Τα Λευκά κράνη «και οι μαχητές προετοιμάζουν μια πρόκληση με χημικά όπλα στη Συρία

Τα Λευκά κράνη «και οι μαχητές προετοιμάζουν μια πρόκληση με χημικά όπλα στη Συρία

© RIA Novosti / Mikhail Voskresensky
Η κατάσταση στην Συρία
Μόσχα, 27 Ιανουαρίου – RIA Novosti. Οι μαχητές και οι εκπρόσωποι των Λευκών κρανών προετοιμάζουν μια πρόκληση με τη χρήση τοξικών ουσιών στη Συρία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων πλευρών , Στρατηγός Γιούρι Μπόρενκοφ.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν <…> από ντόπιους κατοίκους και συλληφθέντα μέλη παράνομων ενόπλων ομάδων, εκπρόσωποι της ψευδοανθρωπιστικής οργάνωσης White Helmets, με ύποπτα δοχεία που περιείχαν πιθανώς αεριούχο χλώριο, έφθασαν στα χωριά Kafr Hamra στο Χαλέπι, Ma’aret Misrin και Eriha στην επαρχία Ιντλίμπ υπό την προστασία του Hayat Tahrir al Sam*. Γιούρι Μπόρενκοφ

Ο σκοπός της πρόκλησης είναι να κατηγορήσει τις Συριακές αρχές ότι χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον αμάχων, πρόσθεσε.

Ο Borenkov σημείωσε ότι στα εργαστήρια του Idlib, όπου συντίθενται συνθετικές τοξικές ουσίες, εργάζονται ειδικοί εκπαιδευμένοι στην Ευρώπη.

«Τα Χημικά αποθέματα αποθηκεύονται σε αποθήκες στην περιοχή της πρώην στρατιωτικής βάσης κοντά στο χωριό Dar Taazza, της επαρχίας Αλεππό, στα ορεινά του Jebel al-Zawieh και στην περιοχή του χωριού Salkin, στην επαρχία Idlib.»
Γιούρι Μπόρενκοφ

Πρόσθεσε ότι το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης των αντιμαχόμενων μερών καλεί τους διοικητές των παράνομων ένοπλων ομάδων να εγκαταλείψουν τις προκλήσεις και να προχωρήσουν σε μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης.

Η οργάνωση Λευκών Κρανών δήλωσε ότι έχει στόχο να σώσει τους πολίτες σε εμπόλεμες ζώνες, αλλά οι συριακές αρχές την κατηγορούν ότι έχουν σχέσεις με εξτρεμιστές και διεξάγουν εχθρικές δραστηριότητες προπαγάνδας.

Στα μέσα Νοεμβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλίμαν Σόιλου δήλωσε ότι ένας από τους ιδρυτές των Λευκών Κρανών , James Le Mezure, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, αυτοκτόνησε.

* Η τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσία.

https://ria.ru/20200127/1563943733.html

tokoutsavaki

Share this post