«Τα βρήκαν» Ελλάδα-Κύπρος-Ιταλία και Ισραήλ για EastMed – Αρχές του 2020 οι υπογραφές (upd)

«Τα βρήκαν» Ελλάδα-Κύπρος-Ιταλία και Ισραήλ για EastMed – Αρχές του 2020 οι υπογραφές (upd)

(Αρχικό κείμενο 20/12 22:56) Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή. Και μια τέτοια στιγμή σε εισαγωγικά, η στιγμή της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητα στην περιοχή, που εμφανώς πλέον βλάπτει όλες τις χώρες, ενεργοποίησε σοβαρά αντανακλαστικά.

Σύμφωνα με το Σίγμα, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Ισραήλ υπό το βάρος του τουρκικού επεκτατισμού στην ανατολική Μεσόγειο, συμφώνησαν να προχωρήσουν το project του East Med, μάλιστα αρχές του χρόνου, στην Αθήνα,θα πέσουν οι υπογραφές στη διακρατική συμφωνία για τον αγωγό.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπογραφή θα γίνει στις 2 Ιανουαρίου.

Μια συμφωνία που καθυστερούσε αδικαιολόγητα τόσους μήνες ελέω αντιδράσεων στην Ιταλία ή άλλων λόγων και που μετά από πίεση του Βενιαμίν Νετανιάχου θα πάρει σάρκα και οστά σε χρόνο ρεκόρ. Γιατί αυτή την ώρα που μιλάμε είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις στο ανώτατο δυνατό επίπεδο για μια τελετή – απάντηση στην Τουρκία, που θα έχει και την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ.

«Ένα μεγαλεπίβολο έργο τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας, το οποίο θα αποτελέσει την συλλογική απάντηση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας στην Τουρκική βουλιμία και τις παράνομες συμφωνίες της με τη Λιβύη»,τονίζει το κανάλι.

Ενώ προσθέτει πως με αυτή καθ’ αυτή η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, που θα έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου στέλνουν το μνημόνιο Ερντογάν στον κάλαθο των αχρήστων.

Σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι, ο EastMed δεν αποτελεί απλά μια διπλωματική ενέργεια. Είναι κάτι πολύ περισσότερο.Πρόκειται για την κορυφαία ενάσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από τέσσερις χώρες. Σε αυτή τη συμφωνία καθορίζονται ζώνες, δικαιοδοσίες, δικαιώματα ελέγχου και έκδοσης αδειών.

Δια της συμφωνίας ο σφραγίζεται η πορεία του αγωγού που περνά μέσα από την περιοχή που η Τουρκία παράνομα θεωρεί ως γειτνιάζουσα υφαλοκρηπίδα της με τη Λιβύη. Και με στεντόρια φωνή οι τέσσερις χώρες λένε της Άγκυρας πως τα παιχνίδια δεν περνούν.

Tο Σίγμα αναφέρει ότι με πρώτο βιολί τον Νετανιάχου, αλλά και πλήρως ενεργό τον ΥΠΕΞ, σύντομα θα υπάρξει δημόσια στήριξη των ΗΠΑ στο έργο ως την μοναδική εναλλακτική τροφοδοσίας της Ε.Ε και μείωση της εξάρτησης από τη Ρωσία.

Η Τουρκία έκανε τα πάντα για να διακόψει τα σχέδια για τον East Med. Μια τέτοια εξέλιξη είναι ίσως η καταλληλότερη υπό τις περιστάσεις απάντηση.

Sigmalive@Sigmalivecom

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: «Καλό νέο έτος» με υπογραφές East Med στην Αθήνα https://www.sigmalive.com/news/energia/603136/apokalyptiko-kalo-neo-etos-me-ypografes-east-med-stin-athina 

Προβολή εικόνας στο Twitter

Share this post