Στην Μόσχα ο επικεφαλής της CIA – Το μυστήριο γύρω από την επίσκεψη

Στην Μόσχα ο επικεφαλής της CIA – Το μυστήριο γύρω από την επίσκεψη

Ίσως επηρεάσει το μέλλον Ελλάδας και Κύπρου..

Ο διευθυντής της CIA Burns και ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Patrushev βρέθηκαν στη Μόσχα, με μία συνάντηση που ίσως φέρει τα πάνω – κάτω γεωπολιτικά.

Το προφανές είναι ότι συζήτησαν για τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών – Ρωσίας. Υπάρχει όμως ένα έντονο παρασκήνιο και διάχυτες πληροφορίες ότι το κύριο μενού της συζήτησης ήταν η Τουρκία και η δράση της στην Συρία.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι πρόσφατες συναντήσεις του Ερντογάν τόσο με τον Πούτιν όσο και με τον Μπάιντεν, έδειχναν το άγχος του Τούρκου προέδρου, να πάρει τις ευλογίες των δύο μεγάλων δυνάμεων για να συνεχίσει την δολοφονική του δράση στην Συρία.

Σύντομα λοιπόν θα έχουμε εξελίξεις. Είτε οι δύο μεγάλοι θα επιτρέψουν στον Ερντογάν να συνεχίσει την εισβολή σε συριακό έδαφος και την γενοκτονία των Κούρδων της Συρίας, είτε θα τον αποτρέψουν με κάθε τρόπο από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει ο πρόεδρος της Συρίας, ο οποίος δεν θέλει να βλέπει τον Ερντογάν ούτε ζωγραφιστό, καθώς θεωρεί την Τουρκία ως υπεύθυνη για την σφαγή του λαού της. Ο Πούτιν την ίδια στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σε σύγκρουση με τον Άσαντ. Παρά μόνον εάν ο τελευταίος θεωρεί τους Κούρδους ως απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, όπως και για τις σχέσεις τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε αυτό το σενάριο που θα είναι και τραγικό, θα έχουμε διπλή προδοσία του κουρδικού λαού. Αφού θα πρέπει να προηγηθεί η εγκατάλειψη τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν την σφαγή.

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και οι εξελίξεις εξαιρετικά σημαντικές για το μέλλον της περιοχής. Εάν περάσει ο τουρκικός σχεδιασμός, επόμενος στόχος είναι η Κύπρος και η Ελλάδα.

https://www.pronews.gr

Share this post