Τανζανία: «Δεν είναι αξιόπιστα τα τεστ του κορωνοϊού – Έβγαλαν θετικές στον ιό κατσίκες και… παπάγιες»

Τανζανία: «Δεν είναι αξιόπιστα τα τεστ του κορωνοϊού – Έβγαλαν θετικές στον ιό κατσίκες και… παπάγιες»

Απίστευτο περιστατικό στην Τανζανία, δημιουργεί περαιτέρω ερωτηματικά για την αξιοπιστία των «αριθμών» του κορωνοϊού, καθώς ο πρόεδρος της χώρας υποστήριξε πως εισαγόμενα τεστ για τον κορωνοϊό έβγαλαν θετικές μία κατσίκα και μία… παπάγια (φρούτο).

Ο πρόεδρος της Τανζανίας John Magufuli  ο οποίος είναι χημικός, απέρριψε τα τεστ του κορωνοϊου ως ελαττωματικά, λέγοντας ότι επέστρεψαν θετικά αποτελέσματα σε δείγματα που ελήφθησαν από μια κατσίκα και μία παπάγια

Ο Magufuli έκανε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Chato στη βορειοδυτική Τανζανία την Κυριακή και υποστήριξε ότι υπήρχαν «τεχνικά σφάλματα» με τα τεστ.

Ο πρόεδρος, είπε ότι είχε δώσει εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας της Τανζανίας να ελέγξουν την ποιότητα των τεστ.

Είχαν λάβει τυχαία πολλά δείγματα εκτός του ανθρώπου, όπως από μία παπάγια, μία κατσίκα και ένα πρόβατο, αλλά τους είχαν δώσει ανθρώπινα ονόματα και ηλικίες.

Αυτά τα δείγματα στη συνέχεια υποβλήθηκαν στο εργαστήριο της Τανζανίας για να τα ελέγξουν για κορωνοϊό, με τους τεχνικούς του εργαστηρίου να αγνοούν την προέλευσή τους.

Δείγματα από την παπάγια και την κατσίκα βγήκαν θετικά στον COVID-19, δήλωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αυτό σήμαινε ότι είναι πιθανό ότι ορισμένα άτομα να βγήκαν θετικά ενώ, στην πραγματικότητα, δεν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

«Κάτι συμβαίνει. Είπα πριν δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι κάθε βοήθεια προορίζεται να είναι καλή για αυτό το έθνος», δήλωσε ο Magufuli, προσθέτοντας ότι τα κιτ πρέπει να διερευνηθούν.

Share this post