Σαφής προειδοποίηση Ιράν σε Τουρκία: «Αν βοηθήσετε τις ΗΠΑ θα σας χτυπήσουμε» (ΧΑΡΤΗΣ)

Σαφής προειδοποίηση Ιράν σε Τουρκία: «Αν βοηθήσετε τις ΗΠΑ θα σας χτυπήσουμε» (ΧΑΡΤΗΣ)
Κάθε άλλο παρά απίθανη είναι πιθανή τουρκική εμπλοκή στην νέα κρίση της Μέσης Ανατολής.

Ο πλανήτης «κρατά την ανάσα του» ενώ ώρα με την ώρα κλιμακώνεται περαιτέρω η κρίση γύρω από το Ιράν.

Τα γεγονότα των περασμένων ωρών με την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά αμερικανικών βάσεων, σε είδηση που σας μετέδωσε το el.gr , δείχνουν να αποτελούν μόνο την αρχή μιας μακράς περιόδου πολεμικών απειλών και επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή.

Εν τω μέσω αυτής της κρίσης φαίνεται πως βρίσκεται , μεταξύ άλλων, η Τουρκία, η οποία ήδη δέχθηκε την πρώτη της προειδοποίηση από τη μεριά της Τεχεράνης.

Σε σημερινή ανακοίνωση-απειλή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, η Τουρκία συγκαταλέγεται στις χώρες όπου θα δεχθούν τα ιρανικά πυρά σε περίπτωση που βοηθήσουν εμπράκτως τυχόν αμερικανικά αντίποινα κατά της Τεχεράνης.

Η απειλή για χτύπημα στην γειτονική Τουρκία είναι σαφέστατη και δεν χρήζει καμίας παρερμηνείας:

«Εάν οι ΗΠΑ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, ενδέχεται να επιτεθούν και στο Ιράν σε αυτή την περίπτωση.

Προειδοποιούμε όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ, πως αν μία επίθεση ξεκινήσει από κάποια χώρα (σ.σ.σύμμαχο των ΗΠΑ) εναντίον ιρανικών βάσεων , τότε αυτή η χώρα θα αποτελέσει στόχο του Ιράν»

Η προειδοποίηση αυτή των Φρουρών της Επανάστασης θέτοντας ως παράδειγμα την βάση του Ιντσιρλίκ επί τουρκικού εδάφους μόνο τυχαία δεν είναι.

Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη βάση στα νότια της Τουρκίας αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές αμερικανικές βάσεις σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Με βαριά όπλα , ακόμη και πυρηνικά, να υπάρχουν στην συγκεκριμένη βάση, οι Ιρανοί έχουν λόγους να φοβούνται πως το Ιντσιρλίκ θα αποτελέσει πιθανό «ορμητήριο» των αμερικανικών δυνάμεων κατά της Τεχεράνης.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το Ιντσιρλίκ.

Στον παρακάτω χάρτη που μετέδωσε το News1 Turkey, βλέπουμε πως η νότια-νοτιοανατολική Τουρκία φιλοξενεί τουλάχιστον 3 μεγάλες αμερικανικές βάσεις, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά του Ιράν.

Δικαιολογημένοι επομένως οι φόβοι των Ιρανών για «μοιραία τουρκική εμπλοκή»:

(news1.news)

Share this post