ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ βάζουν «χέρι» στην Θεσσαλονίκη: ΠΙΕΣΕΙΣ για να γραφτεί παντού «Β. Μακεδονία» – Αντιστέκεται η Περιφέρεια

ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ βάζουν «χέρι» στην Θεσσαλονίκη: ΠΙΕΣΕΙΣ για να γραφτεί παντού «Β. Μακεδονία» – Αντιστέκεται η Περιφέρεια
Πρόεδρος Σκοπίων: Έλαβα διαβεβαιώσεις πως θα γίνει – Οι δηλώσεις Τζιτζικώστα από το 2019 που δεν έχουν αλλάξει.

Οι διεθνιστές που θέλουν να δημιουργήσουν στα Βαλκάνια ένα κρατίδιο, μια «Ελβετία» των Βαλκανίων, με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, έδωσαν προφανώς εντολή στους Σκοπιανούς να βάλουν ένα ακόμα «λιθαράκι» σε αυτή την κατεύθυνση!

Συγκεκριμένα να γεμίσει η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Μακεδονία με πινακίδες που να γράφουν «Προς Βόρεια Μακεδονία», έτσι ώστε το μάτι να συνηθίσει πως υπάρχει κάτι στον Βορρά που πρέπει να ενωθεί με τον Νότο, αλλά όχι υπό την σημαία της Ελλάδας, παρά με την σημαίας μιας μορφής βαλκανικής οικονομικής ένωσης, την οποία επιδιώκουν, όπως έχει ομολογηθεί από τον Τζορτζ Σόρος (ΕΔΩ).

Πράγματι λοιπόν, ο Πρόεδρος των Σκοπιανών, Στέβο Πεντάροφσκι, την ώρα μάλιστα που η χώρα του παραβιάζει ακόμα και την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, χρησιμοποιώντας σε διεθνές επίπεδο το όνομα «Μακεδονία», ούτε καν το Βόρεια (βλ. EURO 2020), ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και την ΠτΔ, Κ. Σακελλαροπούλου, την αντικατάσταση των οδικών πληροφοριακών πινακίδων που αναφέρουν τη χώρα του ως «Σκόπια» ή «ΠΓΔΜ», κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

 

 

 

Ο Πενταρόφσκι ζήτησε να αλλάξουν άμεσα οι πινακίδες που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ στα Σκόπια, τα οποία ελπίζει η χώρα να γράφουν ψέματα, ο Πρόεδρος της χώρας δήλωσε πως έθεσε το θέμα και έλαβε διαβεβαιώσεις πως θα γίνουν αλλαγές και πως η αντικατάσταση αποτελεί αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Όσον αφορά τις πινακίδες που φέρουν το παλαιό όνομα της χώρας μας, έλαβα διαβεβαιώσεις πως θα αλλάξουν και πως είναι αρμοδιότητα των δήμων στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, πριν από τα σύνορα» δήλωσε ο κ.Πενταρόφσκι.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, οι οδικές πληροφοριακές πινακίδες αναφέρουν τη γειτονική χώρα ως «ΠΓΔΜ» ή «Σκόπια». Με βάση την Συμφωνία των Πρεσπών η αναφορά θα πρέπει να αντικατασταθεί ως «Βόρεια Μακεδονία» ή με το διεθνές πρόθεμα της χώρας «MKD».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως είχε δηλώσει το 2019 -και όλα δείχνουν πως εμμένει στην θέση του-: «Δεν υπάρχει περίπτωση σε δρόμο ευθύνης δικής μας, της Περιφέρειας, να μπει πινακίδα, που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Ξεκάθαρες κουβέντες, όσο είμαι περιφερειάρχης, οι πινακίδες στους δικούς μας δρόμους θα γράφουνε Σκόπια».

Στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα αναφέρθηκε και η πολιτεύτρια της ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου, μιλώντας με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Κ. Μπογδάνο:

 

 

https://www.el.gr

Share this post