Σε 11 ώρες ο «ρωσικός οδοστρωτήρας» κατέλαβε ή ελέγχει το 45% της Ουκρανίας! (χάρτης)

Σε 11 ώρες ο «ρωσικός οδοστρωτήρας» κατέλαβε ή ελέγχει το 45% της Ουκρανίας! (χάρτης)

Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι: «Φοβάμαι για την ζωή μου» – Το προεδρικό μέγαρο κυκλώνεται από Spetsnaz

Υπό τον ρωσικό έλεγχο έχει τεθεί το 45% του εδάφους της Ουκρανίας όπως φαίνεται στον χάρτη, μετά από μόλις 11 ώρες επιχειρήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων!

Η πρωτεύουσα Κίεβο, όπου βρίσκεται η έδρα της φιλοδυτικής κυβέρνησης Ζελένσκι, έχει αλωθεί εν μέρει, το αεροδρόμιο «Νικολάγιεφ» της πόλης έχει καταληφθεί από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν διεισδύσει στην πόλη και βρίσκονται γύρω από το ουκρανικό προεδρικό μέγαρο διαπραγματευόμενοι την παράδοση της προεδρικής φρουράς.

Ο ίδιος ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι είναι άγνωστο που βρίσκεται (το διάγγελμα το έκανε μέσω κινητού τηλεφώνου) και είναι πολύ πιθανό να έχει μεταφερθεί στην πόλη Λβιβ στα δυτικά (πρώην πολωνική πόλη που προσαρτήθηκε από την Σοβετική Ένωση στον Β’ΠΠ και δεν υπάρχει μεγάλη ρωσική μειονότητα), η οποία επίσης δέχθηκε πυραυλικές επιθέσεις στις υποδομές και την έδρα της στρατιωτικής φρουράς της.

Οπως φαίνεται στον χάρτη και από βορρά προς νότο η περιοχή από τα προάστια του Κιέβου, ανατολικά την περιφέρεια Τσερνίχιβ, την Πολτάβα, το Χάρκοβο, όλο το Ντονμπάς, το μεγαλύτερο μέρος του Ντνιπροπετρόφσκ, το Ζαπορίτσιε και την Μαριούπολη, ολόκληρη τη Χερσώνα, το Μικολάεφ και την Οδησσό, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι μεγάλες μάχες γίνονται στις περιφέρειες του Κιέβου και του Χάρκοβου με τις ουκρανικές δυνάμεις να δίνουν μάχες οπισθοφυλακής και να προσπαθούν να καθυστερήσουν την προέλαση στα δυτικά.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι Ρώσοι έχουν κτυπήσει και στα δυτικά στο Λβιβ, αλλά είναι απίστευτο το ότι έχουν προελάσει στο Κίεβο τόσο σύντομα. Ο ίδιος ο Ζελένσκι που πολιορκείται από τους Spetsnaz σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αυστριακό καγκελάριο, Καρλ Νεχάμερ, δήλωσε ότι φοβάται για την ζωή του.

«Είχαμε μία δραματική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», είπε χαρακτηριστικά ο Καρλ Νεχάμερ και πρόσθεσε ότι «ο Ουκρανός ηγέτης μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του και για την τύχη της χώρας του».

η πρώτη απώλεια εδάφους ήρθε από την ανατολική Ουκρανία. Ανακοινώθηκε ότι η περιοχή Χερσώνα δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Η Χερσώνα η διοικητική περιφέρεια της Χερσώνας στην Ουκρανία έπεσε ενωρίς το μεσημέρι. Οι περισσότεροι κάτοικοι έτσι ή αλλιώς είναι ρωσόφωνοι.

Επίσης ο δήμαρχος του Genichesk παραδέχθηκε ότι η πόλη καταλήφθηκε από ρωσικά στρατεύματα.

pronews.gr

Share this post