Σε τροχιά σύγκρουσης Ινδία-Τουρκία: Πρωτοφανής επίθεση & ψεύδη Άγκυρας κατά Ν. Δελχί – Ο Ινδουισμός ”μπλοκάρει” τα ύπουλα σχέδια του Ερντογάν

Σε τροχιά σύγκρουσης Ινδία-Τουρκία: Πρωτοφανής επίθεση & ψεύδη Άγκυρας κατά Ν. Δελχί – Ο Ινδουισμός ”μπλοκάρει” τα ύπουλα σχέδια του Ερντογάν

Οι Ινδοί υπήρξαν τα μεγαλύτερα θύματα των

ισλαμικών γενοκτονιών με δεκάδες εκατομμύρια

νεκρούς, πράγμα που ουδέποτε λησμόνησαν.

Μία σιωπηρή γενοκτονία η οποία δεν είναι γνωστή και δεν συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια ιστορία, όμως αποτελεί την κύρια αιτία αντιπαλότητας των Ινδών με τους Πακιστανούς.

Από την στιγμή που η Τουρκία επέλεξε να δημιουργήσει τον στρατό του Ισλάμ, αναγνώρισε ότι μαζί με το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα έθνος σε τρία κράτη, τότε η πολεμική αντιπαράθεση με την Ινδία, είναι μονόδρομος. Για κακή τους τύχη, η πατριωτική κυβέρνηση που έχει εκλεγεί στην Ινδία μετά από πολλά χρόνια και κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, ενδέχεται να είναι και η αιτία καταστροφής της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Νέο Δελχί χρησιμοποιεί διπλωματική γλώσσα, η οποία υπενθυμίζει πως η εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, κρέμεται σε μια κλωστή!

Η ραγδαία επιδείνωση της σχέσης των δυο χωρών, προκλήθηκε από την παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας. Το «κατηγορώ» του Ερντογάν κατά της Ινδίας, επικεντρώνεται στη μεταχείριση του μουσουλμανικού πληθυσμού και στον έλεγχο του Νέου Δελχί στην περιοχή του Κασμίρ.

Υπάρχει η υποψία στην Ινδία ότι η Τουρκία υιοθετεί μια τέτοια στάση, ενώ εκφράζεται από το Πακιστάν. Οι προσπάθειες του Ερντογάν να αναπτύξει βαθιούς στρατιωτικούς δεσμούς με το Πακιστάν σε βάρος της Ινδίας, δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την κατάσταση. Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες, η Ινδία παίρνει μια σκληρή θέση απέναντι στην Τουρκία.

Επίθεση Τουρκίας κατά Ινδίας – Τι αναφέρει ψευδώς Ερντογανικό ΜΜΕ:

”Η Ινδία μπορεί να κατεδαφίσει πάνω από 1800 τζαμιά!”

”Εκατοντάδες τζαμιά θα μπορούσαν να κατεδαφιστούν στην Ινδία. Ένας ινδουιστικός ναός βρισκόταν στο παρελθόν στη θέση του Τζαμιού Gyanvapi, το οποίο είναι γνωστό ως ένας από τους τρεις κύριους τόπους λατρείας για τους μουσουλμάνους στην πολιτεία Uttar Pradesh.

Μετά από αυτόν τον ισχυρισμό, η ινδική κυβέρνηση και οι ινδουιστικές ομάδες ξεκίνησαν μια ολοκληρωμένη εκστρατεία για την κατεδάφιση του τζαμιού.

Το ινδικό δικαστήριο απαγόρευσε στη μουσουλμανική κοινότητα να συγκεντρώνεται σε μεγάλους αριθμούς γύρω από το ιστορικό Τζαμί Gyanvapi στην πόλη Varanasi στην πολιτεία Uttar Pradesh.

Οι φήμες ότι παλαιότερα υπήρχε ινδουιστικός ναός στην περιοχή ενισχύθηκαν μετά τον ισχυρισμό ότι στην περιοχή όπου βρίσκεται το τζαμί ανακαλύφθηκαν ερείπια ινδικών ναών.

Στο παρελθόν, πολλά τζαμιά, και θρησκευτικά κτίρια κατεδαφίστηκαν από Ινδουιστές με παρόμοιους ισχυρισμούς.

Χτισμένο το 1669, το Τζαμί Gyanvapi εξυπηρετεί τους μουσουλμάνους της περιοχής για σχεδόν 4 αιώνες.

Η Janajagruti Samit, μια εθνικιστική ινδουιστική οργάνωση, δημοσίευσε μια λίστα με πολλά τζαμιά σε όλη τη χώρα που είχαν χτιστεί για να αντικαταστήσουν τους παλιούς ινδουιστικούς ναούς, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα τζαμιά πρέπει να κατεδαφιστούν.

Ο εν λόγω κατάλογος περιλαμβάνει 1862 τζαμιά που χαρακτηρίζονται ως «παράνομα» σε 11 επαρχίες της Ινδίας.

Υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις από ριζοσπαστικές συμμορίες Ινδουιστών για κατεδάφιση αυτών των τζαμιών”, αναφέρουν προκλητικά οι Τούρκοι!

 

directus.gr

Share this post