Σεισμός νοτιοανατολικά της Σαντορίνης τα ξημερώματα./Κέρκυρα: 53χρονος πέθανε από κορονοϊό, λέει ο Αϊβατίδης./Το ξέρατε ότι η Ελλάδα έχει και έρημο; Δείτε που βρίσκεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Σεισμός νοτιοανατολικά της Σαντορίνης τα ξημερώματα./Κέρκυρα: 53χρονος πέθανε από κορονοϊό, λέει ο Αϊβατίδης./Το ξέρατε ότι η Ελλάδα έχει και έρημο; Δείτε που βρίσκεται (ΒΙΝΤΕΟ)
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής Νοτιοανατολικά της Σαντορίνης. Ο εστιακός χώρος του σεισμού ήταν 22 χλμ μακριά από το νησί.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ΝΑ της Σαντορίνης, κατέγραψαν σήμερα στις 03:12 ώρα Ελλάδος οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός προέρχεται από απόσταση 254 χλμ. ΝΑ της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. ΝΑ της Σαντορίνης.
newpost.gr

Κέρκυρα: 53χρονος πέθανε από κορονοϊό, λέει ο

Αϊβατίδης.

Ο αιφνίδιος χαμός ενός 53χρονου στην Κέρκυρα δημιούργησε υποψίες στην αστυνομία που ζήτησε να διεξαχθεί νεκροψία-νεκροτομή, η οποία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γιάννη Αϊβατίδη, έδειξε ως αιτία θανάτου τον κορονοϊό.
Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος ενός 53χρονου την Δευτέρα του Πάσχα.
Ένας θάνατος, που έβαλε σε υποψία τις αστυνομικές αρχές του τόπου και ζήτησαν να διεξαχθεί νεκροψία-νεκροτομή για να διαγνωστεί η αιτία του χαμού του άτυχου άνδρα.
Και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής της Κέρκυρας, Γιάννης Αϊβατίδης, στην τηλεόραση του Start, η αιτία θανάτου ήταν ο κορονοϊός.
Μάλιστα, μιλώντας στο Start Tv, ο κ. Αϊβατίδης αναφέρθηκε σε όλο το ιστορικό της διαδικασίας.
Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι η νεκροψία – νεκροτομή του ζητήθηκε από την αστυνομία, και σύμφωνα με τη διάγνωσή του, ο θάνατος του 53χρονου προήλθε από ιογενή πνευμονία (με ευρύματα που σχετίζονται με τον covid-19), ενώ, ο εκλιπών είχε και υποκείμενα νοσήματα.
Αφενός είχε ισχαιμική καρδιοπάθεια (είχε υποστεί έμφραγμα) και αφετέρου υψηλά επίπεδα φερριτίνης, που όπως εξήγησε ο κ. Αϊβατίδης, πρόσφατη ιατρική έρευνα από την Αγία Πετρούπολη έκανε λόγο για ένα βιοχημικό δείκτη ο οποίος δημιουργεί μεγάλη θνησιμότητα σε όσους τον έχουν μαζί με τον κορονοϊό.
Με βάση αυτή τη διάγνωση, αλλά και το γεγονός ότι ο 53χρονος είχε εμφανίσει ρίγη, του έκανε τεστ αντισωμάτων (που τα παρέλαβε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών), το οποίο βγήκε θετικό στον κορονοϊό, με τον κ. Αϊβατίδη να υπογραμμίζει ότι το εν λόγω τεστ είναι από τα πιο αξιόπιστα.
Τέλος, ο Ιατροδικαστής Κέρκυρας είπε πως έχει ενημερώσει όλους τους αρμοδίους, αλλά και την οικογένεια του 53χρονου.
corfupress.com

Το ξέρατε ότι η Ελλάδα έχει και έρημο; Δείτε που

βρίσκεται (ΒΙΝΤΕΟ).

Μία έκταση 1.000 στρεμμάτων, όπου η έρημος καλύπτει τα πάντα…
Μοναδικές εικόνες από την Έρημο της Ελλάδας στο Βαρθολομιό Ηλείας.
Στο Βαρθολομιό στο Νομό Ηλείας υπάρχει ένα απόκοσμο τοπίο, όπου η άμμος καλύπτει τα πάντα και η βλάστηση είναι ελάχιστη. Οι ντόπιοι συνηθίζουν, όχι άδικα, να την ονομάζουν «Η έρημος της Ελλάδας».
Πρόκειται για μία έκτασή περίπου 1.000 στρεμμάτων. Χιλιάδες χρόνια συσσώρευσης άμμου από τους δυτικούς ανέμους που πνέουν συνήθως στην περιοχή έχουν δημιουργήσει αυτό το απόκοσμο τοπίο που θυμίζει Σαχάρα.
Τα ελάχιστα δέντρα που υπάρχουν προσπαθούν να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες.
Οι θίνες (δηλαδή τα βουνά από άμμο) δεσπόζουν στην περιοχή και καθιστούν μοναδικό το θέαμα της πτήσης πάνω από αυτές.

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από την Έρημο της Ελλάδας, έναν τόπο όπου η άμμος καλύπτει τα πάντα και υπάρχει ελάχιστη βλάστηση και βρίσκεται κοντά στις Θίνες Βαρθολομιού.
el.gr

Share this post