ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Στον Παναγιώτη Αποστόλου

Οι συναντήσεις μας με τον αρχηγό δεν ήταν τόσο συχνές όσο θα έπρεπε…

Δεν είχα συνάντηση με τον Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ούτε καμία ενημέρωση…

Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας…

Είχα γράψει πριν από δυο – τρεις μήνες, πως η πρόθεση του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ήταν να μην συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις ευρωεκλογές, τους ευρωβουλευτές (2014-2019) Λάμπρο Φουντούλη και Γιώργο Επιτήδειο. Και ω του θαύματος επιβεβαιωθήκαμε. Καλύτερα βέβαια, η εγκυρότατη πηγή μας, από τα σπλάχνα της Χρυσής Αυγής, που μας είχε μεταφέρει τη βαρύγδουπη αυτή είδηση.
Από εκεί και μετά αρχίζουν τα πολλά ερωτήματα, αυτού του βίαιου αποκλεισμού. Ιδιαίτερα του Λάμπρου Φουντούλη, ο οποίος θρήνησε και δεν θα πάψει να θρηνεί το χαμό του μονάκριβου γιου του, από τα χέρια κάποιων στυγνών δολοφόνων, που θεώρησαν ότι με τη δολοφονία (1η Νοεμβρίου 2013) του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπερώνη, εξάγνιζαν το “κακό”!
Μια ενέργεια (ο αποκλεισμός) από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, που θορύβησε ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ψάχνονται για τα αίτια αυτού του αποκλεισμού και απάντηση δεν παίρνουν!
Τελικά, η Χρυσή Αυγή μεταλλάχτηκε σε ένα Συστημικό κόμμα, απορροφώντας όλες τις παθογένειες του πολιτικού Συστήματος, που οδήγησε την Πατρίδα στον όλεθρο και την κατάρρευση;
Ωστόσο, ένας από τους καταλληλότερους για να απαντήσει, ίσως ο πιο κατάλληλος, είναι ο ίδιος ο ευρωβουλευτής και πατέρας του αδικοχαμένου Γιώργου, Λάμπρος Φουντούλης! Διαβάστε παρακάτω την κατάθεση ψυχής του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής…

Κύριε Φουντούλη Χριστός Ανέστη…
Ως ελάχιστο φόρο τιμής για τον Γιώργο σας, θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για τη σύντομη ζωή του, τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή και τις πολύ δύσκολες ημέρες που ακολούθησαν της αποτρόπαιης και στυγνής δολοφονίας του…

Αληθώς Ανέστη κύριε Αποστόλου και χρόνια πολλά. Ο Γιώργος μας ήταν η χαρά της ζωής μας. Όπως ίσως γνωρίζετε ο Γιώργος ήταν το δεύτερο παιδί μας μετά την κόρη μας Ειρήνη. Η Ειρήνη είναι το πρώτο μας παιδί και πάσχει από σύνδρομο Ντάουν. Όταν ξεκινάς την έγγαμη ζωή σου και αποφασίζεις να κάνεις οικογένεια και σου τυχαίνει κάτι τέτοιο, χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου. Όμως όταν υπάρχει αγάπη και πίστη στο Θεό το αποδέχεσαι όπως κάναμε εμείς και κάνεις σκοπό της ζωής σου να κάνεις το καλύτερο δυνατό για το παιδί σου.
Μετά από δύο χρόνια ήρθε στην ζωή μας ο Γιώργος και πραγματικά ήταν Θείο δώρο. Μεγαλώνοντας μαζί με την Ειρήνη της μάθαινε πράγματα που στο καλύτερο ειδικό σχολείο δεν θα μπορούσαν να της μάθουν. Από μικρός την προστάτευε και την βοήθαγε στα πάντα. Δεν ντρεπόταν για αυτή όπως ίσως κάνουν άλλα αδέλφια, την είχε αποδεχτεί και την υπεραγαπούσε. Την έπαιρνε μαζί του για καφέ και βόλτα με τους φίλους του και ακόμα στις σχέσεις που έκανε με κοπέλες, εάν καταλάβαινε ότι «έβλεπαν» λίγο περίεργα την αδελφή του διέλυε τον δεσμό του. Η εκλεκτή της καρδιάς του πριν την δολοφονία του ήταν μια υπέροχη κοπέλα που αγαπούσε την Ειρήνη σαν αδελφή της και για πολλούς μήνες μετά ερχόταν στο σπίτι και περνούσε πολλές ώρες μαζί της.
Στην Χρυσή Αυγή βρήκε τον πολιτικό φορέα που τον εξέφραζε. Αγαπούσε την Πατρίδα, την σημαία και κάθε τι Ελληνικό και είδε πως οι ιδέες και οι αξίες της Χρυσής Αυγής τον εξέφραζαν. Ήταν ένα παιδί ευαίσθητο και βοηθούσε πάντα τους συνανθρώπους του και ειδικά όσους είχαν ανάγκη. Είχε σπουδάσει φυσιοθεραπεία αλλά δεν είχε βρει μόνιμη εργασία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι άνθρωποι με πλησίασαν μετά την δολοφονία του και μου είπαν ότι τους έκανε φυσιοθεραπείες και ασκήσεις αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς δωρεάν γιατί δεν είχαν χρήματα.
Ούτε τραμπούκος ήταν, ούτε άνθρωπος της νύχτας όπως τον παρουσίαζαν τα Συστημικά ΜΜΕ και οι εφημερίδες για να τον σπιλώσουν και να συκοφαντήσουν την Χ.Α
Εκεί στην Τοπική των Βορείων Προαστίων η δράση του ήταν η διανομή τροφίμων σε αναξιοπαθούντες Έλληνες.
Για όποιον γονιό έχει χάσει παιδί τίποτα δεν είναι όπως πριν. Ειδικά με τον τρόπο που έγινε η δολοφονία του είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποδεχθείς. Εάν ήταν άρρωστος λες το παλέψαμε με τους γιατρούς και δεν τα κατάφερε. Εάν ήταν τροχαίο ατύχημα λες ήταν η κακιά ώρα… Όμως με τέτοιο άνανδρο τρόπο που έχασε την ζωή του από επαγγελματίες πληρωμένους δολοφόνους που παραμένουν ασύλληπτοι, η οργή και ο πόνος ξεχειλίζει. Δεν υπάρχουν γιορτές πια για εμάς και ειδικά τέτοιες μέρες η απουσία του είναι ακόμα πιο αισθητή. Έχουμε σταματήσει να γελάμε, να χαιρόμαστε, και ότι και να κάνουμε η σκέψη μας πάντα είναι σε εκείνον. Όσο για την Ειρήνη εάν ακούσει το όνομα Γιώργος στο σπίτι αγκαλιάζει την φωτογραφία του και κλαίει. Ακόμα και τις Κυριακές που την πηγαίνω για καφέ πρώτα θα χαιρετήσει τον Γιώργο στην φωτογραφία του θα του στείλει φιλί και μετά θα ξεκινήσουμε.

Πώς και πότε αποφασίσατε να είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές του 2014;

Πέντε μήνες μετά την δολοφονία του Γιώργου με πλησίασαν από την Χ.Α και μου πρότειναν να βάλω υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές. Αρνήθηκα γιατί η σχέση μου με την πολιτική ήταν αυτή του ψηφοφόρου και τίποτε άλλο. Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου συζητώντας με την γυναίκα μου, μου είπε «θέλω να το κάνεις γιατί αυτό θα άρεσε στον Γιώργο». Έτσι τηλεφώνησα στον συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος είχε αναλάβει όλη την προεκλογική εκστρατεία καθώς ο αρχηγός και πολλοί βουλευτές ήταν προφυλακισμένοι και αποδέχτηκα την πρόταση. Συνήθως οι γονείς θέλουν τα παιδιά μας να ακολουθούν τα δικά μας βήματα. Εμένα η μοίρα μου τα έφερε αλλιώς. Να ακολουθήσω εγώ αυτό που ήθελε το παιδί μου. Τον αγώνα για την πατρίδα μέσα από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής.

Το κοινοβουλευτικό σας έργο αναγνωρίστηκε από την ΕΕ, αφού ανακηρυχτήκατε μέσα στους 10 πιο δραστήριους ευρωβουλευτές από τους 751 του ευρωκοινοβουλίου.
Μιλήστε μας παρακαλώ, γι΄ αυτήν την τεράστια διάκριση για το κόμμα σας και την Πατρίδα μας…

Επειδή με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους πολλές χιλιάδες Ελλήνων ψηφοφόρων που ψήφισαν με το συναίσθημα λόγω της δολοφονίας του Γιώργου και όχι εμένα προσωπικά γιατί δεν με γνώριζαν, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν πήγα για «τουρισμό». Αισθανόμενος το βάρος της ευθύνης, αξιοποίησα στο έπακρον τα δικαιώματα που είχα σαν μη εγγεγραμμένος ευρωβουλευτής, με 1.182 παρεμβάσεις στην ολομέλεια για θέματα που αφορούν την χώρα μας σε σχέση με την Ε.Ε, για τα μνημόνια, για την υποδούλωση της χώρας μας στους διεθνείς τοκογλύφους, για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας και άλλα. Ακούστηκε πρώτη φορά η φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών μέσα στο ευρωκοινοβούλιο. Συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία και συμμετοχή στις επιτροπές, στην ολομέλεια, και στις ψηφοφορίες. Ακόμα και στην αιτιολόγηση της ψήφου για να γνωρίζουν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες γιατί υπερψήφισες ή καταψήφισες τις εκθέσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήμουν πρώτος από τους Έλληνες και μεταξύ των δέκα πρώτων από τους 751 ευρωβουλευτές. Αυτό έκανε τα Συστημικά ΜΜΕ να αναρωτιόνται γιατί οι Χρυσαυγίτες ήμασταν οι πιο δραστήριοι από τους Έλληνες ευρωβουλευτές. Φυσικά και αυτές οι «επιτυχίες» τιμούν τον Λαϊκό Σύνδεσμο «Χρυσή Αυγή» γιατί αυτόν εκπροσωπήσαμε.

Ψηφοφορίες

Αυτό το τιτάνιο έργο σας αυτά τα 5 χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο, αναγνωρίστηκε από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής; Παρουσιάστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, στην κομματική εφημερίδα ή σε κάποια ειδικότερη εκδήλωση;
Εάν όχι, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετήθηκε;

Είμαι σίγουρος πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και ειδικά ο Αρχηγός αναγνωρίζει τον αγώνα που έδωσα στο ευρωκοινοβούλιο. Δεν αγωνίστηκα για να πάρω εύσημα και μπράβο και δεν είναι και του χαρακτήρα μου κάτι τέτοιο. Με τον αποκλεισμό που έχουμε από τα ΜΜΕ η προβολή του έργου μας είναι μόνο από την ιστοσελίδα του κινήματος. Από εκεί φυσικά μόνο όσοι την επισκέπτονται ενημερώνονται αλλά το ευρύ κοινό αγνοεί το έργο μας γιατί, απλά ενημερώνετε από την τηλεόραση η οποία μας έχει αποκλείσει και ειδικά η Δημόσια που οφείλει να είναι αντικειμενική. Αλλά από μια Δημόσια τηλεόραση κομματικό όργανο της κυβέρνησης τι να περιμένει κανείς… Φυσικά με ομιλίες μου σε τοπικές οργανώσεις για ευρωπαϊκά θέματα και όχι μόνο, υπήρχε επαφή με τον κόσμο που ενδιαφερόταν να μάθει.

Παρεμβάσεις στην ολομέλεια

Πόσο συχνές ήταν οι συναντήσεις σας – καθώς και των άλλων ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής – με τον Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για την χάραξη στρατηγικής πατριωτικής ευρωπαϊκής πολιτικής;

Δυστυχώς οι συναντήσεις μας με τον αρχηγό δεν ήταν τόσο συχνές όσο θα έπρεπε. Μην ξεχνάτε ότι από Δευτέρα έως Παρασκευή βρισκόμασταν στις Βρυξέλλες και μία εβδομάδα τον μήνα στην ολομέλεια του Στρασβούργου. Τα Σαββατοκύριακα είχαμε ομιλίες, εκδηλώσεις και λίγο χρόνο για να δούμε την οικογένειά μας.
Η Χρυσή Αυγή δεν είχε εκλέξει ξανά ευρωβουλευτές έτσι δεν μπορούσε να μας βοηθήσει σε θέματα της λειτουργίας του Ε.Κ. Όμως τις θέσεις και τις αξίες της Χ.Α τις γνωρίζαμε και πάνω σε αυτές βασίζαμε την ευρωπαϊκή πολιτική μας δραστηριότητα.

Είχατε αρνητικές παρεμβάσεις στο κοινοβουλευτικό σας έργο στην ευρωβουλή από τον Νίκο Μιχαλολιάκο; Διαπιστώσατε δηλαδή, γενικότερα υπόγειες επιλήψιμες παρεμβάσεις;

Όχι ποτέ δεν είχα παρεμβάσεις στο κοινοβουλευτικό μου έργο ούτε υπόγειες ούτε επιλήψιμες.

Αιτιολόγηση ψήφου

Εσείς, εκ των κορυφαίων ευρωβουλευτών κατά το διάστημα 2009-2014 καρατομηθήκατε από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και δεν θα είστε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.
Γιατί; Είχατε συνάντηση με τον Γραμματέα της Χρυσής Αυγής; Σας εξήγησε τους λόγους του αποκλεισμού σας; Μήπως θα είστε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών με τη Χρυσή Αυγή; Έχετε τέτοια ενημέρωση;

Το καρατομήθηκα είναι πολύ βαριά λέξη και δεν νομίζω πως ταιριάζει στην περίπτωσή μου. Δεν συμπεριλήφθηκα στο ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής για τις ευρωεκλογές του 2019 είναι νομίζω καταλληλότερη. Δεν είχα συνάντηση με τον Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ούτε καμία ενημέρωση. Όπως είπα και σε πρόσφατη δήλωσή μου αυτή είναι η πικρία μου. Δεν επεδίωξα καρέκλες και τίτλους. Η μοίρα με έφερε στην θέση αυτή του ευρωβουλευτή και στο μέτρο των δυνατοτήτων μου έκανα ότι ήταν δυνατόν για ανταποκριθώ στα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν και νομίζω πως κάτι κατάφερα.
Πριν δυο περίπου χρόνια σε προσωπική συνάντηση που είχαμε, μου είχε αναφέρει ο αρχηγός εάν με ενδιέφερε το Εθνικό Κοινοβούλιο και του είχα πει όχι. Γιατί εγώ προσωπικά με Σαμαρά, Βενιζέλο, Δένδια και Αθανασίου, που τους θεωρώ ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του παιδιού μου, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω και να τους βλέπω στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εξ άλλου πολιτικός δεν υπήρξα ποτέ ούτε με ενδιέφεραν οι θέσεις.

Τελικά ποιοι και γιατί σας θεώρησαν ξένο σώμα στην Χρυσή Αυγή;

Φαντάζομαι αυτοί που θεωρούν ότι μόνο αυτοί δικαιούνται να φέρουν τον τίτλο του Χρυσαυγίτη.

Πώς εκδηλώνονται οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής μετά την καρατόμησή σας από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος;

Πάρα πολλά τηλέφωνα δέχτηκα από κόσμο που με ψήφισε αλλά και από άλλους που δεν με είχαν ψηφίσει γιατί δεν ψήφιζαν Χ.Α. και ήθελαν να με ψηφίσουν. Η ερώτηση όλων ήταν γιατί; Η απάντηση μου είναι πάντα η ίδια. Δεν γνωρίζω.

Ο ευρωβουλευτής Συναδινός αποχώρησε, εσείς και ο ευρωβουλευτής Επιτήδειος δεν συμπεριληφθήκατε στο ευρωψηφοδέλτιο, υψηλά περιφερειακά στελέχη, όπως ο Γιώργος Δημακόγιαννης, επίσης αποπέμφθηκαν. Τι τελικά συμβαίνει;

Δεν είμαι ο καταλληλότερος να απαντήσω στο ερώτημά σας. Ίσως η ηγεσία ή το πολιτικό συμβούλιο του κινήματος είναι οι καταλληλότεροι να απαντήσουν.

Από τη βουλευτική σας αποζημίωση δίνατε κάποια ποσά στο κόμμα; Αν ναι, πόσα ήταν σε μηνιαία βάση και με ποιον τρόπο; Επί παραδείγματι, σε τραπεζικό λογαριασμό της Χρυσής Αυγής;

Όπως γνωρίζετε το «δημοκρατικό τόξο» της χώρας παράνομα και αντισυνταγματικά αποφάσισε να διακοπεί η κρατική επιχορήγηση προς την Χρυσή Αυγή. Φυσικά νόμιζαν ότι έτσι θα σταματούσαν την λειτουργία του κινήματος γιατί ως γνωστόν όλα τα κόμματα για να λειτουργήσουν έχουν έξοδα. Και ποιοι το αποφάσισαν; αυτοί που έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων από τις τράπεζες όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Συμφωνήσαμε όταν υποβάλαμε την υποψηφιότητά μας να δίνουμε το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης για το κίνημα. Εμείς δίναμε το 50% μηνιαίως και έκτακτες εισφορές εθελοντικά όπως για τους πυρόπληκτους στο Μάτι ή έκτακτη εισφορά όταν γίνονταν εθνικές εκλογές για να στηρίξουμε τον προεκλογικό αγώνα.
Φυσικά η κατάθεση των χρημάτων γίνονταν νόμιμα μέσω τραπέζης στον επίσημο λογαριασμό της Χρυσής Αυγής.

Θεωρείτε ότι σας χρησιμοποίησε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής το 2014, επειδή ακόμη ήταν νωπή η δολοφονία του Γιώργου σας;

Εάν κάποιοι είχαν αυτό σκοπό τότε το κατάφεραν. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω.

Γιατί τα άλλα εθνικιστικά κόμματα και κινήματα στην ΕΕ δεν συνεργάζονται με την Χρυσή Αυγή;

Στα 5 χρόνια της θητείας μου στο Ε.Κ. είχα επαφές και συνομιλίες με πολλούς ευρωβουλευτές από άλλα εθνικιστικά ευρωπαϊκά κινήματα. Τόσο από το ENF το κόμμα της Λεπέν, όσο και με την Ιταλική Λέγκα κανείς δεν είχε πρόβλημα μαζί μας και μάλιστα χωρίς να υπάρχει συμφωνία, στις ψηφοφορίες ταυτιζόμασταν. Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή. Η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση και βρίσκεται σε εξέλιξη μία δίκη. Γιατί να θέλει ένα εθνικιστικό ευρωπαϊκό κόμμα ή πολιτική ομάδα να συμπεριλάβει την Χ.Α στο δυναμικό της και να «χρεωθούν» από τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι συνεργάζονται με υπόδικους και μάλιστα με μια τόσο σοβαρή κατηγορία. Πιστεύω πως εάν τελειώσει αυτή η δίκη και καταπέσει αυτή η αστήρικτη κατηγορία θα υπάρξει συνεργασία με άλλα εθνικιστικά κόμματα και μάλιστα όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι περισσότερα και ισχυρότερα στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο.

Στα 5 χρόνια που μετέχετε ενεργά στην Χρυσή Αυγή, διαπιστώσατε ακραίες συμπεριφορές της ηγεσίας του κόμματος, που τείνουν προς τον Ναζισμό;
Εκδηλώθηκαν Παγανιστικές αντιλήψεις ηγετικών στελεχών, από τη στιγμή που κατά το παρελθόν υπήρξε σχέση με τον Σατανισμό; Θέλουμε αν γνωρίζετε, μια απάντηση με το χέρι στην καρδιά, γιατί οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες…

Κατηγορηματικά όχι. Εάν είχε πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου θα είχα παραδώσει την έδρα και θα είχα αποχωρήσει. Ναζιστικό μόρφωμα, φασίστες, αυγό του φιδιού κλπ είναι λέξεις που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της Χ.Α όταν δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα για να σε αντιμετωπίσουν όταν τους στριμώχνεις με τον πολιτικό σου λόγο. Δεν ξέρω εάν κάποιοι έχουν άλλα πιστεύω π.χ δωδεκάθεο, παγανιστές και άλλα, όμως με όσους έχω συναναστραφεί είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και μάλιστα έχουν και πολύ καλές σχέσεις με το Άγιον Όρος.

Τα τελευταία χρόνια τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής είναι παγιωμένα σε χαμηλές πτήσεις. Όταν σε όλη την Ευρώπη τα εθνικιστικά κόμματα και κινήματα καταγράφουν τεράστια ποσοστά και αναλαμβάνουν σε κάποιες εξ αυτών την κυβέρνηση της χώρας τους. Όταν τα Μνημόνια της εξαθλίωσης του λαού μας και της παραχώρησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στην χώρα μας καλά κρατούν. Όταν επί παραδείγματι στην Περιφέρεια της Αττικής, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θα έπρεπε η Χρυσή Αυγή να είναι τουλάχιστον δεύτερο κόμμα; Τι φταίει ακριβώς;

Με τέτοιο αποκλεισμό που έχει η Χ.Α από τα ΜΜΕ και τα τηλεοπτικά μέσα πως περιμένετε ο πολιτικός λόγος της να φτάσει στους πολίτες; Και δεν είναι μόνο αυτό. Καθημερινά η Δημόσια Τηλεόραση και όχι μόνο κάνουν «χρυσαυγιάδες». Πέντε χρόνια τώρα παρουσιάζουν στα πάνελ Έλληνες ευρωβουλευτές «ανύπαρκτους» στο ευρωκοινοβούλιο και δεν έχουν αναφέρει ούτε το όνομά μου. Ακόμα και την δήλωσή μου για τις ευρωεκλογές 2019 την παρουσίασαν σαν αποχώρηση από την Χ.Α γιατί έτσι τους εξυπηρετούσε. Μίσος και εμπάθεια, από όλα τα κόμματα εναντίον της Χ.Α. Ο μεγαλύτερος φόβος τους σε όλα τα πολιτικά πάνελ η άνοδος της ακροδεξιάς και πως θα την εμποδίσουν. Ακόμα για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν καλούν υποψηφίους σαν να μην υπάρχουν και αποφασίζουν με το έτσι θέλω να μην δίνουν ούτε χώρο για προεκλογικά περίπτερα. Δεδομένων των συνθηκών η Χ.Α δίνει έναν άνισο αγώνα και ο κόσμος είναι αυτός που θα αποφασίσει και όχι οι δημοκοπήσεις.

Υφίσταται η αρχηγική ομάδα στη Χρυσή Αυγή (Μιχαλολιάκος, Μιχαλόλιας, Ζαρούλια, Λαγός) όπως ακούγεται έντονα; Οι οποίοι με περίεργους χειρισμούς τους δεν αφήνουν τη Χρυσή Αυγή, να γίνει αποδεκτή από το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού;

Όλα τα κόμματα έχουν ιεραρχία και δομή στην λειτουργία τους. Έτσι και η Χ.Α. Όσον αφορά τους χειρισμούς όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Από πολλούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής υπάρχει η εκτίμηση, πως με τον Ηλία Κασιδιάρη στην ηγεσία της, η Χρυσή Αυγή, θα εκτίνασσε τα εκλογικά της ποσοστά. Ποια είναι η γνώμη σας; Ποιες οι σχέσεις σας με τον Ηλία Κασιδιάρη;

Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας και είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να έχω άποψη επί του θέματος. Ο Ηλίας είναι ένας άξιος συναγωνιστής.

Θα μπω στον πειρασμό να σας ρωτήσω μετά από όλα αυτά. Τι σκέπτεστε για το πολιτικό μέλλον σας;

Η σχέση μου με την πολιτική πλέον θα είναι αυτή του απλού ψηφοφόρου. Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες. Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ήταν μία διέξοδος για μένα μετά την δολοφονία του Γιώργου γιατί εάν έμενα στον καναπέ θα είχε τελειώσει και η ζωή μου. Έκανα τον πόνο μου δύναμη για αγώνα και συνέχισα.

Κύριε Φουντούλη, αφού σας ευχαριστήσω, να σας ρωτήσω αν θέλετε να προσθέσετε κάτι επιπλέον…

Δεν παραιτούμαι από ευρωβουλευτής της Χ.Α. Παραμένω στο Εθνικιστικό κίνημα σαν απλός ψηφοφόρος. Δεν ακυρώνω τον λόγο για τον οποίο συστρατεύτηκα με την Χ.Α. και έδωσα τον πολιτικό μου αγώνα. Η θητεία μου λήγει στις 02 Ιουλίου 2019.
Ευχαριστώ.

Κι εμείς σας ευχαριστούμε…

Share this post