Σεισμός συγκλόνισε το Σιάτλ-3 μεγάλες σεισμικές απειλές για το Σιάτλ

Σεισμός συγκλόνισε το Σιάτλ-3 μεγάλες σεισμικές απειλές για το Σιάτλ

ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ , ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ.

Οι επιστήμονες έχουν τα τρία τους κορυφαία: Η Ζώνη Cascadia, το ρήγμα του Σηάτλ και το Faith Island του South Whidbey.

Μετά τους σεισμούς 4.6 ρίχτερ και 3.5 ρίχτερ στις 12 Ιουλίου 2019, στο Σιάτλ εκδηλώθηκε ξανά σεισμός 2.7 ρίχτερ στις 16 Ιουλίου 2019.

Ενώ η σεισμική δραστηριότητα φαίνεται να αυξάνεται σε αυτή την περιοχή, αξίζει να επανέλθουμε στα τρία μεγάλα ρήγματα σεισμών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν επικίνδυνα αυτό το τμήμα του βορειοδυτικού Ειρηνικού:

Η ζώνη Cascadia που εκτείνεται περίπου παράλληλα με την ακτή του Ειρηνικού από τη βόρεια Καλιφόρνια, μετά από το βόρειο άκρο του νησιού του Καναδά Vancouver.

Το ρήγμα του Σιάτλ, το οποίο εκτείνεται ανατολικά έως δυτικά, νότια του Σηάτλ στο κέντρο της πόλης. Καταλήγει κοντά στα βουνά Cascade και δυτικά στην Ολυμπιακή χερσόνησο.

Το Νότιο Whidbey Island Fault που τρέχει από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά του νότιου άκρου του νησιού.

Η ζώνη Cascadia είναι ένα τεράστιο ρήγμα που διασχίζει από το ακρωτήριο Mendocino της Καλιφόρνιας, κοντά στο Όρεγκον και την Ουάσινγκτον και δεν τελειώνει μέχρι που φτάνει βόρεια του νησιού του Βανκούβερ στον Καναδά.

Αλλά η Ζώνη Cascadia δεν είναι απλώς ένα ρήγμα, είναι μια αλληλεπικαλυπτόμενη άρθρωση μεταξύ τεκτονικών πλακών, τμημάτων του φλοιού της Γης που επιπλέουν σε στρώματα τετηγμένου πετρώματος.

Υπάρχει ένας λόγος που τα εδάφη γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό ονομάζονται «Δακτύλιος της Φωτιάς». Οι σεισμοί, τα τσουνάμι και η εγγύτητα των ηφαιστείων είναι όλα μέρος του ίδιου συστήματος.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko

Share this post