Σχέδιο εγκλωβισμού των ουκρανικών δυνάμεων; Ρωσική “τανάλια” με μεταφορά αλεξιπτωτιστών σε Κριμαία-Λευκορωσία – Επιθεωρούν δυνάμεις (βίντεο).

Σχέδιο εγκλωβισμού των ουκρανικών δυνάμεων; Ρωσική “τανάλια” με μεταφορά αλεξιπτωτιστών σε Κριμαία-Λευκορωσία – Επιθεωρούν δυνάμεις (βίντεο).

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας.

Η Μόσχα μεταφέρει αιφνιδιαστικά αερομεταφερόμενες δυνάμεις  στην Κριμαία ενώ αλεξιπτωτιστές της βρίσκονται και στην Λευκορωσία εγείροντας φόβοι μήπως υπάρχει σχέδιο “τανάλιας” εναντίον ουκρανικών δυνάμεων σε περίπτωση έναρξης εχθροπραξιών στο Ντονέτσκ.

 

 

 

Ταυτόχρονα, (σύμπτωση;) ο ουκρανικός Στόλος παρέλαβε σήμερα τους πρώτους αντιπλοϊκούς πυραύλους “Neptune”. Οι Ουκρανοί λένε πως θα σφραγίσουν με τους πυραύλους αυτούς την Μαύρη Θάλασσα και την Θάλασσα του Αζόφ.

 

Ο πύραυλος “Neptune” έχει εμβέλεια τα 280 χιλιόμετρα και η ταχύτητα είναι περίπου 900 χ.α.ώ.

Είναι σε θέση να φτάσει σε ύψος από 3 έως 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ το συγκρότημα μπορεί ταυτόχρονα να εκτοξεύσει έως και 24 βλήματα,.

Το συγκρότημα μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση έως και 25 χλμ. από την ακτογραμμή και η ανάπτυξή του διαρκεί μέχρι 15 λεπτά.

ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Ρωσικό ΜΜΕ αποκάλυψε πριν λίγο ότι λόγω της “ουκρανικής επιθετικότητας και της επιδείνωσης της κατάστασης στο Ντονμπάς, η Μόσχα ξεκίνησε ασκήσεις με νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Δόθηκε διαταγή και μαζί με τις ναυτικές ασκήσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και του Στρατού της Κριμαίας, μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησαν και οι Αλεξιπτωτιστές της αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Novorossiysk”.

Οι Ρώσοι επικαλούνται τον Διοικητή των Ουκρανών, τον Στρατηγό Serhiy Naev που είπε πως “στα σύνορα με την Κριμαία οι ΕΔ της Ουκρανίας θα ξεκινήσουν ασκήσεις σε θάλασσα και αέρα”.

Οι Ρώσοι σημειώνουν πως υποκρύπτεται σενάριο “διεξαγωγής επιχειρήσεων κατά της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης”.

 

“MΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ”

Για αυτό θα μεταφερθούν ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις στην Κριμαία στο πλαίσιο άσκησης στις 18-19 Μαρτίου σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος 2.000 άντρες και 500 μονάδες υλικού και ειδικού εξοπλισμού. Οι δυνάμεις θα μεταφερθούν με επτά αεροσκάφη Il-76MD από τη Σταυρούπολη.

Σκοπός είναι η διεξαγωγή σεναρίων υπεράσπισης της Κριμαίας από εχθρική απόβαση καθώς και η χρήση πυρών με αερομεταφερόμενα μέσα, αυτοκινούμενα πυροβολικά

Ταυτόχρονα 4 μεταγωγικά και επιθετικά ελικόπτερα Mi-8AMTSh θα μεταφέρουν μια αερομεταφερόμενη επιθετική δύναμη με 350 άντρες και 3 μονάδες BMD-2K-AU.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πως Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν μεταφερθεί και στην Λευκορωσία. Έγινε μεταφορά του 234 αερομεταφερόμενου Συντάγματος στην Λευκορωσία που ανήκει οργανικά στην 76η Μεραρχία αερομεταφερόμενων δυνάμεων με έδρα στο Pskov.

Εκεί διεξήχθησαν κοινές ασκήσεις με την 38η Ταξιαρχία της Λευκορωσίας με ελικόπτερα Mi-8AMTSh και Mi-24.

Στο προηγούμενο άρθρο, ο Ουκρανός αξιωματικός είχε αναφέρει ένα άσχημο σενάριο. Είχε πει συγκεκριμένα:

Στην πραγματικότητα, αν η Ρωσία αποφασίσει να μας επιτεθεί και θελήσει να ξεκινήσει πόλεμο πλήρους κλίμακας τότε δεν θα επιτεθεί στα προπύργια μας στο Ντονμπάς αλλά θα προσπαθήσει να “κόψει” την χώρα στα δύο με αντεπίθεση από Κριμαία και Belgorod.

Και με μια ταυτόχρονα επίθεση στο Κίεβο από Bryansk και πιθανότατα από Λευκορωσία”.

Kαι τώρα μεταφέρονται δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών. Σχεδιάζει επίθεση στα μετόπισθεν και αποκοπή των ουκρανικών δυνάμεων η Μόσχα;

Ετοιμάζεται κτύπημα γύρω από την Κριμαία;

Οι Ρώσοι μεταδίδουν πως οι Ουκρανοί δεν αφήνουν ελεύθερη τη ροή νερού από τον Δνείπερο προς το Βόρειο Κανάλι της Κριμαίας.

Φαίνεται πως υπάρχει ανησυχία και για αυτήν την περιοχή καθώς όπως αναφέρουν “οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις και εκεί με αντιαεροπορική άμυνα, αερομεταφερόμενες δυνάμεις, πλοία, βαλλιστικούς πυραύλους “Tochka-U” και Bayraktar TB2,

Ο στρατιωτικός αναλυτής Yuriy Netkachev ανέφερε:

“Η Ουκρανία είναι αδύναμη να κάνει επιχειρήσεις για να ανακαταλάβει την Κριμαία. Αλλά μπορεί να προχωρήσει σε προκλήσεις ώστε να σπρώξει τις χώρες του ΝΑΤΟ και την διεθνή κοινότητα να υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Γι αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι ρωσικές δυνάμεις με νοτιοανατολική κατεύθυνση”.

Επιθεωρούν δυνάμεις στο Ντονέτσκ

Ο επικεφαλής του Ντονέτσκ, Denis Pushilin, επιθεώρησε πριν λίγο τις δυνάμεις. Μπορείτε να δείτε το βίντεο και τις εικόνες παρακάτω.

Συγκεκριμένα αφίχθη σε στρατόπεδα της Horlivka και προχώρησε σε έλεγχο ετοιμότητας των δυνάμεων με τον Διοικητή Vadim Komissarov,του τρίτου αποσπάσματος DNR “Gorlovka”,

 

warnews247.gr

Share this post