Συρία: Ο «Ρωσοτουρκικός πόλεμος» ξεκίνησε

Συρία: Ο «Ρωσοτουρκικός πόλεμος» ξεκίνησε

Ραγδαίες εξελίξεις σε ένα μέτωπο που μπορεί να ανάψει την σπίθα

γενικευμένης σύρραξης

Τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά το διάστημα μετά τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κρεμλίνο, οι τουρκικές δυνάμεις δέχονται ένα ανελέητο σφυροκόπημα σε συριακό έδαφος και όχι μόνο.

Είναι γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος απαίτησε από τον τούρκο ομόλογό του, να αποσυρθούν άμεσα τα τουρκικά στρατεύματα από το συριακό έδαφος. Η συνάντηση μάλιστα των δύο αντρών καλύφθηκε υπό άκρα μυστικότητα ως προς το περιεχόμενο της, ενώ οι διαρροές ήταν ελάχιστες και πλήρως ελεγχόμενες και από τις δύο πλευρές.

Ακολούθησε η συνάντηση Πούτιν με τον ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Διότι η δήλωση του ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που ακολούθησε, χαρακτήριζε ευθέως τον τουρκικό στρατό στην Συρία, ως κατοχική δύναμη που πρέπει να αποχωρήσει.

Συνεχείς επιθέσεις

Για πρώτη φορά τα τουρκικά στρατεύματα που έχουν εισβάλει στο συριακό έδαφος, δέχονται επιθέσεις από διαφορετικά στρατόπεδα, που μπορεί να μην συντονίζονται επίσημα, δίνουν όμως την εντύπωση ενός οργανωμένου σχεδίου για την εκδίωξη του τουρκικού στρατού.

Οι δυνάμεις των Κούρδων μαχητών, αλλά και ο συριακός στρατός ο οποίος πάντα επιχειρεί συνεπικουρούμενος από την ρωσική πολεμική αεροπορία επιφέρουν πλέον πολύνεκρα πλήγματα όχι μόνον στους ισλαμιστές συμμάχους των τούρκων, αλλά και στις ίδιες τις τουρκικές δυνάμεις, με τα φέρετρα των τούρκων στρατιωτών και αξιωματικών να καταφθάνουν στην Τουρκία προκαλώντας την οργή του Ερντογάν.

Αυτές ακριβώς οι εξελίξεις έκαναν τον Ερντογάν πριν από λίγες ημέρες να χάσει την ψυχραιμία του και να μιλήσει για εκδίκηση κατά όσων σκοτώνουν τούρκους στρατιώτες αλλά και των «δυνάμεων που τους στηρίζουν»!

Τι ακριβώς εννοεί ο σουλτάνος; Διότι οι φορείς των επιθέσεων εμφανώς είναι δύο διαφορετικά στρατόπεδα. Οι Κούρδοι της Συρίας και ο συριακός στρατός. Οι Κούρδοι της Συρίας όμως ενισχύονται και εξοπλίζονται επίσημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο συριακός στρατός επιχειρεί με την επιστασία και την στήριξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων!

Δηλαδή, ο Ερντογάν εκτόξευσε απειλή κατά των δύο υπερδυνάμεων! Που μπροστά τους, είναι απλώς ένα «ποντίκι που βρυχάται».

CB5AA3AB 3B47 45B2 9FB0 EB51BA932417
Η περιοχή που πιθανόν να έχουμε την πρώτη ρωσοτουρκική σύγκρουση

Ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος προπαγάνδας ξεκίνησε

Ενώ ο συριακός στρατός έχει κλιμάκωση της επιχείρησης του κατά των ισλαμιστών, στοχεύοντας όμως ανοιχτά και κατά των τουρκικών δυνάμεων που τους υποστηρίζουν, τις τελευταίες ώρες έχουμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

Η περιοχή βόρεια του Χαλεπίου και ανατολικά του Αφρίν, το Τελ Ριφάτ, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες κυρίως λόγω της επελάσεις του συριακού στρατού και τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, έχει γεμίσει με φεϊγβολάν προπαγάνδας. Τα μισά φειγβολάν διανέμονται από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ τα υπόλοιπα γίνονται με ρίψεις από την ρωσική  πολεμική αεροπορία!

8797EBA1 304E 4DB9 967E 9D5A0072C597
Τα φεϊγβολάν που διανέμονται από τον τουρκικό στρατό

Τα τούρκικα προπαγανδιστικά έγγραφα καλούν τους ισλαμιστές τρομοκράτες να παραμείνουν στις θέσεις τους, διότι ο τουρκικός στρατός ήρθε στην Συρία για να μείνει. Με προφανή στόχο να αναπτερώσουν το ηθικό τους, ώστε να μην εγκαταλείψουν την περιοχή μπροστά στην επέλαση του συριακού στρατού και τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

FB7661B9 43C7 4CB7 8818 E138FDE4AF01
Το ρωσικό προπαγανδιστικό έντυπο προειδοποιεί τους ισλαμιστές ότι το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος τους

Στον αντίποδα, τα ρωσικά φειγβολάν είναι πολύ πιο σκληρά σε ρητορική.

Χαρακτηρίζουν τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του ως «μισθοφόρους εισβολείς» και ξεκαθαρίζουν ότι το Χαλέπι θα μετατραπεί σε «νεκροταφείο τρομοκρατών»!

Είναι προφανές ότι η περιοχή θα μετατραπεί σε θέρετρο ευρείας πολεμικής σύγκρουσης με άμεση εμπλοκή τόσο της Τουρκίας όσο και της Ρωσίας. Αναμένεται λοιπόν να δούμε εάν θα υπάρξει και ευθεία σύγκρουση τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων. Διότι η Ρωσία φαίνεται αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει την Συρία από τους τρομοκράτες.

newsbreak.gr

Share this post