Τελεσίγραφο Γιούνκερ Στο Λονδίνο Για Συμφωνία Έως Τις 12 Απριλίου

Τελεσίγραφο Γιούνκερ Στο Λονδίνο Για Συμφωνία Έως Τις 12 Απριλίου

Η συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι τότε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδεχτεί μια παράταση στο Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου, εφόσον εγκριθεί η συμφωνία αποχώρησης πριν από τις 12 Απριλίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, για έναρξη συζητήσεων με το Εργατικό Κόμμα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης από την ΕΕ, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ τόνισε σήμερα, ότι η όποια παράταση δοθεί εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τη 12η Απριλίου, προκειμένου να μην τεθεί εν αμφιβόλω η «καλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών και να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ».

«Βάσει των δηλώσεων της Βρετανίδας πρωθυπουργού χθες το βράδυ, θεωρώ ότι έχουμε λίγες ημέρες παραπάνω, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε θέση να εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης με βιώσιμη πλειοψηφία έως τις 12 Απριλίου, η ΕΕ πρέπει από την πλευρά της να αποδεχτεί μία παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου», υπογράμμισε ενώπιον των ευρωβουλευτών.

news.gr

Share this post