Σε εξέλιξη υβριδική παραστρατιωτική επιχείρηση μελών HAMAS στην Λέσβο

Σε εξέλιξη υβριδική παραστρατιωτική επιχείρηση μελών HAMAS στην Λέσβο

Ανακοίνωση EastMed Strategic Studies Institute

9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 15:00

από διαρκείς ενημερώσεις που έχουμε από μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Λέσβο που απασχολούνται σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες στην νήσο, διαπιστώθηκε ότι σήμερα 9-10-2020 ένας αριθμός περίπου 1000-1200 τζιχαντιστών έχουν ήδη διασπαρεί στα ορεινά συγκροτήματα της νήσου Λέσβου, οπλισμένοι με αυτοσχέδια όπλα και εμπρηστικούς μηχανισμούς, σκοπεύουν να γενικεύσουν τον εμπρησμό της Νήσου Λέσβου και σε περιοχές που δεν γειτνιάζουν με τον καταυλισμό μεταναστών της Μόριας, τον οποίον έκαψαν για δεύτερη φορά χτές, 8-10-2020.

Οι μετανάστες αυτοί είναι νέοι, σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, ετοιμοπόλεμοι και λαμβάνουν οδηγίες και συντονισμό μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, μέσω δε εφαρμογών GPS γνωρίζουν το ακριβές στίγμα τους και μπορούν να δέχονται ακριβείς διαταγές κρούσης, αλλά και να ενημερώνουν τους καθοδηγητές τους εκτός συνόρων Ελληνικής επικράτειας. Μάλιστα στις τάξεις τους υπάρχουν και δεκάδες Al Tanzim – Al Has δηλαδή η ανώτερη βαθμίδα της ιεραρχίας των εκτελεστών (assasini) της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία σε συνθήκες ανορθόδοξου πολέμου.

Συνιστούμε κατ’ελάχιστον και άμεσα να επιβληθεί στις επίμαχες περιοχές άμεση διακοπή συνδέσεων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, να αποσταλεί Στρατός και Εθνοφυλακή και με την συνδρομή των τοπικών κοινωνιών που γνωρίζουν την περιοχή προκειμένου να εξουδουτερωθούν άμεσα και αστραπιαία οι παραστρατιωτικές αυτές ομάδες που έχουν ως στόχο, εγκαταστάσεις υποδομών, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και άσκηση ψυχολογικού πολέμου.

Οι ΕΔ πρέπει και με την χρήση θερμικών καμερών την νύχτα ειδικά απόψε, για να αποτρέψουν το άμεσο και επικείμενο μπαράζ δολιοφθορών που αναμένεται. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, μιάς και φρονούμε ότι πρόκειται για το δεύτερο τμήμα του σχεδίου αντιπερισπασμού της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, ώς έχουμε αναλύσει σε προηγούμενή μας προειδοποίηση.

Jonathan Κωνσταντίνου
Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του
Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ

eastmednews.org

Share this post