηγεί σε απόλυτη κατάρευση το ετοιμόρροπο σύστημα υγείας.
 9. Παραπληροφόρηση και κατατρομοκράτηση του πληθυσμού μέσω των δωροδοκηθέντων ΜΜΕ.
 10. Αστόχαστα και άνευ σχεδιασμού και νοήματος Lockdowns
 11. Καταστροφή της οικονομίας
 12. Υπερβολικά μεγάλη αύξηση της θνησιμότητας (πέραν ίσως του 20%), με/από Covid και άσχετων με την ίωση ή τον εμβολιασμό συνανθρώπων μας
 13. Αδυναμία φαρμακοεπαγρύπνησης του αδικαιολόγητου, μαζικού, υποχρεωτικού, απρογραμμάτιστου και ανεύθυνου εμβολιασμού
 14. Απώλεια εμπιστοσύνης στην επιστήμη του πληθυσμού, με φίμωση, περιθωριοποίηση και δίωξη των αντικειμενικών Γιατρών και Επιστημόνων.
 15. Απαξίωση του πολιτικού και νομικού συστήματος
 16. Πλήγματα στις ελευθερία, στη δημοκρατία, στη διαφάνεια, και στον πολιτισμό μας
 17. Καλλιέργεια του μίσους μεταξύ των πολιτών, διχασμός και κατάρευση του κοινωνικού ιστού.
  Δεν ξέρω τι άλλο περιμένουμε να δούμε!!!

 

https://www.el.gr

Share this post