Τα ρώσικα συστήματα αεράμυνας απέτρεψαν 17 τούρκικα F16 να μπουν στον εναέριο Λιβύης και οι Τούρκοι το φιάσκο τους το βάφτισαν ”ασκήσεις”….

Τα ρώσικα συστήματα αεράμυνας απέτρεψαν 17 τούρκικα F16 να μπουν στον εναέριο Λιβύης και οι Τούρκοι το φιάσκο τους το βάφτισαν ”ασκήσεις”….

Λιβυκά Πολεμικά αεροσκάφη MiG-29 αναχαίτισαν τουρκικά μαχητικά. Ο ρωσικός ιστότοπος «Avia Pro» ανέφερε ότι MiG-29 παρεμπόδισαν τουρκικά αεροπλάνα που μεταφέρουν όπλα που προορίζονταν να στηρίξουν τις δυνάμεις GNA στη Λιβύη.

Αναφέρει πως τα MiG-29, που εμφανίστηκαν σε αρκετές στρατιωτικές βάσεις της Λιβύης πριν από τρεις εβδομάδες, έδειξαν τις προθέσεις τους να χτυπήσουν τουρκικά αεροσκάφη, πλοία και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό σε περίπτωση παραβίασης των χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων συνόρων της Λιβύης. Σύμφωνα με τα μέσα της Αιγύπτου και της Λιβύης, τουλάχιστον δύο μαχητικά αεροσκάφη στάλθηκαν από μια από τις αεροπορικές βάσεις του LNA για να υποκλέψουν και πιθανώς να καταστρέψουν τρία τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα μεταφοράς που προσπάθησαν να μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά στις κυβερνητικές δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης. Oι πιλότοι απέδειξαν την πρόθεσή τους να χτυπήσουν τον εχθρό αμέσως εάν παραβίαζε τον εναέριο της Λιβύης, αναγκάζοντας τ’ αεροπλάνα να επιστρέψουν άπραγα στην Τουρκία, σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα.

Cemal Acar@Acemal71

Turkish Air Force F-16 fighter jets supported by KC-135 tanker aircrafts conducted training activities with Turkish Naval Forces warships in the Sea.

The aircrafts reportedly conducted the activities near of the coast of .

Ενσωματωμένο βίντεο

29 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Μια στρατιωτική πηγή της Λιβύης είπε στο RT Arabia την Πέμπτη ότι τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη είχαν αναχαιτιστεί στα ανοικτά των ακτών της Μισράτα και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις βάσεις του. Τα μέσα της Αιγύπτου και της Λιβύης ανέφεραν ότι τρία τουρκικά αεροπλάνα μεταγωγικά κατευθύνθηκαν προς τη δυτική περιοχή της Λιβύης όταν εντοπίστηκαν από τον LNA. Ωστόσο, εάν είναι αλήθεια, τότε αυτό θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για τον LNA καθώς προσπάθησε να αποτρέψει τον τουρκικό στρατό να παραδώσει [όπλα και πυρομαχικά] στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Αυτή η είδηση ​​ήρθε μόλις μία ημέρα αφότου ο ελληνικός στόλος αναχαίτισε ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Λιβύη. Η Τουρκία δεν έχει σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

To Avia Pro τονίζει ότι 17 τούρκικα μαχητικά δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο λιβυκό εναέριο λόγω των ρώσικων συστημάτων αεράμυνας και σοβιετικού τύπου.Τα τούρκικα μαχητικά αποπειράθηκαν να εισέλθουν για να πλήξουν δυνάμεις του Khalifa Haftar. Δεν κατάφεραν να μπουν στον εναέριο Λιβύης γιατί αυτός ελέγχεται από συστήματα αεράμυνας ρωσικά και σοβιετικού τύπου.Aφότου δέθηκαν προειδοποιήσεις τα τούρκικα μαχητικά όφειλαν ν΄αποσυρθούν άμεσα από και ν΄απομακρυνθούν προς αντίθετη κατεύθυνση γνωρίζοντας ότι κάθε αεροπλάνον που θα βρίσκονταν στην ακτίνα των συστημάτων αεράμυνας του LNA θα καταστρεφόταν ειδικότερα στο πλαίσιο των συστημάτων Buk-M2E, που έχουν βεληνεκές καταστροφής υπολογίσιμα πιο μεγάλο από τους πυραύλους των τούρκικων F-16.

Για προφανείς λόγους η Τουρκία μη θέλοντας να παραδεχθεί το φιάσκο της μίλησε για στρατιωτικές ασκήσεις…Ωστόσο, αργότερα εμφανίστηκε μια κατά προσέγγιση διαδρομή πτήσης των Τούρκικων μαχητικών, και. όπως διαπιστώνεται όχι μόνο δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιβύης, αλλά δεν το πλησίασαν.

dimpenews.com

Share this post