Τα σχέδια των ΗΠΑ για μεταφορά όπλων στην Ουκρανία έγιναν γνωστά.

Τα σχέδια των ΗΠΑ για μεταφορά όπλων στην Ουκρανία έγιναν γνωστά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σχέδια για μεταφορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο συνολικά περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Τα σχέδια των ΗΠΑ για μεταφορά όπλων στην Ουκρανία έγιναν γνωστά  Ρωσική άνοιξη

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία (SMM) καταγράφει νέα θύματα μεταξύ αμάχων και καταστροφές, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού στο Ντόνετσκ.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και ορισμένες χώρες της ΕΕ συνεχίζουν να εκπαιδεύουν, να προμηθεύουν όπλα και πραγματικά να υποκινούν τον ουκρανικό στρατό για περαιτέρω βία κατά των κατοίκων του Ντόνετσκ.

Το Καναδικό Υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ανακοινώσει τις προετοιμασίες για την άφιξη στην περιοχή Λβιβ 90 στρατιωτικών εκπαιδευτών από την τέταρτη καναδική διαίρεση από μια στρατιωτική βάση στην πόλη Πεταβάβα του Οντάριο. Μετά από αυτά σχεδιάζεται να στείλει άλλους 50 στρατιώτες με τους ίδιους στόχους.

Το βρετανικό πρόγραμμα στρατιωτικών εκπαιδευτών «Orbital» έχει παραταθεί για τρία χρόνια », δήλωσε ο Λουκασίσιτς σε συνεδρίαση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ.

Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι, σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία, στις 16 Ιουνίου, οι αμερικανικές αρχές μετέφεραν και άλλο στρατιωτικό φορτίο, συμπεριλαμβανομένων των φορητών ραδιοτηλέφωνων, των πυρομαχικών και των κεφαλών σε πυραυλικά συστήματα, στην APU ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Στο προτεινόμενο σχέδιο προϋπολογισμού του Πενταγώνου για το 2021, η Ουκρανία καλείται να διαθέσει κι άλλες στρατιωτικές πιστώσεις 250 εκατομμυρίων δολαρίων, οι μισές από τις οποίες, όπως αναμενόταν, θα στοχεύουν στη διασφάλιση της προμήθειας όπλων.

Τον Ιούνιο, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε εκτεταμένα σχέδια για τη μεταφορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του ναυτικού εξοπλισμού, για συνολικά περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να φτιάχνουν ναυτικούς αξιωματικούς στο Ochakovo της περιοχής Mykolaiv », δήλωσε ο απεσταλμένος.

rusvesna.su

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post