Τελικά έκλεψαν τα όργανα 16χρονης Ρωσίδας σε νοσοκομείο στην Τουρκία; – Νέες εξελίξεις στην υπόθεση

Τελικά έκλεψαν τα όργανα 16χρονης Ρωσίδας σε νοσοκομείο στην Τουρκία; – Νέες εξελίξεις στην υπόθεση

Τον Ιούλιο, μία 16χρονη από τη Ρωσία πέθανε στην Τουρκία. Ο πατέρας της κατήγγειλε ότι αφαίρεσαν τα όργανα της κόρης του και οι τουρκικές αρχές εξηγούν τους λόγους.

Μία περίεργη ιστορία εκτυλίσσεται στην Ρωσία. Μία 16χρονη έχασε τη ζωή της σε νοσοκομείο της Τουρκίας και η σορός της επέστρεψε στην πατρίδα της χωρίς κάποια από τα όργανά της. Η οικογένεια της 16χρονης κατήγγειλε το γεγονός, λέγοντας πως οι Τούρκοι γιατροί δεν τους έδωσαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε, εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας δήλωσαν ότι τα όργανα της κοπέλας αφαιρέθηκαν για ιατροδικαστική εξέταση.

Στην απάντηση του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας, αναφέρεται επίσης ότι η 16χρονη Σόφια Λαντσάκοβα από τη Ρωσία είχε λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η διάγνωση των γιατρών ήταν ότι η ασθενής είχε μεγάλη συσσώρευση υγρού στην κοιλιά. Μετά από λίγο, η κοπέλα πέθανε, πιθανώς από περιτονίτιδα.

Η σορός της στάλθηκε για νεκροψία, ενώ η μήτρα και οι ωοθήκες της αφαιρέθηκαν για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

«Το σώμα της κοπέλας μεταφέρθηκε για νεκροψία υπό την επίβλεψη εισαγγελέα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και με τις υπογραφές των δικαστικών αρχών. Στη νεκροψία, η μήτρα και οι ωοθήκες της αφαιρέθηκαν πλήρως για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κλοπή των οργάνων της», σημειώνεται στην επιστολή που υπέγραψε ο Περιφερειακός Υπεύθυνος του Υπουργείου Υγείας, Unal Hülür.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στην Τουρκία, τα όργανα που αφαιρούνται για την νεκροψία, μπορούν να φυλάσσονται για ένα χρόνο, ενώ η οικογένεια μπορεί να τα πάρει κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Η τραγωδία συνέβη τον Ιούλιο. Μια τριμελής οικογένεια από το Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας ταξίδευε στην Τουρκία με αυτοκίνητο. Την ένατη ημέρα του ταξιδιού, η 16χρονη κόρη τους παραπονέθηκε για πόνο στην κοιλιά και μεταφέρθηκε στην ιδιωτική κλινική «Siedra».

Επτά ώρες αργότερα, έπαθε ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί ήθελαν να στείλουν την κοπέλα σε ένα πιο καλά εξοπλισμένο νοσοκομείο στην Αττάλεια με την υγειονομική αεροπορία, η οικογένεια όμως δεν είχε ασφάλιση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, σε τέτοια περίπτωση, μπορούσαν να μεταφέρουν την ασθενή μόνο με ασθενοφόρο. Στο ασθενοφόρο, η καρδιά του κοριτσιού σταμάτησε και πάλι, και οι γιατροί αποφάσισαν να την επιστρέψουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και πέθανε.

Η σορός της Σόφιας παραδόθηκε στην πατρίδα της χωρίς κάποια εσωτερικά όργανα. Οι γονείς της ισχυρίζονται ότι οι γιατροί δεν προσέφεραν κάποια ειδική βοήθεια στην κόρη τους. Έβαζαν μια θερμοφόρα στην πρησμένη της κοιλιά, ορό και έκαναν εξετάσεις αίματος. Επίσης, σύμφωνα με τους γονείς του κοριτσιού δεν έχουν λάβει κάποια αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος ούτε κάποια ιατρικά πιστοποιητικά εκτός του πιστοποιητικού θανάτου της κόρης τους από περιτονίτιδα.

sputniknews.gr

Share this post