Τα ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ δείχνουν ΒΑΛΚΑΝΙΑ και φωνάζουν «με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία»

Τα ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ δείχνουν ΒΑΛΚΑΝΙΑ και φωνάζουν «με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία»

Φώτο από https://www.yenisafak.com/en/news/serbia-begins-building-turkstream-gas-conduit-stretch-3479218 … Serbia begins building TurkStream gas conduit stretch

Τα πράγματα δεν είναι απλώς ρευστά, αλλά λιωμένα καυτά. 

Η ψυχραιμία αποκτάται αν έχεις καλή γνώση και πληροφόρηση ώστε να αντιμετωπίσεις αυτό που έρχεται.

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

« ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Ο ΑΓ. ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Όταν έγραφε αυτόν τον στίχο «Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία» ο άγιος Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα είχε καταλάβει τι εννοούσε…»  http://oimos-athina.blogspot.com/2014/04/blog-post_6695.html

Πριν τρία χρόνια αγιορείτες ασκητές πατέρες ανέφεραν ότι ο Γ΄ΠΠ θα ξεκινήσει από φοβερή διαμάχη μεταξύ του Turk Srteam  και του East Med ενεργειακών αγωγών που θα γίνει αιτία επίσης να αλλάξουν σύνορα Εθνών και να μεταναστεύσει κοσμάκης.

 Στις 19 Μαρ 2019 στο άρθρο μας « Balkan – Orient Express. Το τραίνο ξεκίνησε. Κάθε αρνάκι θα κρεμαστεί από το ποδαράκι του και θα λάβει τα επίχειρα των πράξεων του.» μεταφέρουμε τις συγκλονιστικές προρρήσεις – πνευματικές συμβουλές ενός σεβαστού καθ όλα Γέροντα που μας δόθηκαν στις  27 Ιανουαρίου 2019

« Βάζουν τώρα την Βουλγαρία στο παιχνίδι. 

Εκεί υπάρχει το βουνό Αίμος. Οι Βούλγαροι το λένε Μπαλκάν. Με αυτό το βουνό ως σύνορο θα παιχτούν παιχνίδια.»

( προσωπική επισήμανση : ο σχεδιασμός τους αυτός μπορεί να έχει σχέση και με τους υπό  διάνοιξη ενεργειακούς αγωγούς στην περιοχή , ταυτίζεται δε με το γνωστό «Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία» )

Με τις τελευταίες κατωτέρω  εξελίξεις ο τόπος και ο χρόνος γίνονται συγκεκριμένοι

Και σήμερα 17 Απριλίου  2019 πριν αλέκτωρ λαλήσει ανακοινώνεται:

 Από τον  Βασίλη Καπούλα « Ραγδαίες ενεργειακές εξελίξεις έρχονται από τα Βαλκάνια καθώς Σερβία και Βουλγαρία έδωσαν τα χέρια με την Ρωσία για τον αγωγό “Turk Stream”. Πριν λίγο το Βελιγράδι ανακοίνωσε επίσημα πως ξεκινούν τα έργα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου!

Η επιτάχυνση της δημιουργίας του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο …Όμως, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν ρωσικές δυνάμεις να προστατεύουν τις αποθήκες και τους σταθμούς ρωσικού φυσικού αερίου στην Σερβία, τότε το πράγμα αποκτά και μια αμιγώς στρατιωτική διάσταση.

Διότι αν αυτό ισχύει και είναι εφικτό για την Σερβία, τότε τι συμβαίνει με το τμήμα του αγωγού στην Τουρκία και την Ανατολική Θράκη; 

Επιπλέον, ποια χώρα θα “αγοράζει” ακριβό φυσικό αέριο από τον East-Med , την στιγμή που το αντίστοιχο ρωσικό φ.α. θα είναι πιο φτηνό;

Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας μιλώντας πριν λίγο σε συνέδριο με τον Ρώσο ομόλογο του Σ.Λαβρόφ είπε τα εξής:

“Η Σερβία ξεκίνησε την κατασκευή του δικού της τμήματος του “TuskStream” που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Ο αγωγός έχει μήκος 403 χλμ και ξεκινά από τα σύνορα με την Βουλγαρία και φτάνει μέχρι τα σύνορα με Ουγγαρία.

Εμείς δεν εξαρτιόμαστε από το έργο που πρέπει να κάνει η Βουλγαρία η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του δικού της τμήματος.

Ο αγωγός θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Μαύρη Θάλασσα προσπερνώντας την Ουκρανία και μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας και Ουγγγαρίας θα φτάνει στην ΕΕ.

Συζητήσαμε την πρόοδο και την εφαρμογή του σχεδίου του “Turk Stream” συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών επέκτασης του στην Ευρώπη και ειδικά την Σερβία.

Στις 5 Μαρτίου το ενεργειακό συμβούλιο της Σερβίας ενέκρινε την κατασκευή του αγωγού. Σήμερα το έργο ξεκίνησε” πρόσθεσε.

Και η Ουγγαρία “έδωσε τα χέρια” με την Ρωσία!

Η Ουγγαρία θα ξεκινήσει τη διαδικασία σύναψης σύμβασης για τη χωρητικότητα του αγωγού φυσικού αερίου “Turk Stream” τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Péter Szijjártó μετά από συνάντηση της Μεικτής Οικονομικής Επιτροπής Ουγγαρίας-Βουλγαρίας στη Βουδαπέστη.

Η Βουλγαρία έχει ήδη κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις” είπε ο Szijjártó

Η εκμετάλλευση του εν λόγω αγωγού φυσικού αερίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019.»  https://www.pronews.gr/oikonomia/energeia/766174_ektakto-energeiako-mploko-se-east-med-apo-servia-voylgaria-symfonisan-me

Τώρα μπορούμε να κατανοήσουμε τι παίζεται ειδικότερα στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας βλ. Αν. Μεσόγειο- ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο.

Σχεδιασμοί ύπουλοι εις βάρος της πατρίδος μας που δήθεν για την εξασφάλιση της σταθερότητας στα Βαλκάνια έσυραν το πολιτικό δυναμικό της να πουλήσει την  Ιστορία και το ΑΙΜΑ της Μακεδονίας.

Ας αφήσουμε τον Γέροντα να μας πει αυτά που γράψαμε πριν ένα μήνα γιατί είναι επίκαιρα:

 « -Τί κάνουμε; Τι περιμένουμε και δεν προσευχόμαστε; 

 .Έπρεπε να  είχαμε πέσει στα γόνατα προσευχόμενοι και να παρακαλάμε τον ΘΕΟ και να ζητάμε μετάνοια. Αυτοί βάλθηκαν να αφανίσουν το Ρωμαίικο Έθνος.

 • Η πολιτειακή ανωμαλία με αυτά που συμβαίνουν ήδη ξεκίνησε.
 • Πολλοί από αυτούς που παριστάνουν τους πατριώτες είναι ψευτοπατριώτες και προβατόσχημοι λύκοι.
 • Μας λένε ψέματα και κατηγορούν τον κόσμο  με χαρακτηρισμούς για να του κλείσουν  το στόμα , μην φοβηθείτε. Με τον φόβο , το εργαλείο του αντίδικου , θα εκβιάσουν για την σιωπή σας . 
 • ΟΜΟΛΟΓΗΣΤΕ.
 • Ομολογώντας αναπαύετε τις ψυχές των σφαγιασθέντων  κεκοιμημένων υπέρ βωμών και εστιών.
 • Σε λίγο θα είναι έγκλημα να αγαπάς την πατρίδα.
 • Θα είναι έγκλημα να προσκυνάς την σημαία  με τον Σταυρό.
 • Θα σας χλευάζουν για γραφικούς και οπισθοδρομικούς.
 • Βάζουν τώρα την Βουλγαρία στο παιχνίδι. 
 • Εκεί υπάρχει το βουνό Αίμος. Οι Βούλγαροι το λένε Μπαλκάν. Με αυτό το βουνό ως σύνορο θα παιχτούν παιχνίδια. 
 • Θέλουν να ενώσουν την Ελληνική Μακεδονία, τα Σκόπια και ένα κομμάτι της Βουλγαρίας.

( προσωπική επισήμανση : ο σχεδιασμός τους αυτός μπορεί να έχει σχέση και με τους υπό  διάνοιξη ενεργειακούς αγωγούς στην περιοχή , ταυτίζεται δε με το γνωστό «Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία» )   

Προσέξτε αδελφοί, συνεχίζει ο Γέροντας 

 • Θα σας βάλουν να φαγωθείτε μεταξύ σας οι συνεχιστές των ανομιών της πρόσφατης ιστορίας και δεν θα δυσκολευτούν γιατί κουβαλάμε την βούλα του διχασμού επάνω μας. Το ξέρουν καλά αυτό οι ξένοι , το έκαναν και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία.
 • Αυτό που έχουν οι μεγάλοι της γης στο μυαλό τους είναι μια Ελλάδα πιο μισή από την μισή που φαντάζεστε.   
 • Θα τρέχουν τα γεγονότα. Δεν θα τα προλαβαίνετε. Και εσείς ακόμα δεν θα καταλάβετε την προδοσία που σας έχουν κάνει. Δεν είστε άμοιροι ευθυνών . Τους νομιμοποιείτε συνεχώς ενώ  τους ξέρετε ποιοι είναι.
 • Τον πραγματικό Δημοκράτη που μας αναγνωρίζει το αυτεξούσιο και μας περιβάλλει με την αγάπη Του , τον χλευάζετε.
 • Τον θυμόμαστε μόνο την Μεγάλη Βδομάδα και μέσα σε αυτήν δυο μέρες , Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή , το δε Μέγα Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα τις αφιερώνετε στην γαστριμαργία σας.
 • Σας το λέγω κατ επίφασιν . Και ο ΘΕΟΣ  ο ίδιος να κατέβει στην γη θα τον αγνοήσετε και δεν θα είναι η πρώτη φορά. Κάθε αρνάκι θα κρεμαστεί  από το δικό του ποδαράκι και ο καθείς θα λάβει τα επίχειρα των πράξεων του, όταν έλθει η ώρα και η στιγμή.» 

Συνεχίζει ο Γέροντας…

 «-  οι τούρκοι , αυτόν τον καιρό , να ξέρετε , εξετάζουν χάρτες  κατά μήκος της ακτογραμμής για να δουν που τους είναι εύκολο να βαρέσουν.

 • Να ξέρετε δεν παραιτήθηκαν ποτέ από αυτό.
 • Να γνωρίζετε ότι τα έχουν βρει με αυτό το άθεο κράτος που βρίσκεται βόρεια από εμάς( Αλβανία) .
 • Με αυτούς θα έχουμε μπελάδες. Θα υπάρξει αναταραχή , και μάλιστα θα εμπλακούν και άλλοι Ορθόδοξοι που βρίσκονται βόρεια από εμάς ( Σέρβοι) .
 • Μετά από αυτήν την αναταραχή θα γενεί ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και μετά από αυτά βάλαμε πλώρη για την ΠΟΛΗ και την Αγία Σοφία.
 • Δεν είναι μακριά ο καιρός , να το ξέρετε αυτό. Έφτασε , έφτασε.
 • Κρατηθείτε λοιπόν από τον ΘΕΟ και αρπαχτείτε από το ρούχο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Μετανοήστε και δείξτε την Πίστη σας στον ΘΕΟ. Χωρίς αυτόν δεν έχουμε ελπίδα για τίποτα.» 

ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΑΙΓΑΙΟ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ- ΣΤΕΝΑ – ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και  οι χώρες που

προσδιορίζουν αυτούς τους γεωγραφικούς εντοπισμούς συνιστούν  εν δυνάμει πυριτοθήκη . 

Το τρελοκομείο  άνοιξε και φλέγεται. 

ΕΛΛΑΔΑ με τα παιδιά στο στάσου καλά στα πόδια σου

Η Φετινή ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ προσδιορίζει  ακόμα και για τους αδιάφορους την Σταυρό – Αναστάσιμη Πορεία μας.

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Share this post