Σύλληψη 52χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας, για παράβαση του νόμου περί……. προστασίας του περιβάλλοντος

Σύλληψη 52χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας, για παράβαση του νόμου περί……. προστασίας του περιβάλλοντος

Συνελήφθη, στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, 52χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου – αυτοψίας στον χώρο της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη εναπόθεση επί του εδάφους διαφόρων υλικών. Ειδικότερα, στον χώρο της επιχείρησης υπήρχαν διάσπαρτα, εκτός κοντέινερ σε σωρούς, παλαιά σίδερα – μέταλλα, ελαστικά, βαρέλια με πετρελαιοειδή, φιάλες υγραερίου – οξυγόνου, κλιματιστικά και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός. Παράλληλα, στο χωμάτινο έδαφος υπήρχαν διαρροές από υγρά των αποθηκευμένων υλικών, ενώ ο χώρος δεν διέθετε σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων και υγρών αποβλήτων.

Όπως διαπιστώθηκε από την ανεξέλεγκτη διαχείριση των επικίνδυνων και μη αποβλήτων της συγκεκριμένης επιχείρησης προκαλείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνος ρύπανσης του εδάφους και του αέρα. Ο 52χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

el.gr

Share this post