Στρατιωτικός Ιερέας, ευλογεί Αξιωματικούς και Οπλίτες, λίγο προ τής αναχωρήσεώς τους από τον Ωρωπό, χθες, προς «άγνωστη κατεύθυνση»…

Στρατιωτικός Ιερέας, ευλογεί Αξιωματικούς και Οπλίτες, λίγο προ τής αναχωρήσεώς τους από τον Ωρωπό, χθες, προς «άγνωστη κατεύθυνση»…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ από τη μετακίνηση τεθωρακισμένων σε νησιά του Αιγαίου…

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Αποκαλύψαμε νωρίτερα (διαβάστε εδώ) ότι το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασαν, από τη βάση τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, στον Ωρωπό τουλάχιστον 10 τεθωρακισμένα οχήματα Μ 113 προκειμένου να μεταφερθούν με αρματαγωγό σε (άγνωστους προς το παρόν) νησιωτικούς προορισμούς στο Αιγαίο.

Πράγματι αργά το βράδυ κατέπλευσε αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού και τα παρέλαβε, χωρίς να γίνει γνωστός ο ακριβής σκοπός αυτής της της μετακίνησης την ώρα πάντως που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις.

Από την άφιξη και την παραμονή των τεθωρακισμένων στο λιμάνι του Ωρωπού σας παρουσιάζουμε και αποκλειστικές φωτογραφίες.

Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι πριν από την αναχώρηση ιερέας ευλόγησε, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, τους άνδρες των στρατιωτικών οχημάτων.

Το Μ113 είναι το πιο γνωστό Τεθωρακισμένο Οχήμα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) στον Ελληνικό Στρατό, γνωστό και με το υποκοριστικό «παπάκι» λόγω της αμφίβιας ιδιότητας του. Είναι ένα ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς πεζικού αμερικανικής προέλευσης που η παραγωγή του ξεκίνησε το 1960 και ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται σε πάνω από 30 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Τα ΤΟΜΠ χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μιας πλήρους ομάδας πεζικού, που αριθμεί κατά περίπτωση ως και 10 στρατιώτες, με ασφάλεια και ταχύτητα στο πεδίο της μάχης. Ο οπλισμός του οχήματος είναι συνήθως μόνο για αυτοπροστασία (π.χ. ένα βαρύ πολυβόλο για αντιαεροπορική άμυνα).

http://www.press-gr.com/2019/06/blog-post_7668.html

Share this post