Σοκάρει η σύγκριση Β.Κορέας με Ελλάδα: Οι Βορειοκορεάτες γιόρτασαν ελεύθερα το 2021 – «Κλειδωμένοι» οι Έλληνες (φώτο)

Σοκάρει η σύγκριση Β.Κορέας με Ελλάδα: Οι Βορειοκορεάτες γιόρτασαν ελεύθερα το 2021 – «Κλειδωμένοι» οι Έλληνες (φώτο)

ΣΕ ΠΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΥΝΤΑ???

Σοκάρει η σύγκριση των εικόνων της παραμονής Πρωτοχρονιάς από Βόρεια Κορέα και Ελλάδα, καθώς στην πιο καταπιεστική δικτατορία του κόσμου οι άνθρωποι ήταν ελεύθεροι να γιορτάσουν σε αντίθεση με την Ελληνική Δημοκρατία, όπου υπήρχαν μπλόκα κι έλεγχοι παντού για να τους κρατήσουν «κλειδωμένους» μέσα, υπό την απειλή προσαγωγών, προστίμων και εισβολών σε σπίτια!  

Αν έδειχνες σε κάποιον τις εικόνες που δεν γνώριζε για ποιες χώρες πρόκειται, θα έλεγε με σιγουριά πως στην Ελλάδα επικρατεί ανελευθερία και αυταρχισμός ενώ στη Βόρεια Κορέα ελευθερία και… δημοκρατία.

Ίσως κάποιος θα έπρεπε να προβληματίσει με το ότι ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει τολμήσει να επιβάλει στους πολίτες του τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Από τη μία στην Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρεια Κορέας, ο κόσμος χθες το βράδυ συγκεντρώθηκε ελεύθερος και με χαμόγελα στους δρόμους και γιόρτασε τον ερχομό του νέου έτους.

 

Από την άλλη μεριά η Αθήνα ήταν «έρημη» πόλη από την καθολική απαγόρευση μετά τις 22:00, με σαρωτικούς ελέγχους και μπλόκα στους δρόμους για να μην γιορτάσουν οι πολίτες τον ερχομό του νέου έτους. Οι δυνάμεις ασφαλείας έλεγχαν μέχρι και το διαδίκτυο. Μάλιστα το σύνθημα ήταν το δυστοπικό «Πρωτοχρονιά μόνοι στο σπίτι».

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκαν περισσότερα από 30 ενισχυμένα μπλόκα. Μάλιστα άλλα πέντε μπλόκα πραγματοποίησαν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22.00. Εκτός από τους κεντρικούς δρόμους οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους ακόμα και σε γειτονιές θέλοντας να προλάβουν περιπτώσεις κορωνο-ρεβεγιόν.

Σημειώνεται πως ο δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστούν όσους «τόλμησαν» να διανυκτερεύσουν σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου έως και τις 07.00.

 

 

Share this post