Συμφωνία «ΒΟΜΒΑ» μεταξύ Ρωσίας και Κίνας! «Σε πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση οι ΗΠΑ», σχολιάζει Αμερικανός στρατηγός

Συμφωνία «ΒΟΜΒΑ» μεταξύ Ρωσίας και Κίνας! «Σε πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση οι ΗΠΑ», σχολιάζει Αμερικανός στρατηγός
«Πρέπει να το εμποδίσουμε», λέει ο Arnold Punaro…

Η Κίνα επιδιώκει να αναπληρώσει τα στρατηγικά της αποθέματα αργού με φθηνό ρωσικό πετρέλαιο, ένα σημάδι ότι το Πεκίνο ενισχύει τους ενεργειακούς δεσμούς του με τη Μόσχα, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να απαγορεύσει τις εισαγωγές (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ) λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

΄Όπως μεταδίδει το ίδιο το Bloomberg, το Πεκίνο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μόσχα για να αγοράσει πρόσθετες προμήθειες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο και ζήτησαν να μην κατονομαστούν!

Το αργό πετρέλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την συμπλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της Κίνας και οι συνομιλίες διεξάγονται σε κυβερνητικό επίπεδο με άμεση ανάμειξη από εταιρείες πετρελαίου, τονίσει το Bloomberg.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

 

Σχολιάζοντας την εν λόγω εξέλιξη, ο Αμερικανός στρατηγός Arnold Punaro είπε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε “πολύ επικίνδυνη κατάσταση”:

«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι παρόλο που οι Ευρωπαίοι λένε ότι θα σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση, αγόρασαν ρωσικό πετρέλαιο αξίας άνω των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, η Ρωσία εξακολουθεί να μεταφέρει 630, 000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στην Μαύρη Θάλασσα για να προστεθούν άλλα 35 εκατομμύρια και προφανώς εμποδίζουν την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, της πέμπτης μεγαλύτερης χώρας-εξαγωγέα σιτηρών. Επομένως, πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το μπλοκάρισμα του πετρελαίου που θα πήγαινε στην Κίνα και ουσιαστικά να μην τους επιτρέψουμε να αυξήσουν τα αποθέματά τους», τόνισε,

https://www.el.gr/

Share this post