Τα βίντεο με τις πραγματικές μάχες τροφίμων για την επιβίωση δείχνουν τι μας περιμένει ως έθνος αν ο πληθωρισμός των τροφίμων συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς τα αυγά αυξήθηκαν κατά 60% το 2022.

Τα βίντεο με τις πραγματικές μάχες τροφίμων για την επιβίωση δείχνουν τι μας περιμένει ως έθνος αν ο πληθωρισμός των τροφίμων συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς τα αυγά αυξήθηκαν κατά 60% το 2022.
Με τη Susan Duclos – Όλες οι ειδήσεις PipeLine
Οι αριθμοί του πληθωρισμού για τον Δεκέμβριο του 2022 είναι έξω, και για άλλη μια φορά χαιρετίστηκε ως “μείωση” του πληθωρισμού με μια ετήσια μέτρηση 6,5%, με τα MSM για άλλη μια φορά να υπερηφανεύονται για το πώς οι αριθμοί είναι “σύμφωνα με τις προσδοκίες”.
Οι βασικές κατηγορίες, καθώς και άλλα είδη με αξιοσημείωτες ετήσιες μεταβολές τιμών πάνω από αυτό το 6,5% που σπάνια εξετάζονται από τα εθνικά ΜΜΕ, περιλαμβάνουν αυγά, καύσιμα, βούτυρο και μαργαρίνη, αεροπορικά εισιτήρια, μαρούλι, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, δημόσιες μεταφορές, λουκάνικα, λευκό ψωμί, καβουρδισμένο καφέ, γαλακτοκομικά και συναφή προϊόντα, ηλεκτρική ενέργεια, εργαλεία, σιδηρικά και προμήθειες και πουλερικά.
Οι ίδιοι οι αριθμοί σε ετήσια βάση για τα προαναφερθέντα προϊόντα είναι μια κλωτσιά στο στομάχι, με τα αυγά να σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών κατά 59,9% από τον Δεκέμβριο του 2021. Το βούτυρο και η μαργαρίνη 35,3%, το μαρούλι έχει αυξηθεί κατά 24,9%, τα λουκάνικα έρχονται κατά 18,2% υψηλότερα σε σχέση με την ίδια χρονική στιγμή του προηγούμενου έτους, το λευκό ψωμί 17,7%, ο καβουρδισμένος καφές 15,5%, τα γαλακτοκομικά και συναφή προϊόντα 15,3%, & τα πουλερικά έρχονται κατά 12,2% υψηλότερα σε σχέση με την ίδια χρονική στιγμή του προηγούμενου έτους.
Αλλά ε, μην ανησυχείτε, ο “συνολικός” πληθωρισμός έχει μειωθεί μόλις στο 6,5%. Το λένε αυτό σαν να είναι καλά νέα ότι πληρώνετε “μόνο” 6,5% περισσότερο τον Δεκέμβριο του 2022 από ό,τι πληρώνατε για τα ίδια προϊόντα το προηγούμενο έτος.
Το έθνος δεν χρειάζεται να ανησυχεί γιατί το 6,5% ήταν αναμενόμενο! Πραγματικά δεν έχει σημασία ότι πληρώνετε 6,5% περισσότερο τον Δεκέμβριο από ό,τι πέρυσι τέτοια εποχή, γιατί δεν είναι το 7%+ από τον Νοέμβριο!
Μην ασχολείστε με το πορτοφόλι σας, αυτό δεν μετράει. Ξεχάστε το γεγονός ότι πληρώνετε περισσότερα για να πάρετε λιγότερα στο παντοπωλείο, αυτό δεν τους αφορά…….
Εντάξει, αρκετά με τον σαρκασμό.
Επειδή έχουμε φοβερούς αναγνώστες που αφιερώνουν χρόνο για να τραβήξουν εικόνες, να τις ανεβάσουν και να μας τις στείλουν, μπορούμε να σας δείξουμε σε πραγματικό χρόνο πώς είναι η εικόνα για τα προϊόντα που υποτίθεται ότι μειώθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 στον Δεκέμβριο του 2022
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση του CNBC, το μοσχαρίσιο κρέας μειώθηκε κατά 3,1%. Στις 20 Ιανουαρίου 2023, λάβαμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Αριζόνα, με μια εικόνα που έδειχνε την τιμή για μια μπριζόλα prime rib, που πωλείται ως ειδική προσφορά του διευθυντή με έκπτωση 30%.
28,19 δολάρια για λιγότερο από ένα κιλό. 29,99 δολάρια ανά λίβρα.
Ώστε έτσι φαίνεται να βλέπουμε τις τιμές να πέφτουν; Το μόνο που δείχνει είναι πόσο πολύ αυξήθηκαν το προηγούμενο έτος.
Μας έχουν προειδοποιήσει ότι λόγω της αδυναμίας διατροφής των βοοειδών, πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν αναγκαστεί να πουλήσουν πριν οι αγελάδες τους γεννήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεαρά για αυτά, οδηγώντας σε προειδοποιήσεις για μελλοντικές ελλείψεις βοείου κρέατος και αυξήσεις των τιμών.
Περισσότερα μέσω του Fox News:
Ομοίως, τα δύο τρίτα των κτηνοτρόφων και των κτηνοτρόφων ανέφεραν ότι πωλούν ζώα, ενώ το μέσο μέγεθος του κοπαδιού αναμένεται να μειωθεί κατά 36%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Οι μεγαλύτερες μειώσεις κοπαδιών σημειώνονται στο Τέξας (μείωση 50%), το Νέο Μεξικό (43%) και το Όρεγκον (41%), δείχνοντας την ευρεία γεωγραφική κατανομή της δυσπραγίας.
Αποκτήστε το βόειο κρέας σας πριν οι τιμές εκτοξευθούν ακόμη περισσότερο.
ΕΝΝΈΑ ΓΕΎΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΊΑ…..
Στην Αμερική, εκτός από τους μεγάλους καβγάδες του Waffle House ή άλλων εστιατορίων γρήγορου φαγητού που βλέπουν τους πελάτες να τσακώνονται μόνο και μόνο για να τσακωθούν, δεν έχουμε δει ακόμα τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να θρέψουν τις οικογένειές τους και τι συμβαίνει.
Στο Πακιστάν τον τελευταίο μήνα, για το οποίο δεν έχουμε ενημερωθεί σχεδόν καθόλου από τα εθνικά μας μέσα ενημέρωσης, οι άνθρωποι κυριολεκτικά τσακώνονται για σακούλες με σιτάρι.
Τα παρακάτω βίντεο θα πρέπει να μας αφυπνίσουν για το τι μπορεί και τι θα συμβεί εδώ ή οπουδήποτε αλλού, όταν οι μάζες δεν μπορούν να θρέψουν τους εαυτούς τους ή τις οικογένειές τους.
 

Υπάρχουν πολλά άλλα βίντεο, αλλά ορισμένα είναι “περιορισμένης ηλικίας” από το YouTube και μπορούν να προβληθούν μόνο στην πλατφόρμα. Κοίταξα σε άλλες πλατφόρμες βίντεο, αλλά δεν μπόρεσα να τα βρω χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες αναζήτησης.
Το θέμα εδώ είναι ότι οι άνθρωποι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, είτε κλέβουν φαγητό είτε παλεύουν γι’ αυτό, για να θρέψουν τις οικογένειές τους.
Οι Αμερικανοί αισθάνονται ήδη τις επιπτώσεις της παγκόσμιας έλλειψης σιταριού λόγω του πολέμου Ρωσίας/Ουκρανίας, οπότε, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, το να αποθηκεύετε μούρα σιταριού και να αλέθετε το δικό σας αλεύρι, είναι κάτι που οι Αμερικανοί πρέπει πραγματικά να μάθουν πώς να κάνουν μόνοι τους.
ΟΙ ΕΛΛΕΊΨΕΙΣ ΈΧΟΥΝ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΊ; ΟΧΙ.
 
Ένα σχόλιο από έναν τακτικό αναγνώστη ή αλλιώς PipeLiner, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ελλείψεις είναι ακόμα μαζί μας, απλά δεν είναι τόσο εμφανείς όσο στις πρώτες ημέρες των λουκέτων και της “πανδημίας” των κοβιδίων, κυρίως επειδή τα καταστήματα έχουν προσαρμοστεί στο να τοποθετούν τα τρόφιμα στα ράφια με τρόπο που οι άδειοι χώροι δεν είναι τόσο αισθητοί, καθώς και επειδή οι κατασκευαστές έχουν μειώσει τις επιλογές.
Το σχόλιο αναγνώστη από την Kerry Bay:
Walmart. Το ψυγείο γάλακτος έχει πλέον μόνο μία πόρτα πλάτος, αντί για πέντε. Όχι αυγά, επαναλαμβάνω, ΟΧΙ ΑΥΓΑ, με πινακίδες που έλεγαν “λόγω ατυχημάτων, τα αυγά δεν θα είναι διαθέσιμα για το ορατό μέλλον”. Άνθρωποι φωνάζουν, τσακώνονται και βρίζουν ο ένας τον άλλον για όλα τα είδη διαφορετικών αντικειμένων. Φαινόταν ότι οι περισσότεροι εκεί (αρκετά γεμάτοι) αγόραζαν κυρίως τρόφιμα και προμήθειες επιβίωσης. Μερικές δωδεκάδες άνθρωποι οπλοφορούσαν.
Μεταξύ πληθωρισμού, έλλειψης επιλογών και πραγματικών ελλείψεων, οι εντάσεις αυξάνονται γρήγορα.
Τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος, όπως τόνισε ο αναγνώστης μας παραπάνω, είναι είδη για τα οποία εμείς και άλλα Ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης προειδοποιούμε τους αναγνώστες εδώ και μήνες, 
Το βοδινό κρέας, ενώ διαφημίζεται ότι θα μειωθεί, αναμένεται να δει ελλείψεις και μαζικό πληθωρισμό και πάλι, καθώς η έλλειψη μοσχαριών τώρα, σημαίνει ότι λιγότερο κρέας παράγεται αργά, δείχνοντας ότι ολόκληρο το σύστημα τροφίμων και ο εφοδιασμός είναι τόσο ασταθής τώρα όσο ήταν το 2021.
Οι κονσέρβες, τα προϊόντα όπως το καλαμπόκι, οι ντομάτες και τα μαρούλια, όλα αναμένεται να γίνουν σπάνια ή να δουν απίστευτα υψηλό πληθωρισμό τους επόμενους μήνες.
ΚΑΤΏΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΉ
 
Σε άλλες χώρες, όπως το Πακιστάν, επικρατούν ήδη συνθήκες που οδηγούν σε μάχες, ποδοπατήματα και απελπισία λόγω των ελλείψεων και των δυσβάσταχτων τιμών των τροφίμων. Τα προειδοποιητικά σημάδια που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, προερχόμενα όχι μόνο από τους αγρότες των προϊόντων, αλλά και από τους κτηνοτρόφους όσον αφορά τα κρέατα, μας οδηγούν στο λογικό συμπέρασμα ότι τα πράγματα χειροτερεύουν, όχι βελτιώνονται.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι αυτό που έχουμε πει 100 φορές στο παρελθόν, τουλάχιστον….ετοιμαστείτε. 
 

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post