Σεισμός στην Καλιφόρνια: Τρομακτική αλλαγή στον φλοιό της Γης – Η ρωγμή των 7,1 Ρίχτερ από το Διάστημα

Σεισμός στην Καλιφόρνια: Τρομακτική αλλαγή στον φλοιό της Γης – Η ρωγμή των 7,1 Ρίχτερ από το Διάστημα

Ο Εγκέλαδος έδειξε την οργή του στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Απελευθέρωσε το «θηρίο» των 7,1 Ρίχτερ και τρομοκράτησε χιλιάδες ανθρώπους, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε δρόμους και κτίρια.

Η δύναμη που απελευθέρωσε η ισχυρή σεισμή δόνηση στην Καλιφόρνια, πριν από λίγες ημέρες, ήταν τεράστια. Η Γη κυριολεκτικά ταλαντώθηκε, με συνέπεια να «τσακίσει» σε μία έκταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων, όπως αποδεικνύεται και από την εικόνα που κατέγραψε ο δυρυφόρος.

Η αλλαγή στον φλοιό της Γης είναι τρομακτική. Φωτογραφίες από τον δορυφόρο, πριν και μετά τον σεισμό, καταδεικνύουν την έκταση του γεωλογικού φαινομένου. Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, αλλά και τρομακτικές, καθώς το φαινόμενο, όπως δηλώνουν και οι σεισμολόγοι, θα συνεχιστεί.

Το επίκεντρο του σεισμού των 7,1 Ρίχτερ ήταν κοντά στη μικρή πόλη Ridgecrest, περίπου 140 μίλια απόσταση από το Λος Άντζελες. Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός τα τελευταία 20 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, δρόμους, υποδομές και κυρίως στην υδροδότηση περιοχών, η οποία θα χρειαστεί, όπως λένε οι υπεύθυνοι, αρκετές ημέρες ακόμη προκειμένου να αποκατασταθεί.

Share this post