Σιγά – σιγά ο κοσμάκης ξυπνάει , καταλαβαίνει ότι το κακό από την Συρία θα έρθει μέσα στις δικές μας αυλές πολύ γρήγορα.

Σιγά – σιγά ο κοσμάκης ξυπνάει , καταλαβαίνει ότι το κακό από την Συρία θα έρθει μέσα στις δικές μας αυλές πολύ γρήγορα.

Η Τρίτη Εισβολή της τουρκίας στην Βόρειο Συρία και ανατολικά του Ευφράτη έκανε τις τελευταίες μέρες πολύ κόσμο να ξανα ανοίξει τα βιβλία ή άλλοι τα ανοίγουν για πρώτη φορά.

Ότι πιο εγγυημένο στις μέρες μας είναι αυτά που ειπώθηκαν από τις κορυφές της πατερικής αγιότητας πριν δεκαετίες.

Αυτό που άνοιξε στην Συρία σαν φωτιά θα σβήσει στο ΑΙΓΑΙΟ, μου είπε ένας παππούλης πριν λίγο και συμπλήρωσε , αφού μας καψαλίσει.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όταν πριν αρκετά χρόνια αρκετοί αρθρογραφούσαν αφιλοκερδώς αναλύοντας την γεωπολιτική επικαιρότητα υπό το πρίσμα των προρρηθέντων λόγων των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας  περί επερχομένων καταστάσεων  που σήμερα βιώνουμε, κάποιοι ταγοί αλλά και αναλυτές επί  στρατιωτικών θεμάτων μας συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση για να μην ερεθίζουμε τον τούρκο, ώστε να μπορούν οι επενδύσεις κάποιων να αποφέρουν κέρδη  με την γείτονα χώρα.

Τελικά κέρδος είχε μόνο ο τούρκος και μάλιστα « από πολλές πάντες»

Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν και ο κάθε κατεργάρης ετοιμάζεται να καθίσει στον πάγκο της ιστορίας για να απολογηθεί για τις ζημίες μιας χώρας που την αδίκησαν όλα τα θηρία της γης και ετοιμάζονται να τις δώσουν το χαριστικό κτύπημα.

Κάποιοι πνευματικοί που δεν πιστεύουν λέξη από αυτά που είπε προφητικά για τα εθνικά μας θέματα ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θέτουν ως προτεραιότητα την μετάνοια του λαού, αλλά θα είχαν δίκαια πολλά αν έβαζαν πρώτα την δική τους μετάνοια για παράδειγμα. Και φυσικά η δική τους μετάνοια μετράει περισσότερο στον ουρανό από ότι του κοσμάκη που προσπαθεί με χίλια ζόρια να διέλθει τις συμπληγάδες της καθημερινότητας που του επέβαλλαν δόλιες οικονομικές πολιτικές και προπαγάνδες αμαρτίας και διαστροφής.

Στο κήρυγμα μιας Κυριακής ένας Δεσπότης στον λόγο του εκθείαζε την παρουσία ενός πολιτικού με φιλοφρονήσεις.

Και τι φιλοφρονήσεις!!

  • « εκκλησία και πολιτεία πρέπει να έχουμε την ίδια συναντίληψη για το καλό του τόπου»   

Πετάχθηκε μια γιαγιά και είπε:

  • « Εμείς με ψεύτες πολιτικούς δεν ταυτιζόμαστε, αν θέλετε να ταυτιστείτε εσείς και να δώσετε λόγο στον ΑΓΙΟ ΘΕΟ»

Αδελφοί το φωνάζουμε ότι μέσα στο σκάφος της Εκκλησίας θα σωθούμε, αλλά το πατερικό πνεύμα και η κοινή λογική που μας χάρισε ο ΘΕΟΣ λέει « όσο μεγάλες οι παρεκτροπές των ποιμένων τόσο μεγάλα τα δεινά του λαού και του χριστεπώνυμου πληρώματος»

Με λίγα λόγια αυτά που ειπώθηκαν πνευματοκίνητα από ΑΓΙΟΥΣ  θα γίνουν, το θέμα είναι ότι ανάλογα με το επίπεδο της μετανοίας ή της αδιαφορίας που βρισκόμαστε κλήρος και λαός να μην τα ζήσουμε στις πιο σκληρές εκδοχές τους.

Το επίπεδο μας σήμερα είναι πολύ χάλια και φαίνεται ότι θα βιώσουμε σοκαριστικά την σκληρή εκδοχή των προφητειών.

Δείτε τι γίνεται σήμερα .. το ένας έθνος εναντίον του άλλου έθνους και η μια εκκλησία εναντίον της άλλης εκκλησίας.

Δείτε τι ξεκίνησε και πως πάει αυτό που πλησιάζει απειλητικά την πατρίδα μας.

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ – ΠΕΙΝΑ-  ΜΕΤΑΝΟΙΑ και μεγάλες ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ

«Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει  από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι».

«Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι».

«Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη».

«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…».

Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….». ( πρόκειται για τη γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά).

«Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…».

«Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία».

«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός».

«Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους».

Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”». Και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει».

«Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα.

Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος.

Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…».

«Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991.

«Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.».

«Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική».«Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), ως πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή».

Πηγή: Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994», εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία

https://www.dogma.gr/diafora/gerontas-pa%CE%90sios-oi-tourkoi-tha-mas-chtypisoun-alla-i-ellada-de-tha-pathei-megali-zimia/106107/

Αδελφοί να προσδεθούμε δίχως φατριασμούς στο κατάρτι του σκάφους της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, να γίνουμε σαν τον Οδυσσέα στην υπομονή και την καρτερία για να ξαναγράψουμε πάλι ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ .

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Share this post