ΣΟΚ! Σε ποια ελληνική πόλη απαγορεύτηκε η προσευχή και ο σταυρός σε παιδικούς σταθμούς

ΣΟΚ! Σε ποια ελληνική πόλη απαγορεύτηκε η προσευχή και ο σταυρός σε παιδικούς σταθμούς

Κόβεται η προσευχή στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Πάτρας, ύστερα από απόφαση του κομμουνιστή δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Αυτό καταγγέλλει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR δημοτικός σύμβουλος της πόλης, μίας απόφασης που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων αλλά και πολλών γονέων!

Όπως αναφέρουν οι γονείς του βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Πατρέων, καταργήθηκε η πρωινή προσευχή μετά από εντολή του Δημάρχου και απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους.

Το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο!

«Ιερό πόλεμο» θεωρεί ότι αντιμετωπίζει ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος δήλωσε στο STAR. «Δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία θρησκευτικού περιεχομένου και δεν απασχόλησε ούτε τους γονείς ούτε τους εργαζόμενους… Δεν έγινε θέμα γιατί δεν υπάρχει θέμα, έγινε θέμα γιατί ο Πελετίδης δεν είναι αρεστός σε ορισμένους».

Άλλο είναι παράδειγμα του τι μπορεί να γίνει, όταν η Αριστερά αναλαμβάνει την εξουσία.

Αναμένεται η αντίδραση της υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο Χαράλαμπος Στανίτσας στην ερώτηση που υπέβαλε προς τον δήμαρχο ζητούσε να πληροφορηθεί «αν αληθεύει ότι κόπηκε η προσευχή» και «αν απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους».

Η απάντηση του Κώστα Πελετίδη:

Όπως αναφέρει ο κ. Στανίτσας «μετά από καταγγελίες πολλών γονέων και δασκάλων ότι δεν πραγματοποιείται προσευχή στο Βρεφοκομείο και στου Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, υπέβαλα ερώτηση στον Δήμαρχο, ως πρόεδρο του Βρεφοκομείου, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ρώτησα : α) αν αληθεύει ότι κόπηκε η προσευχή και β) αν απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Στανίτσα, «ο Δήμαρχος απάντησε πως αληθεύει και το αιτιολόγησε ότι δεν ανήκουν όλα τα παιδάκια στην ίδια θρησκεία και ιδιωτικά ο καθείς μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει.»

«Ενημερωτικά, κατά την προηγούμενη θητεία Πελετίδη, η προσευχή γίνονταν κανονικά, ενώ ενδιαμέσως δεν έχει βγει καμία εγκύκλιος που να απαγορεύει την προσευχή. Όταν ο άνθρωπος αισθάνεται παντοδύναμος βγάζει τον πραγματικό εαυτό του», σχολιάζει ο κ. Στανίτσας.

el.gr

Share this post