Σε πανικό οι Τούρκοι: ”Οι Έλληνες εξοπλίζονται με νέα UAV” – Αιφνιδιασμός στην Άγκυρα με την κίνηση της Αθήνας

Σε πανικό οι Τούρκοι: ”Οι Έλληνες εξοπλίζονται με νέα UAV” – Αιφνιδιασμός στην Άγκυρα με την κίνηση της Αθήνας

Μετά την αποκάλυψη του Πενταπόσταγμα,  ότι η Ελλάδα θα έχει σύντομα «ιπτάμενους  κατασκόπους», αφού  θα ενισχυθεί με δύο UAV τύπου Heron από το Ισραήλ, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να απαντήσουν εκ νέου.

“Η Ελλάδα  θα ενοικιάσει 2 UAV από το Ισραήλ”, αναφέρουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα εκτιμώντας ότι η χώρα μας τους βάζει πλέον δύσκολα  σε Αιγαίο και ποταμό Έβρο.

Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι στην τουρκική πλευρά όπως είναι κατανοητό θα είναι ο εξοπλισμός με πυραύλους αέρος-εδάφους των τουρκικών SİHA με πιθανές πτήσεις τους στην ίδια περιοχή.

Οι ίδιες πηγές στην Τουρκία θεωρούν πλέον τα βλήματα Stinger ότι δεν αρκούν πλέον.

Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο το οποίο να δούμε το επόμενο διάστημα από την πλευρά της Άγκυρας.

Η Τουρκία έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων και πραγματοποιεί συνεχώς επιδείξεις ισχύος σε Έβρο και Αιγαίο, ωστόσο η παρουσία στο ελληνικό οπλοστάσιο εξελιγμένων UAV από το Ισραήλ, αλλάζει τελείως το παιχνίδι στο Αιγαίο.

Οι Έλληνες αξιωματικοί, όπως και οι επιστήμονες ιατροί που γνωρίζουν και συμβουλεύουν τις ελληνικές αρχές για την πανδημία, γνωρίζουν οι Τούρκοι πιθανότατα να προετοιμάζονται γενικά για στρατιωτικές επιχειρήσεις μικρής διάρκειας, αλλά τεράστιας σημασίας σε ολόκληρη την ΝΑ Μεσόγειο μετά την πρόσφατη οριοθέτηση της ως περιοχή μεγάλης σημασίας για αυτούς.

Η Ελλάδα όμως ετοιμάζει την δική της απάντηση στα τουρκικά drone είτε μέσω της PESCO και της ΕΕ, είτε με το δικό της τρόπο για να εφοδιαστεί με την κατάλληλη τεχνολογία με στόχο να αντισταθμίσει την όποια διαφορά με την Τουρκία.

Τα drone γενικώς σε αέρα στεριά και θάλασσα αποτελούν το μέλλον των στρατιωτικών συγκρούσεων και ήδη υπάρχει η πρόθεση  =για την επίτευξη ερευνητικών προγραμμάτων σε ελληνικά πανεπιστήμια, αφού παρέλθει όμως η άσχημη περίοδο της πανδημίας.

Όλα αυτό το διάστημα έχουμε διάφορες τουρκικές ασκήσεις, κινήσεις πλοίων, υποβρυχίων και αεροσκαφών και drone στην Α.Μεσόγειο με επίκεντρο την Λιβύη.

Από την άλλη πλευρά στην Συρία η κατάσταση στο Ιντλίμπ είναι σε οριακό σημείο ενώ σε ολόκληρη η Α.Μεσόγειο έρχονται πολεμικά πλοία διαφόρων χωρών.

Μιλάμε για μια γεωπολιτική κατάσταση που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη, ενώ στην Άγκυρα παράλληλα  έχουμε αυτό το διάστημα πολλές πολιτικές “ζυμώσεις” με νέα κόμματα και προεδρικές κόντρες με τον δήμαρχο της Κων/πολης Ε.Ιμάμογλου.

Αυτό όμως που παραμένει ακόμα αινιγματικό όμως είναι η προ ετών ( 2017) δήλωση του έμπειρου Τούρκου στρατηγού İsmail Hakkı Pekin, πρώην διευθυντή στρατιωτικών πληροφοριών, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η επιβίωση της Τουρκίας [ως έθνος κράτος] απειλείται άμεσα.

“Εκείνοι που δημιουργούν χάος στη Μέση Ανατολή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έναν ακόμη πόλεμο στην Τουρκία”, είχε δηλώσει.

Κατά τη γνώμη του Τούρκου στρατηγού ε.α. για να διασφαλιστεί η επιβίωση της Τουρκίας και η εθνική της ενότητα, πρέπει να διατηρηθεί η συμμαχία με τη Ρωσία και το Ιράν.

Για να το λέει ο ίδιος κάτι θα ξέρει παραπάνω για την χώρα του, αλλά υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία όλο αυτό το διάστημα, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, ενώ στο επίκεντρο αυτών των προκλήσεων είναι σαφώς η συνθήκη της Λωζάννης η οποία καλύπτει μια τεράστια έκταση στην Α.Μεσόγειο συμπεριλαμβάνοντας πολλές χώρες.

Η Ελλάδα με τις ένοπλες δυνάμεις της είναι θεματοφύλακας αυτής της συνθήκης, όπως και κάθε προσπάθειας υπονόμευσης της από την γειτονική Τουρκία, και αυτό είναι γνωστό πλέον σε όλους.

MaviVatan.Net@mavivatannet

Yunanistan İsrail’den 2 adet Heron tipi İHA kiralayacak.

Yunanistan sebep olarak Türkiye’nin Ege’de ve Meriç Nehri’nde kuruduğu İHA üstünlüğünü belirtiyor.

Türk SİHA’larına hava-hava mühimmatı entegre etme zamanı geldi. Ucuz ve etkili Stinger füzeleri yeterli olacaktır.

Προβολή εικόνας στο Twitter
15 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

pentapostagma.gr

Share this post