Στρατηγός του IDF: Το Ισραήλ μπορεί να καταστρέψει το πυρηνικό σχέδιο του Ιράν.

Στρατηγός του IDF: Το Ισραήλ μπορεί να καταστρέψει το πυρηνικό σχέδιο του Ιράν.

Η IDF είναι ικανή να καταστρέψει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, λέει ανώτερος αξιωματικός. Το Ισραήλ σκοπεύει να ενισχύσει τις επιχειρήσεις στο ιρανικό έδαφος, αποκαλύπτει ο στρατηγός Ταλ Κάλμαν.

Το Ισραήλ μπορεί να καταστρέψει τους πυρηνικούς χώρους του Ιράν, λέει στρατηγός(Αρχείο: IAF / Creative Commons )

Ένας Ισραηλινός στρατηγός λέει ότι το IDF είναι σε θέση να καταστρέψει πλήρως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια στρατιωτική επίθεση. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μάχης με την Τεχεράνη, το Ισραήλ θα λειτουργεί όλο και περισσότερο ενάντια σε στόχους στο ιρανικό έδαφος, πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο Ισραήλ Hayom καθημερινά.

 

Τα δραματικά σχόλια του Ταγματάρχη Ταλ Κάλμαν είναι ιδιαίτερα σημαντικά λόγω των διαπιστευτηρίων του. Ο πρώην πιλότος μαχητικών είναι επικεφαλής της Στρατηγικής του IDF και της Διεύθυνσης Τρίτου Κύκλου, ενός νέου κλάδου που δημιουργήθηκε για να επικεντρωθεί στην απειλή του Ιράν.

Το IDF είναι ξεκάθαρα ικανό να καταστρέψει εντελώς το πυρηνικό σχέδιο του Ιράν, δήλωσε ο Kalman σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τη στρατιωτική επιλογή του Ισραήλ . Σημείωσε ότι ως ανώτερος αξιωματικός και πιλότος είναι πολύ εξοικειωμένος με τα σχέδια του στρατού για επίθεση.

Ο ανώτερος αξιωματικός είπε ότι το Ισραήλ έχει υπέροχη πληροφόρηση για τις πυρηνικές κινήσεις του Ιράν. Η πιθανότητα ορισμένα στοιχεία του προγράμματος της Τεχεράνης να παραμείνουν μυστικά είναι πολύ χαμηλή, εκτιμά. Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ βασίζεται επίσης στη συνεργασία πληροφοριών με άλλες χώρες, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πρόσφατα, οι ηγέτες του Ισραήλ διέταξαν το IDF και το Mossad να ενισχύσουν περαιτέρω τη συλλογή πληροφοριών τους στο μέτωπο του Ιράν.

Τα σχόλια του Kalman επαναλαμβάνουν μια προηγούμενη ανάλυση του στρατιωτικού εμπειρογνώμονα Kenneth S. Brower. Η μελέτη του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη σειρά των πυρηνικών τοποθεσιών του Ιράν πραγματοποιώντας εκατοντάδες καθημερινές επιθέσεις με ακριβή πυρομαχικά υψηλής ισχύος.

Επίτευξη στόχων στο Ιράν.

Ο στρατηγός Kalman αντιμετώπισε επίσης την ευρεία σύγκρουση με το Ιράν και τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της στρατηγικής απειλής που θέτει. Συγκεκριμένα, παίζει επί του παρόντος βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της μεγάλης στρατηγικής του Ισραήλ σε συνεργασία με τη Μοσάντ και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ένα συμπέρασμα είναι ότι το Ισραήλ πρέπει να μετατοπίζει όλο και περισσότερο τον αγώνα στην εγχώρια χλοοτάπητα της Τεχεράνης χτυπώντας μέσα στο Ιράν, αποκάλυψε. Ο IDF θα πρέπει να αναπτύξει τα εργαλεία και τις ικανότητες για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του στο ιρανικό έδαφος, είπε.

Οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Ισραήλ με τα κράτη του Κόλπου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της στρατηγικής, σημείωσε ο Kalman. Οι Ιρανοί ηγέτες ανησυχούν βαθιά από την πιθανότητα ισχυρής ισραηλινής παρουσίας στα σύνορα του Ιράν, είπε.

Ωστόσο, προς το παρόν το Ισραήλ μάχεται κυρίως τους Ιρανούς πιο κοντά στο σπίτι τους. Επιπλέον, ένας βετεράνος αμυντικός αξιωματούχος προειδοποίησε πρόσφατα ότι το Ιράν συνεχίζει να χτίζει μαζική στρατιωτική παρουσία γύρω από το Ισραήλ.

Ωστόσο, ο Kalman είπε ότι το 2020 ήταν μια καλή χρονιά για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής. Σημείωσε ότι πολλές από τις θετικές εξελίξεις και δράσεις παραμένουν ταξινομημένες.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ TO ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post