Τέλος Εβδομάδας Θα Πούμε Κάποια Πράγματα…. Δύσκολα

Τέλος Εβδομάδας Θα Πούμε Κάποια Πράγματα…. Δύσκολα

Αν και η επικαιρότητα κράζει σαν το κοράκι που κάνει βόλτες πάνω από το πτώμα του πολιτισμού μας, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πούμε κάποια πράγματα για όσους δεν μπορούν να διακρίνουν που είμαστε.

Θα δοθούν κάποια στοιχεία, μου μας έδωσαν χθες, σε μέρες…σε εποχή που έχουμε πει ότι είναι μετρημένες και κόκκινες.

Πλησιάσαμε επικίνδυνα.

Να μην ξεχάσω……….κράτα τα πολεμικά καρέ. (Σε αυτά τα καρέ, τα πολεμικά, δεν έχω την Ελλάδα)

Αυτό όμως που θέλω να δούμε αύριο ή  μεθαύριο είναι το χθες.

Δεν θα μπορέσω να το αναλύσω, γιατί ξέρω πως διαβάζουν κάποιοι που δεν νομίζω ότι τους αρέσει αυτά που διαβάζουν και γενικά δεν μπορώ να πω τον τρόπο που δουλεύω.

Αλλά θα χρειαστεί να με ακούσεις. Είμαι ο τελευταίος και ο πιο λίγος για να μεταφέρω από μια μικρή στήλη σαν αυτή εδώ κάτι μεγάλο…(δεν είναι ένα αλλά το συμπυκνώνουμε στην μονάδα και αφορά την Ελλάδα.)

Δεν έχω σκοπό να γίνω κάτι, να μπω μπροστά σε κάτι, δεν θεωρώ τον εαυτό μου άξιο και ικανό να ηγηθεί κάποιας προσπάθειας ή οτιδήποτε άλλο και όταν έρθει η ώρα, όπως αθόρυβα ξεκίνησα έτσι και θα σταματήσω.

Μην μείνεις όμως στην ανικανότητα μου αλλά στα στοιχεία, μην κοιτάξεις το λίγο αλλά το πολύ, και αυτά τα στοιχεία αξίζουν της προσοχής σου.

Γιατί έχεις οικογένεια και παιδιά και συγγενείς και ότι ισχύει για εσένα ισχύει και για εμένα.

Θα πρέπει να προφυλαχτούμε γιατί είμαστε κοντά…πιο κοντά δεν γίνετε.

Επειδή θα χρειαστώ χρόνο και δεν σε περιμένουν τα γεγονότα για να τα αναλύσεις, τρέχουν με ξέφρενο ρυθμό, θα τα πούμε τέλος εβδομάδας.

Το μόνο που θα πω, για να έχουμε μια εικόνα για το τι θα πούμε σε μερικές ημέρες, είναι το εξής…. δυσάρεστο.

Τα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε ο Τσίπρας από το Ζάππειο χθες, στο 7, δεν ήταν εξαγγελίες ελάφρυνσης.

Δεν πήγε εκεί το κυβερνητικό επιτελείο για να ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης στους πολλούς…..…όχι!

Η ομιλία στο Ζάππειο χθες έπρεπε να γίνει γιατί…………. πέρασαν μήνυμα!

Δεν ήρθε η ώρα των πολλών…λένε ψέματα……χθες ο Τσίπρας έστειλε ένα μήνυμα! 

Νομίζω Παρασκευή, αν καταφέρω θα δούμε όσο γίνεται τι ανακοίνωσε με κρυφό μήνυμα ο υπηρέτης τους.

Δεν θα μείνουμε στο γεγονός τόσο, όσο στους χρόνους, που αν ο Θεός επιτρέψει, η Ελλάδα θα μπει στην εντατική.

Θα δοθούν χρόνοι, ύποπτοι και κρίσιμοι.

Αλλά δεν θα τελειώσουμε εκεί, λίγο αργότερα θα πιάσουμε και ένα μέρος της Ελλάδος συγκεκριμένα…ήδη έχω αρχίζει να βάζω τσιρότα στη χώρα…αλλά δεν είμαι έτοιμος ακόμα για να τα ανεβάσω. Όμως αυτό το μέρος θα το δούμε, αν και το έχουμε ξαναδεί, όμως τώρα η κλεψύδρα μοιάζει να αδειάζει και το σχοινί που τραβάει τη σκανδάλη τεντώνεται.

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα δύσκολα, πόσο μάλλον όταν ο βαθμός δυσκολία είναι μεγάλος, για αυτό ας τα βρούμε με τον Θεό, με την εκκλησία, εκεί μέσα κρύβεται όχι μόνο η ελπίδα αλλά και η δύναμη για να αντέξουμε τις… δυσκολίες.

Όχι μόνο να αντέξουμε, αλλά μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας και στους δίπλα μας.

Δεν είναι αδυναμία η πιστή μας στους Αγίους, στην Παναγία, η οποία τυγχάνει να είναι και στο τιμόνι της χώρας….ίσα ίσα η πίστη ότι θα τα καταφέρω με τις δικές μου δυνάμεις σε μια δαιμονική μπόρα είναι μια εγωιστική και υπεροπτική αντιμετώπιση μιας κατάστασης που δεν αντιμετωπίζεται με συμβατικά μέσα και που πιθανός θα προδώσει τις ώρες εκείνες αυτόν που θα την υιοθετήσει.

Συγχωρέστε με αν σου μιλάω για Θεό που και που, θέλω να βοηθήσω και τα κίνητρα μου είναι διαφανή και πριν μιλήσω ακολούθησα και έψαξα και φυσικά είσαι ελεύθερος να κάνεις όποια επιλογή θέλεις, πρώτα ο ίδιος ο Θεός μας παραχώρησε και σέβεται απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα το αυτεξούσιο και την ελευθέρια των επιλογών μας, όσο μαύρες ή λάθος και αν είναι.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να δούμε και την επιλογή που μας δίνει η εκκλησία, γιατί αυτή την επιλογή δεν την κάναμε, γυρίσαμε την πλάτη σε αυτή την επιλογή, και αντί έστω σαν έσχατη επιλογή να γεμίσουμε τους ναούς και να δούμε αν δουλεύουν τα μυστήρια της εκκλησίας, «εμείς» γεμίσαμε τα… ψηφοδέλτια λες και το ζήτημα είναι πολίτικο.

Το ζήτημα της χώρας είναι καθαρά πνευματικό και η πνευματική κατάσταση χρειάζεται εξυγίανση και έχει ανάγκη από επενδύσεις ..και έπειτα να γεμίζαμε τα ψηφοδέλτια.

Με μεγάλη πίκρα κάθε μέρα διαπιστώνω πως ελάχιστοι ερμηνεύουν το πρόβλημα της χώρας κατά αυτόν τον τρόπο.

Κλείνω όμως εδώ και θα τα πούμε σύντομα.

Rick

Share this post