Συνάντηση Δένδια-Χαφτάρ στη Λιβύη: Η Ελλάδα κάνει την έξυπνη επιλογή (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση Δένδια-Χαφτάρ στη Λιβύη: Η Ελλάδα κάνει την έξυπνη επιλογή (ΦΩΤΟ)
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας,

μετέβη σήμερα το πρωί στη Βεγγάζη της Λιβύης, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Λιβυκού εθνικού στρατού, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Στη συνάντηση μετέσχε και ο ειδικός απεσταλμένος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη Λιβύη, πρέσβυς Χριστόδουλος Λάζαρης. Πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Aguilah Saleh Eissa, στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου, καθώς και επακόλουθης σχετικής επικοινωνίας του Υπουργού Εξωτερικών με τον τελευταίο.

Η συζήτηση εστιάσθηκε στην κατάσταση στη Λιβύη και στις προοπτικές επίλυσης της κρίσης, σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ali Ahmed@LibyaPro2

Greece Foreign minister Nikos Dendias arriving in cc @GDarkconrad

Ενσωματωμένο βίντεο

Ο Ν. Δένδιας εξέθεσε το θέμα των δύο ανυπόστατων συμφωνιών που υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, αναλύοντας τις ελληνικές θέσεις και αναδεικνύοντας το γεγονός ότι το περιεχόμενο των εν λόγω κειμένων είναι απολύτως αντίθετο στο διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Περαιτέρω, τόνισε την ανάγκη πολιτικής λύσης στη λιβυκή κρίση στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ειδικού Εκπροσώπου του ΓΓΗΕ για τη Λιβύη, Gh. Salame και της προγραμματιζόμενης συνάντησης στο Βερολίνο.

Η Ελλάδα προσβλέπει σε μια συμπεριληπτική διαδικασία που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του συνόλου του λιβυκού λαού.

Ali Ahmed@LibyaPro2

Abdullah al-Thani PM of the Libyan Interim Government receives foreign minister of Greece Nikos Dendias in

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Ακολούθως, ο Υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Κάϊρο, όπου συναντάται με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, στη Λάρνακα.

Η χώρα μας όπως φαίνεται κάνει την έξυπνη αλλά και αυτονόητη επιλογή. Προσεγγίζει τον Χαφτάρ που αντιμάχεται τον Ερντογάν. Θυμίζουμε πως ο Χαφτάρ κατέχει και ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών της Λιβύης, ενώ πριν μερικές μέρες έδωσε εντολή στον στρατό του να προωθηθεί στην Τρίπολη για την «τελευταία μεγάλη μάχη».

Hv. Yzb. Raptor Alpina@saudademilitary

Libya

Yunanistan dışişleri bakanı Nicos dendias, Bingazide Doğu bölgesi hükümeti ile görüşmelere başladı.

Προβολή εικόνας στο Twitter

(φώτο: Eurokinissi)

https://www.el.gr/

Share this post