Σουνίτες και Σιίτες σε πόλεμο για τον έλεγχο στο λιμάνι της Πάτρας – Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ

Σουνίτες και Σιίτες σε πόλεμο για τον έλεγχο στο λιμάνι της Πάτρας – Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ

Τι δείχνει απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ

Αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τον πόλεμο Σουνιτών και Σιϊτών αλλοδαπών, από απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ.

Ανασυντάσσουν δυνάμεις οι ομάδες των Αφγανών που «πολιορκούν» εξωτερικά το νέο λιμάνι της Πάτρας.
Η αιτία της σύγκρουσης Σουνιτών – Σιιτών

Πέρα από το θρησκευτικό μίσος που έχουν μεταξύ τους Σιίτες και Σουνίτες, οι διαφορές τους έχουν και οικονομική διάσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ “το οικονομικό σκέλος αφορά φυσικά το αντίτιμο για να «τρυπώσουν» Αφγανοί στο λιμάνι, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν προς Ιταλία”.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου 2021, στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, 3 Αφγανοί τραυμάτισαν με πυροβόλο όπλο, μαχαίρι και με την άσκηση σωματικής βίας 3 ομοεθνείς τους.

Τι αναφέρει η έκθεση της ΕΥΠ

Σε απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα της Πάτρας Πελοπόννησος, υπογραμμίζεται η σοβαρότητα της κατάστασης, επειδή εκτιμάται ότι το πρόσφατο περιστατικό δεν είναι μια μεμονωμένη σκηνή ανάμεσα σε απλές ομάδες που μισούνται μεταξύ τους.

Υπό αυτή την έννοια η ανησυχία στα υψηλόβαθμα κλιμάκια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ είναι έκδηλη.

Έως τώρα έχει υποτιμηθεί η παρουσία πολλών δεκάδων Αφγανών πέριξ του λιμανιού και η τοπική και περιφερειακή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έδινε την εντύπωση ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Όμως, οι πυροβολισμοί και το μαχαίρωμα της περασμένης εβδομάδας διαψεύδουν τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των οργάνων της ΕΛΑΣ Αχαΐας.

Στην ίδια απόρρητη έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι περισσότεροι Αφγανοί οπλοφορούν, ενώ αποκαλύπτεται ότι έχουν συμβεί κι άλλα σοβαρά επεισόδια μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας!

Η Ακτή Δυμαίων είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος και πάντα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μια αδέσποτη σφαίρα να προκαλέσει παράπλευρες απώλειες.

Περίοικοι, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες μεταφέρουν πως διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε μια «εμπόλεμη» ζώνη, όπου το αίσθημα της ασφάλειάς τους είναι δραματικά απομειωμένο.

Εκτιμάται ότι ο νέος γύρος μιας ακόμη αιματηρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Αφγανούς Σουνίτες και Σιίτες, δεν είναι μακριά. Οι φίλοι των θυμάτων της προηγούμενης Τρίτης, όπως προκύπτει από την πληροφόρηση που έχει η κρατική Ασφάλεια, ετοιμάζουν αντίποινα! Και ας μην ξεχνάμε ότι ο φανατισμός και το μίσος τους δεν ελέγχονται.

Έμπειροι αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε επίβλεψη, γι’ αυτό και υπογραμμίζουν ότι μόνη λύση είναι η απομάκρυνση των Αφγανών από τα καταλύματά τους πέριξ του λιμανιού και η μόνιμη περιφρούρησή τους από άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού, ειδάλλως θα «σφυρίξουν» πάλι οι σφαίρες στον νότιο λιμενικό άξονα.

warnews247.gr

Share this post