«Σαρώνουν» τα ρωσικά εμβόλια – EpiVacCorona: Ανοσία για ένα έτος και θετικά αποτελέσματα στους άνω των 60!

«Σαρώνουν» τα ρωσικά εμβόλια – EpiVacCorona: Ανοσία για ένα έτος και θετικά αποτελέσματα στους άνω των 60!

Το EpiVacCorona, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο,, αναμένεται να παρέχει ανοσία για ένα έτος ενώ θετικά είναι τα αποτελέσματά του και για τα άτομα άνω των 60 ετών.

Το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Ρωσίας, το EpiVacCorona, αναμένεται να παρέχει ανοσία για ένα έτος, δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής επικεφαλής διεθνούς συνεργασίας του ερευνητικού κέντρου Vector.

«Περιμένουμε ότι η ανοσία θα διαρκέσει για ένα χρόνο»  δήλωσε η Τατιάνα Νεπομνιασχίχ υπεύθυνη για τη διεθνή συνεργασία, σε συνέντευξη Τύπου.

Το ερευνητικό κέντρο Vector, ολοκλήρωσε τις δοκιμές του εμβολίου που αφορούσε ηλικιωμένους εθελοντές και το εμβόλιο δείχνει καλά αποτελέσματα, δήλωσε Νεπομνιασχίχ, υπάλληλος του φορέα που είναι υπεύθυνη για τη διεθνή συνεργασία.

«Μόλις πριν από μερικές ημέρες, ολοκληρώσαμε τις κλινικές δοκιμές μετά την καταχώριση για άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Γνωρίζουμε ότι αυτή η ομάδα είναι μία από τις πιο ευάλωτες σε σχέση με την COVID … Έχουμε λάβει θετικά αποτελέσματα», δήλωσε η ίδια.

Δεν καταγράφηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και τα περισσότερα από τα παράπονα αφορούσαν «μικρό πόνο στο σημείο της ένεσης» έκανε επίσης γνωστό.

Share this post