Τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει ο πόλεμος που απειλεί να είναι δραματικός για τις ΗΠΑ είναι τα εξής:

Τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει ο πόλεμος που απειλεί να είναι δραματικός για τις ΗΠΑ είναι τα εξής:

Ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Gerald Seib, δήλωσε ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος τρεις στρατιωτικές συγκρούσεις να απειλούν να γίνουν “δράμα” για τις ΗΠΑ.

“Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται σε μια επικίνδυνη στιγμή, ίσως ακόμη πιο επικίνδυνη από ό,τι πιστεύουν πολλοί Αμερικανοί”, είπε.

Πρώτη μεταξύ των πιθανών συγκρούσεων ο Seib ανέφερε την “εισβολή” της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ως επιχείρημα ανέφερε τη συγκέντρωση του ρωσικού στρατού κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Το δεύτερο πιθανό hotspot είναι η λειτουργία της Κίνας στην Ταϊβάν.

“Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είναι ο τελευταίος σε μια σειρά Κινέζων ηγετών που έχουν δηλώσει σαφώς τις προθέσεις τους να θέσουν την Ταϊβάν υπό τον έλεγχο του Πεκίνου”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο συγγραφέας επικαλέστηκε την επιθυμία του σημερινού Κινέζου ηγέτη να αναλάβει τον έλεγχο του νησιού όσο βρίσκεται στην εξουσία ως δικαιολογία για την πρόβλεψη αυτή.

Η τρίτη “απειλή” είναι η πιθανότητα διακοπής των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

“Από την επιθετική διαπραγματευτική στάση του Ιράν, σε συνδυασμό με τον αυξημένο εμπλουτισμό ουρανίου, προκύπτει ότι η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να φτάσει τουλάχιστον στο πυρηνικό κατώφλι”, πιστεύει ο Seib.

Παραδέχθηκε ότι οι ΗΠΑ θα συμβιβαστούν με το πυρηνικό καθεστώς του Ιράν, αλλά απέκλεισε ότι μια τέτοια κατάσταση θα βόλευε το Ισραήλ.

“Πράγμα που σημαίνει ότι η προοπτική στρατιωτικής δράσης γίνεται μέρα με τη μέρα πιο έντονη”, καταλήγει ο συγγραφέας.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για “επιθετικές ενέργειες” από τη Δύση και την Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν απειλεί κανέναν και δεν έχει πρόθεση να επιτεθεί σε κανέναν. Το υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε νωρίτερα ότι τέτοιες δηλώσεις προς τη Μόσχα και δηλώσεις περί ετοιμότητας να βοηθήσει το Κίεβο να υπερασπιστεί τον εαυτό του είναι τόσο γελοίες όσο και επικίνδυνες.

rusvesna.su

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post