Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε ο τουρκικός Στρατός – Κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος – Ξεσηκωμός Κούρδων σε Deir Ezzor

Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε ο τουρκικός Στρατός – Κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος – Ξεσηκωμός Κούρδων σε Deir Ezzor

Ανω κάτω η Deir Ezzor – Οι Κούρδοι ζητούν παράδοση της πόλης στον SDF και τις ΗΠΑ!

Προ των πυλών είναι η νέα τουρκική εισβολή στην Συρία καθώς πριν λίγες ώρες το υπουργείο Άμυνας της χώρας κήρυξε στρατιωτικό νόμο και απαγόρευσε στoυς κατοίκους των πόλεων Γκαζιαντέπ, Mardin και Sanliurfa, κάθε είδους δραστηριότητα σε ανοικτό χώρο από χτες τα μεσάνυχτα μέχρι και τα μεσάνυχτα της 4ης Οκτωβρίου λόγω επικείμενων εξελίξεων στην Συρία.

Πρόκειται για την δεύτερη κίνηση Ρ.Τ.Ερντογάν μετά την αποστολή γιατρών και νοσηλευτών στα συροτουρκικά σύνορα γεγονός που δείχνει πως η κατάσταση “μυρίζει μπαρούτι”.

Καταλύτης των εξελίξεων φαίνεται πως είναι η αμερικανική ανακοίνωση περί “εξοπλισμού των Κούρδων” και οι αναταραχές σε πολλές περιοχές στην Deir Ezzor. Οι Κούρδοι για άγνωστο λόγο και αιτία έχουν ξεσηκωθεί.

Την ίδια ο τουρκικός Στρατός μεταφέρει συνεχώς δυνάμεις στα συροτουρκικά σύνορα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, πυροβολικό ακριβώς πάνω από την είσοδο των περιοχών των Κούρδων.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση:

“Aπαγορεύεται κάθε δραστηριότητα σε ανοιχτό χώρο (Activities in all open areas) όπως γάμοι, διαμαρτυρίες, συναντήσεις κτλ. αλλά και οποιαδήποτε δραστηριότητα σε κλειστό χώρο (All kinds of indoor meetings) σε όλες τις επαρχίες της χώρας που συνορεύουν με την Συρία”.

Ταυτόχρονα τα τουρκικά ΜΜΕ προετοιμάζουν το “έδαφος” για την νέα εισβολή μέχρι Ράκκα και Deir Ezzor. Υπάρχουν μεγάλες αναταραχές που τις υποκινούν Κούρδοι στην Deir Ezzor και συγκεκριμένα στις περιοχές Khasham, Tabiya Jazira, Marat, Mazloum, Hatla,Hussainiyah και al-Ma’amel. 

Οι Κούρδοι ζητούν την απομάκρυνση των δυνάμεων του συριακού Σρατού και των ιρανικών πολιτοφυλακών και παράδοση της πόλης στις δυνάμεις SDF και τους Αμειρκανούς!

Τα τουρκικά ΜΜΕ άδραξαν την ευκαιρία και μιλούν για “τρομοκράτες του PKK/YPG/SDF που πρέπει να εξολοθρευτούν. “Πυρήνες τους υπάρχουν παντού γι αυτό και πρέπει ο τουρκικός Στρατός να αναλάβει δράση” αναφέρουν.

Μάλιστα οι Κούρδοι επιτέθηκαν σε φυλάκιο του συριακού Στρατού στην Salhiyah.

Πεντάγωνο: “Συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τους Κούρδους της Συρίας”

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας, με όπλα και οχήματα, για τον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, παρά την εγκαθίδρυση μιας «ζώνης ασφαλείας» στα σύνορα με την Τουρκία” έκανε γνωστό ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου.

«Συνεχίζουμε να παρέχουμε όπλα και οχήματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες» των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δήλωσε ο Κρις Μάιερ, ο διευθυντής της ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Μάιερ είπε ότι οι παραδόσεις αυτές γίνονται «με απόλυτη διαφάνεια» και ότι «ενημερώνεται σε μηνιαία βάση η Τουρκία για το είδος αυτών των όπλων και των οχημάτων».

Αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει γίνει στη “ζώνη ασφαλείας”, ο Μάιερ, που προτίμησε να μιλήσει για «μηχανισμό ασφαλείας» (μάλλον ναυαγεί η αμερικανοτουρκική συμφωνία), είπε ότι έχουν γίνει ήδη πέντε υπερπτήσεις με ελικόπτερα και μία πεζή περιπολία Τούρκων και Αμερικανών στην περιοχή αυτήν.

Επιπροσθέτως, πολλοί Κούρδοι μαχητές μετακινήθηκαν από την περιοχή και αντικαταστάθηκαν από Άραβες των SDF, αν και «υπάρχουν ακόμη μέλη των YPG στη ζώνη», πρόσθεσε.

 

Χάρτης της Συρίας: Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση. Με μαύρο χρώμα θύλακες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Με πράσινο ανοιχτό χρώμα στα βορειοδυτικά η περιοχή της Αφρίν που τελεί υπό τουρκική κατοχή και με πράσινο έντονο η επαρχία της Ιντλίμπ, που την κατέχουν τζιχαντιστές και τελεί υπό τουρκική «προστασία». Δείτε που θέλει να φτάσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην… Deir Ezzor!

 

Ο χάρτης των κουρδικών αναταραχών στην Deir Ezzor


 

MOHAMMED HASSAN

@MHJournalist

A convoy of the international coalition with logistical equipment has entered the city of Qamishli now https://www.pscp.tv/w/cEUkFzFZTEVKTnZlVk1ZRU58MXJteFBYV1hyTFp4TmQGI2EHkHodzy5TuWojlLpu1jSO7dNHXRRt2AZFWvNt 

MOHAMMED HASSAN @MHJournalist

A convoy of the international coalition with logistical equipment has entered the city of Qamishli now

pscp.tv

61 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 


 

XXVII@XXVII27_

Another video from Deir Ez Zor showing pkk/ypg/sdf terrorists clearly present with their shreds visible ahead the sympathizers leading and provoking them against regime controlled checkpoints.

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη XXVII

 


 

XXVII@XXVII27_

Pkk/Ypg/Sdf terror group sympathizers trying to break into a regime checkpoint in Salhiyah, Deir Ez Zor.

Pkk/Ypg/Sdf terör örgütü sempatizanları Deyrizor Salhiye’deki bir rejim kontrol noktasına girmeye çalışıyor.

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη XXVII

 


 

XXVII@XXVII27_

As it can clearly be seen in this very footage from the events took place in Deir Ezzor today,
Pkk terror group’s Syrian so-called “democratic forces” shreds are everywhere.

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη XXVII

 


 

Omar Abu Layla@AliAlleile

Demonstrators from break up photos of Bashar Assad’s brother, Maher , in the demonstrations, that were held today, demanding the expulsion of Assad’s forces and Iran’s militias from .

Ενσωματωμένο βίντεο

83 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 


 

zana amedi@zana_med

IDP’s from regime-controlled Deir villages stormed a regime checkpoint in al-Salhiya north of Deir al-Zour. Some of the protesters have light arms. Locals say that 2 civilians were killed when regime opened fire on people.

Ενσωματωμένο βίντεο

15 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Share this post