Τα τύμπανα βαράνε ΔΥΝΑΤΑ!!! Ο Πούτιν ζήτησε και πήρε άδεια από την Βουλή για ΧΡΗΣΗ του ΣΤΡΑΤΟΥ στο εξωτερικό

Τα τύμπανα βαράνε ΔΥΝΑΤΑ!!! Ο Πούτιν ζήτησε και πήρε άδεια από την Βουλή για ΧΡΗΣΗ του ΣΤΡΑΤΟΥ στο εξωτερικό
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ευρώπη…

Την άδεια του κοινοβουλίου στην Ρωσία για τη χρήση του στρατού στο εξωτερικό ζητά ο Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το RT και το Sputnik, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει, καθώς οι εκρήξεις στο Ντονέτσκ συνεχίζονται. Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έδωσε την άδεια για την χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο εξωτερικό σε σχέση με την κατάσταση στο Donbass.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από το ανώτερο τμήμα του ρωσικού κοινοβουλίου να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο εξωτερικό. Το αίτημα έχει ήδη σταθμιστεί από τις επιτροπές της Γερουσίας, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Απευθυνόμενος στην αίθουσα κατά την διάρκεια της συνόδου, ένας από τους αναπληρωτές υπουργούς Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή και ζήτησε να εγκριθεί  μια ανάπτυξη του στρατού της στο εξωτερικό, κάτι που συμμερίστηκαν τελικά και τα υπόλοιπα μέλη της Γερουσίας.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο για την επικύρωση της Συνθήκης Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας με την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) και το LPR. Το έγγραφο δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ενώ έχει στείλει στρατεύματα στην περιοχή.

Την προηγούμενη μέρα, ο Πούτιν υπέγραψε διατάγματα για την αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Συνήφθησαν με τους ηγέτες τους συνθήκες φιλίας, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας.

ΠΟΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

«Η Ρωσία έχει αναγνωρίσει το DPR και το LPR εντός των ορίων που καθορίζονται στα συντάγματά τους», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν.

Η Ρωσία θα αναγνωρίσει τα σύνορα των δύο αποσχισμένων δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με το σημείο όπου οι τοπικοί ηγέτες ασκούν εξουσία και δικαιοδοσία, ανακοίνωσε νωρίτερα το Κρεμλίνο, αφού η Μόσχα αναγνώρισε επισήμως τις δύο περιοχές ως ανεξάρτητα κράτη. Επί του παρόντος, οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν μεγάλες περιοχές της επικράτειας στην οποία διεκδικούν οι αυτονομιστές ηγέτες. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΕΚΕΙ;;;

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξήγησε ότι η Μόσχα θα στηρίξει τις δημοκρατίες του Ντονμπάς στην εδαφική τους διαμάχη. Αυτό σήμαινε ότι τους αναγνωρίσαμε «μέσα στις παραμέτρους που δήλωσαν οι ίδιοι» , είπε. Πρόσθεσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το «πότε θα ανακηρυχθούν οι δύο δημοκρατίες», αλλά αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα είχε ερωτηθεί για το θέμα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία είπε ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί μετά την επικύρωση των συμφωνιών φιλίας και συνεργασίας στα δύο σώματα της ρωσικής Βουλής.

Θα μετακινηθούν οι ρωσικές δυνάμεις σε ολόκληρες τις περιφέρειες και εκεί που υπάρχουν Ουκρανοί στρατιώτες;;;

ΦΩΤΟ kremlin.ru/pixabay

Share this post