Σοκ στην Κύπρο απ’τον θάνατο χωρίς ιστορικό – 3 νεκροί και 124 κρούσματα.

Σοκ στην Κύπρο απ’τον θάνατο χωρίς ιστορικό – 3 νεκροί και 124 κρούσματα.
Σοκ στο παγκύπριο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 58χρονου πιλότου, ο οποίος δεν είχε ιατρικό ιστορικό. Χαρακτηρίζεται δυστυχώς, ως ο πρώτος θάνατος της νόσου στην χώρα μας σε άνθρωπο χωρίς ιατρικό ιστορικό. Το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκαν μαζί με οκτώ νέα κρούσματα και δυο θάνατοι.


Ο 58χρονος περιλαμβανόταν στα κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη Παρασκευή και νοσηλευόταν διασωληνομένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Οι ειδικοί και πιο συγκεκριμένα ο επιδημιολόγος και μέλος της συμβουλευτικής ομάδας δρ. Λεόντιος Κωστρίκης επισημαίνει ότι δυστυχώς με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουμε, ήταν αναμενόμενο να καταγράφαμε και απώλειες. Εάν εφαρμοστούν τα μέτρα λέει τότε θα έχουμε καρπούς σε 10 περίπου μέρες, αφού αυτά τα νούμερα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτελέσματα του τι γινόταν πριν 10 μέρες, τονίζουν.
Τώρα σ’ άλλο μέτωπο, σε ισχύ βρίσκεται από το απόγευμα της 24ης Μαρτίου το διάταγμα για περιορισμό στις κυκλοφορίες. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να αφομοιώσουν τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν αποστολή sms αλλά και συμπλήρωση αιτήσεων.

    • Πιο κάτω το SigmaLive καταγράφει όλες τις εξελίξεις που αφορούν  την Κύπρο γύρω απ’ το ζήτημα. 

sigmalive.com

Share this post