Σημαντικό συμβάν αργής -ολίσθησης στον Puget αυξάνει τον κίνδυνο μεγάλων σεισμών κοντά στο Σίατλ κατά μήκος της ζώνης Cascadia.

Σημαντικό συμβάν αργής -ολίσθησης στον Puget αυξάνει τον κίνδυνο μεγάλων σεισμών κοντά στο Σίατλ κατά μήκος της ζώνης Cascadia.

ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο PUGET SOUND ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΞΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΕΙΣΜΩΝ.

Το γεγονός ονομάζεται συμβάν αργής ολίσθησης και φέρνει μικροσκοπικούς σεισμούς στην περιοχή που θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο σεισμό στη ζώνη  Cascadia.

Ο Steve Malone, ομότιμος καθηγητής στο PNSN, πιστεύει ότι ο πρώτος σεισμός του κύκλου αυτού του ETS ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου, νότια του νησιού San Juan.
Οι τελευταίοι δύο σεισμοί ισχυρότεροι από το 1.0 ρίχτερ του γεγονότος αργής ολίσθησης, 2.5και 2.4 ρίχτερ, σημειώθηκαν σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου 2019.
Τον Ιούλιο, η περιοχή υπέστη σεισμό μεγέθους 4,6 ρίχτερ που ήταν ο μεγαλύτερος στην περιοχή .
Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Δυτική Ουάσινγκτον μιλούν πολύ πρόσφατα για τη Ζώνη  Cascadia . Μια πρόσφατα δημοσιευμένη προσομοίωση δείχνει πώς θα επηρεαστεί η κατάσταση από σεισμό μεγέθους 9 ρίχτερ:

Εκτός από το Cascadia, το Σιάτλ απειλείται επίσης από το σεισμικά ενεργό ρήγμα του Σιάτλ και το νότιο Whidbey Island.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post